JINX: osobně taky doporučuju nějaký bagr .. první holení mi trvalo hodinu (a byla jsem po.. až za ušima) .. pak jsem půl roku používala oleje (kokos, oliva) místo štětky a mýdla (protože jsem byla líná furt "nahánět" pěnu) a teď jsem se dostala do stavu, že holím "jako dřív" (s holítky typu Venus) všude a všechno, bez nějakého velkého rozdílu v času i výsledku (vlatně ne, teď je to mnohem příjemnější a lepší, protože to funguje a nemusím přes jedno místo přejíždět pětkrát a vyměňovat žiletku každý pátý holení, protože je tupá/rezavá/hnusná) .. jo, musíš se o ten bagr trochu víc starat (po holení ho propláchnout vodou, rozšroubovat a utřít do sucha, občas stříknout alkoholem z lékárny - což ale trvá, po chvilce cviku, asi minutu navíc) ale jedna žiletka ti pak vydrží ostrá třeba i několik měsíců a holí i ke konci pořád líp, než "několikabřité holítko" po třetím použití ..
.. samozřejmě nemám srovnání s holícími strojky typu, co popisuješ, nicméně jsem zvyklá holit i trochu citlivější partie, než je obličej a můžu potvrdit, že po chvilce cviku je bagr opravdu nejlepší nástroj na holení, co jsem kdy zkoušela .. rychlý, precizní, nedráždí to kůži a když vychytáš správnou kombinaci žiletky a bagru tak je to i opravdu "close shave