úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
cPUNK BOX - server self-sufficient punk ought to be running :googlit umim taky, cti nastenku! resime bod 0] home NAT
V posledni dobe je na Internetech jasne viditelny trend k hostovani si vlastnich sluzeb na vlastnim zeleze, tak, aby zana N$A nebo jina malvolentni sila nemela moznost, takto ulozena data dostat snadno do rukou. Linux uz dnes neni jen zalezitosti geeku/nerdu [alespon doufam], takze s nastupem dister jako je Ubuntu uz i nase mamy mohou byt cyber... pojdme vymyslet, jak takovy server postavit co nejsnadnej.
Cil:
postavit multi-purpose server na GNU/Linux, tak, aby bylo mozno to snadno zopakovat pro bezneho uzivatele... nechcem stavet nove Linuxove distro, alespon zatim [to je na diskuzi]
Prostredky:
vic na
home
a na pridruzene
wiki
Zpratelena auditoria:
[
Anonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
] [
Linux :: pro pokrocilejsi uzivatele :: + reseni komplikovanejsich problemu
] [
Ubuntu Linux a distribuce z nej odvozene
] [
Anarchismus a antiautoritářské ideje
] [
Cyber.Punk:. -woficiální audítko sajbrpankeru :)
]
Poprosim, kdyz bude nejaky prispevem mit nejakou uzitecnou hodnotu, dejte mu palec nahoru, budu takove texty pak ukladat do wiki i na home. Pokud nechcete vystoupit ze stinu, muzete mi psat do posty a ja to pak prekopiruju do auditu, ale prosim neprehanet, jsem taky jen clovek a casu nemam nekonecne mnoho. Dik.
Overdrive
IRC: #cPUNK-BOX at freenode
rozbalit záhlaví
REDTIME
---
---
19:01:29 12.10.2013
ZAPPO
: mimo bitcoiny jsou tu i cesty jako PaySafeCard nebo mobilni platby (koupis si v supermarketu predplacenou kartu o2/tmobile/vodafone, dobijes kredit -> zaplatis).
OVERDRIVE
---
---
18:46:00 12.10.2013
1 odpověď
ZAPPO
: rozhodne me zajima, jak jsi to resil
souhlasim, ze je asi treba upozornit, ze tenhle audit opravdu vzniknul jako sesterske auditko Internetovych Paranoiku
[ Anonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ... ]
takze cilem je predevsim jeho nenapadnutelnost ze vsech stran [pricemz Anonymous se bojime nejmene ;]
ZAPPO
---
---
18:38:26 12.10.2013
2 odpovědi
Plus k tomu co jsem psal vedle, co jsem teď řešil je spíš to, jak oddělit tvou identitu od serveru - aby v případě, že bude zátah na poskytovatele (klidně ne kvůli tobě) nebyla spojitost s tvou reálnou identitou.
Jediný co jsem vykoumal (krom bílých koňů) je stavění takovýho stroje u hostingu co přijímá platbu bitcoinem.
A kvůli dostupnosti mít takový dva a dělat mezi nima sync třeba ve dvě ráno.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam