• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    ZUZKAOU: ono to tak totiž není, nevhodné nalepení samozřejmě uškodit může, ani se nemusí projevit bolest - je to přesně tak jak píšeš, změní se prostě pohybový vzorec;
    nehledě na to, že pro některé aplikace je prostě nutná úplná relaxace a té člověk nedosáhne, pokud si to lepí sám
    GLACIER: hodně štěstí s léčbou čehokoli
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: tak to teda nevěřím na funkčnost. Tohle je zaklínadlo pro placebo efekt. Sorry.
    GLACIER: ne, tohle není relevantní argument - to je koučozaklínadlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POTVORA: Chápu princip, že vhodné oblepení usměrní pohybové vzorce tak, aby se to, co je porouchané snáze opravilo. Ale pokud to tak skutečně funguje, tak nalepím-li to blbě, tak to buď neudělá nic a nebo to pohybové vzorce rozhodí a ještě to uškodí.

    A teda ani nejde spoléhat na to, že člověk přece nahmatá svaly a ty šlachy a tak to pozná, protože jaksi stačí trocha méně svalové hmoty a trocha více podkožního tuku a laik je v háji.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    POTVORA: Ano, může se stát, že něco nálepis a začne té bolet někde něco jinde...a v tom případě jsem samozřejmě ztracený ale i tak bych nikam nešel a googloval :)
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Nemůže ti to uškodit, pokud to zle nalepis, měla by se případná bolest projevit do dvou hodin
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Když půjdeš k doktorovi a řekneš, že té bolí tak ti deset lidí dá třeba osm různých medikamentu.... Otázka je, který té z ty nemoci dostane nejlépe, ale ve finále by měli všichni... Je mi úplně jedno, zda nemám vzdělání v oboru... Dám příklad bolelo mě hlezno a nárt...existuje několik druhu fixace nártu a hlezna ale mně stačí si vybrat to, kterým tejpuje nejvíce lidí, nepotřebuju k tomu znát nic víc, stačí mi podívat se na to video.... Skutečně nebudu někam jezdit abych tam byl zítra znova... Takže bych tam nechal 200 a další den taky....
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    ZUZKAOU: souhlasím s tebou; myslím si, že by to měl školit fyzioterapeut - jde o to, že ne vždy pomůže zalepení v místě bolesti, obtíže se mohou řetězit a příčina může být úplně jinde, než to bolí...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: fyzioterapeut nejsem, ale zjevně o tom co skutečně může a nebo nemůže moc nevíš.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: no já ti nevím, ale pokud nemám představu kudy vedou podstatné šlachy a jak je který pohyb prováděný, což neprofesionální sportovec a nebo nezdravotník jen tak zdravým rozumem neví, tak to podle mého fakt bude fungovat jen leda jako placebo.

    Pokud ne - a ráda se nechám přesvědčit relevantními argumenty - tak jak to může fungovat, když to jen tak nějak oblepím?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUZKAOU: Ty jsi fyzioterapeut? Protože jestli jo, tak já si myslím, že berou akorát peníze z lidí a s ničím nepomuzou :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GLACIER: proč to školí kouč a ne fyzioterapeut? A jak může člověk s humanitním vzděláním předat za jeden večer relevantní metodiku pro další lidi bez zdravotnického vzdělání?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    VERONIKA22: Na kurzu říkal, že jde všechno :). Ale fakt je to zbytečný se od někoho nechat lepit... Zvládneš to sama
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    GLACIER: děkuju - kurz není řešení. když si budu chtít opravit auto též nepůjdu na kurz. miluju když práci dělá odborník a já mu jen platím. žádná další má přidaná hodnota. Ale moc děkuju za ceny to je naprostá paráda. fakt raději toto než bandáž.

    je to použitelné naprosto kdykoliv místo bandáží? nebo u něčeho je bandáž nevyhnutelná?
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    VERONIKA22: Cena se pohybuje okolo 3Kč za 1cm tejpu.... Jenže když si zajdes na kurz, stačí ti koupit si domů pásku a můžeš lepit sama podle youtube videii....5M stojí 280 bavlna a cca 400 syntetika...a vezmi si, že za voltaren gel dáš to samé :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    RUTHLESS: GLACIER: já bych k tomu ještě doplnila, že ve velké míře to také působí přes neurofyziologické mechanismy; hodně zjednodušeně - nalepím tape, podrážděná kůže vyšle impulzy do mozku, mozek na to reaguje úpravou chování
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    VERONIKA22: ono je nejdřív důležité si uvědomit, že kinesiotaping není samospasitelný, ale že byl vyvinutý jako fyzioterapeutická metoda a je vhodné (potřebné) kombinovat KT s fyzioterapií. Ceny za aplikaci se liší, kdo se věnuje jenom KT, má obvykle rozepsaný ceník na jednotlivé aplikace, někde se platí za cm tapu; některé fyzioterapie mají aplikaci KT v ceně celého ošetření
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    pro rozšíření a zviditelnění v tom vidím jedno velké mínus - farmacie z toho má nižší zisky než z léčiv a tak se to bude asi pomlouvat jako alternativní kravina.

    jinak za mě jako potencionálního pacienta: podle mě je to super a ráda bych tím řešila kdecos ale nejsem pražák :o(

    Mohu se zeptat jaké jsou ceny za bandáž nohou, ramen, zad a podobně? vůbec zatím nevím zda si to mohu dovolit či jak to je.
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: www.webmd.boots.com/fitness-exercise/features/kinesio-tape
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    RUTHLESS: Tohle je krásný nestranný článek: www.webmd.boots.com/fitness-exercise/features/kinesio-tape
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    MAKOSHARK: Chyba aplikace - klienta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam