• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRUKEVDarwinova cena
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    SIRLOON: mam v planubse tam vratit, az budou zas levne letenky :) a jestli jsme amici se nas obcas ptali :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    PAJAOVA: tak se tam zase vrat, rikej ze ses amik a dokaz, ze ty ji nedostanes. Ale za soucasnych okolnosti ji imo dostali opravnene
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: Neznám detaily jejich příprav a jak obezřetní byli. Jak řikám, možná něco podcenili, možná měli pech. Plus jsem alergickej na tenhle victim blaming typu, no jo co čekali kreténi bla bla bla. Nicméně pokud jeli šířit lásku a dobro do tábora džihádistů s tím, že udělaj svět lepším místem, tak to pech nebyl:) Ale klidně taky mohli jet v pohodě normální oblastí jako x lidí před nima a nevyšlo to.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: zabila je mala skupinka lidi, muzem spocitat, kolik civilistu tam zabili, vs treba kolik civlistu zemrelo v londyne. A pak muzem rozdavat darwinovky.
    SITH
    SITH --- ---
    navíc tyhle čtyři zabila místní skupinka mladých kluků co přísahu k ISIS udělali jen pár dní před útokem. Pří téhle logice je na darwina teda každý kdo šel ve francii do hudebního klubu nebo v anglii po chodníku
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: z mého pohledu je na darwina jet v roce 2018 Tadžikistánem směr Afgánistán a nebo Pakistán na kole s pocitem - lidi jsou hodní. No ne všichni.

    A to fakt nejsem někdo, kdo by byl proti individuálnímu cestování na východ a nebo automaticky považoval libovolný -stán za symbol pekla.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAJAOVA: no a takovéhle úvahy je zabily.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: to nerozporuju. Jen je otázka, jestli je cestování do zemí s určitým rizikem na darwina. Neříkám jít střílet za kurdy a pak se fotit na instagram v turecku. Ale to by pak mohl bejt Darwin jit do Ostravy do stodolní, protože tam Hrůza dostal po držce.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: z britanie slo do ISIS udajne cca 850 bojovniku, z Belgie 500, z Francie 700, z Tadzikistanu podle ruznych zdroju 200-1000, ... Jako nejake riziko tam urcite je, to nerikam, ale to je dnes skoro vsude.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: Varovani je snad do vsech zemi v asii. Do Pakistanu klidne jet mohli, na sever se sice dneska nedoporucuje do nekterych oblasti cestovat, ale porad to neni na Darwina.
    Btw. napr. o Thajsku, kam miri davy turistu i z ceska mzv pise "V Thajsku existuje dlouhodobě určitá míra nebezpečí teroristických útoků i mimo rizikové oblasti jižních pohraničních provincií, včetně území hlavního města a turistických oblastí středního a jižního Thajska. V letech 2016 a 2017 došlo k teroristickým útokům jednak na jihu země, ale také v Bangkoku či městech Hu Hin či na ostrově Phuket."
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: varování ve smyslu nejezděte tam nebo že je to riskantní?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAJAOVA: o sílícím riziku se píše deset let. Teď to ti čtyři dokázali.

    Varování přímo od US ambasády byla ještě před útokem na cyklisty. Navíc tedy jeli z Kyrgyzstánu - kdyby chtěli do číny, tak nemusí přes Tádžikistán, takže měli namířeno buď do Afghánistánu a nebo do severního Pákistánu ... Takže to riziko, pro které se rozhodly IMHO Darwina naplňuje.

    https://www.instagram.com/simplycycling
    #37 (Istanbul, Turkey - Almaty, Kazakhstan) — Simply Cycling
    http://www.simplycycling.org/blog/2018/6/15/37

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: všude píšou zhruba to, co o jakýkoliv jiný zemi podobnýho ražení. Cestování, zvlášť do nezápadních zemí, je vždycky riziko. Je to smutný, možná podcenili situaci, možná měli smůlu. Ale Darwin?
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: Znam trochu mistni situaci, loni jsem tam byl. Jsou tam problemy diky vyhodne poloze u Afghanistanu (pro pasovani drog), vlada se snazi radikalni islam potirat (i kdyz casto nesmysly ala zakaz plnovousu :D). Tak ci tak nikde nepisou o uzemi ovladanem dzihadisty (i kdyz na jihu urcite sympatizanti/bojovnici budou).
    SADY
    SADY --- ---
    ZUZKAOU: zajimave, nevedel jsem...
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: ne, jeli pres tadzikistan, zadne uzemi ovladane dzihadisty. Ale i kdyby, tak to na darwina imho neni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PAJAOVA: no voni se vydali na cestu kolem světa, aby dokázali, že jsou lidi hodní a namířili si to přes území ovládané džihádisty...
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    ZUZKAOU: proc darwinovka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam