NELLAS: Tak vědomě to na sebe vzal i ten zašlapávač trnuch :-D
Ale ten Irvin v té konkrétní chvíli nedělal nic zásadně rizikového. Tohle fakt nebyl běžnej útok trnuchy. Prostě smůla.
Rizikovejch je hodně prací. To už by jsi nemohl dělat nic. Dělal jsem dost prací. Rizikové kácení stromů a obecně práce z lana, dělal jsem instruktora kurzů pro přežití, investigativní a válečné reportáže, ... Ale i když to podle názvu může vypadat všeljak, člověk co se tím zabývá by měl umět vyhodnotit rizika a naopak se jim vyvarovat.
Darwinova cena je o hlouposti, kterou se dostaneš do rizika limitující skoro s jistotou, že to nedopadne.
Dám příklad, když jsem na počátku války v Doněcku potkal na silnici miny, tak jako každý jiný myslící člověk jsem to prostě vzal jinudy. Nezkoušel jsem to přejíždět ani jsem se na ní nepokoušel zatančit kozáčka.
Tedy snažil jsem se omezit riziko jak to jen jde.
Ani ten první člověk, který projížděl také nebyl nominant na Darwina, protože o ní nevěděl a snažil se jen dostat pryč do bezpečí.
Ve skoro každé práci máš nějaké nebezpečné situace. Když to tak vezmu zpětně, nejnebezpečnější situaci jsem zažil jako správce sítě nejmenované Pražské městské části. Právě proto, že jsem s tím rizikem nepočítal.