• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    V této diskusi si pomáháme odkrýt sdělení ukrytá ve snech. Pamatujete-li si sen, který vás zaujal a máte pocit, že by mohl nést důležitou zprávu, ale nemůžete mu docela přijít na kloub, napište ho sem. Pokud vás napadá něco ke snům ostatních, směle to napište.

    Principy psaní snů

    Dejte najevo, které motivy považujete za podstatné, ale nebojte se psát i jakékoliv detaily, co si vybavíte. Nepište pouze příběh a symboly, ale též pocity a emoce, které se k nim ve snu pojily. Zkuste nadhodit vlastní, byť třeba hrubou a neúplnou, interpretaci. Můžete si nejprve zkusit vyhledat motivy v nějakém ze snářů. Medův snář. Pokud vás napadá, k jaké situaci ve vašem životě by se sen mohl vázat, popište ji. Pokud ne, můžete aspoň v obrysech popsat, čím zrovna všeobecně procházíte.  

    Principy výkladu

    Jeden ze základních principů, na kterém se sny utvářejí, jsou asociace. Proto můžete nadhodit jakoukoliv volnou asociaci, která vás k danému snu napadá, nemusíte vůbec být experti na symboliku. Sen má smysl jako celek, nepřisuzujeme význam pouze jednotlivým aspektům, ale i jejich interakcím a vývoji.
    rozbalit záhlaví
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Poslední dobou se mi zdá pořád o smrti. Minuly týden o smrti babičky, která už nežije. Musela jsem se, starat o definitivně, který to nesl těžce. Dneska o smrti kamarádky., která má malý miminko, tak jsem se o něj musela starat, pomáhat jejímu manželovi. Co to sakra je?! :((
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Dneska se mi zdál sen, že manželce provádím orální sex. Chvíli bylo všechno v pohodě, ale pak začala chutnat nějak zvláštně. V tom jsem se probudil a zjistil jsem, že olizuju polštář. Nevíte někdo, co to mohlo znamenat?
    HEBORIK
    HEBORIK --- ---
    běžně se mi sny o armádě nezdají. Dnes nad ránem jsem měla ve snu velmi zřetelný vrtulník, pak chaos na zemi, zelená vojenská lehátka...


    a tuhle paní vůbec neznám
    Při nehodě vrtulníku na Sinaji zahynula česká vojačka - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...rce=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    YUUKI_23: Sorry za hrubky: tradicne obleceny
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Nejaky mrtvy tady ne? O vikendu jsem byl na iniciaci - himalajskej yogi nas daval pod ochranu sve linie. Dal nam specialni mantru a tak dale a tak podobne. Ted prichazi sen: v noci jsem byl v nejaky hospode a meli tam knihovnu. Nejdriv nejaky budhisticky lamove neco povidali, potom jsem si vsiml, ze tam jsou tlusty a starobyly svazky o tibetu. Otevrel jsem jeden z nich a najednou jsem byl v tibetu. Byly tam zradicne obleceni lide a taky lide obleceni do nejakejch plastu s nasazenejma rouskama. Zaujalo me 6 lidi: tri stali u zdi. Dalsi tri drzeli v rukach dlata (na maltu) a vydloubavali jim oko. Kazdymu jen jedno. Ti u zdi, ackoli byli vetsi a silnejsi, se nebranili. Vsechno jsem videl do detailu. Vsech sest bylo szejne tradicky oblecenejch. Vsimnul jsem si ze celou dobu odrikavam tu mantru co jsem se naucil od jogina. Vzbudil jsem se zpocenej. A mantra mi porad jela v hlave. V prubehu noci jsem mel dalsi neklidny sny. Rano jedu do praci a porad jsem odrikaval mantru. Delo se to automaticky. Musel jsem se premoct, abych odrikavani zastavil. Jen tak naokraj mantru vam nereknu ale je na ochranu, odblokovani a tak dale jak mantry byvaji (overeno z nezavisleho zdroje).
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MOODYCAT: napada me, ze chranis tatu/resis za nej jeho problemy? (Babicka jako jeho matka?)
    Mne se takhle vztahy ve snech zobrazujou. Casto jsem na ceste a nekdo se ke me prida nebo se naopak odmita pridat a pomoct mi. Vetsinou to koresponduje s nasim vztahem.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Dnes se mi zdalo, ze jsme s tatou zavodili, ze zapalime louku a pobezime co nejrychlejc pred ohnem. Ale nejak se to zvrtlo, ohne bylo moc a chytl babiccin dum, tak jsem nechala tatu bezet a sama sla do domu a zburcovala zbytem rodiny, nalozila je do auta a odjela s nima.
    Co to znamena?
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    YEMANJA: Ahoj,
    napadlo a neodpovedel. A vcera jsem zjistil ze jeho kamarad - taky saman (a mozna i spomoci toho prvniho, nevim) zdarne dokoncili v dzungli v Ekvadoru jakysi misto leceni ayahuaskou - dreveny dum “El Refugio”. Byl to takovej docela vetsi projekt, ktery trval nekolik let a bylo do toho zapojeno vic dobrovolniku. El Campo/El Refugio.... Ze by? ;)
    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    YUUKI_23: moc krásný sen, připomněl mi pocitem různý jiný sny, ve kterých jsem se něco naučila/něco získala-jen tím že se zdály, bez ohledu na interpretaci... a jinak napadlo tě vyprávět ten sen právě tomu českýmu šamanovi?
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Ahoj, zdal se mi sen, kterej ...no wow. Prosim o vyklad. Poznamka - nejak mi to celkove zapada do veci, co se mi posledni dobou dejou, ale neromumim, co mi chce sen rici.

    Byl jsem v pralese s nejakou skupinou a byla tam plosina, na kterou jsme vylezli. A uvideli jsme - coz driv kvuli hustymu porustu dole neslo - prales v jeho prostornosti a krase. Pred nami se skvely mohutne kmeny plne zivota, jako strop katedraly se nad nimi klenuly kosate koruny a daleko pred nami zarila rada jakyhsi starsich pralesa v psychedelickych barvach. Byli jako kralove dzungle. Centrala lesoveho internetu. Najednou jsme se vznesli a leteli dzungli k nim. Bylo to neuveritelne nadherne. Proleteli jsme kolem nich, mihli se jeste skrz nekolik porostu, stromu a kopcu a najednou se pred nami objevila ruina staryho spanelskyho kostelika uprostred pralesa. Siroko daleko nikde nic, jen stromy. Rikali tomu mistu “el Campo” a byl tam jeden vytecny cesky ayahuaskovy saman, a dalsi dva (myslim) lidi. Jeden z nich byl myslim taky cech. Davali to tam do poradku. Bylo to neco jako bajna osada/centum/hnuti/komunita. Kolem kostelika bylo par budov ze slamy a dreva. A hlavni budovu jsme museli obejit celou dokola po smeru hodinovych rucicek a potom jsme vesli do dveri. Kdyz jsme to obchazeli. Vsichni jsme breceli. Kazdy kdo tam kdy prisel, brecel. Bylo to misto posvatne, a kazdy tam byl pozvany/vitany ale spousta lidi o tom nevedela. Ptal jsem se Xxx yyyy- pro me hodne specialniho cloveka, jestli uz tam byla. Rikala ze tam pujde a potom mi povedela, ze tam taky byla a taky brecela. Potom jsem si po probuzeni uvedomil, ze se mi to uz zdalo po druhy (ale nevim kdy). Byla jeste noc a ja sel na Facebook a uvidel jsem clanek o magii pismenech 3,6 a devet. Hned Po precteni clanku jsem uvidel dalsi prispevek na Facebooku - fotku toho ceskyho samana v “samansky vystroji” a cas na hodinach ukazoval presne 4:44 rano. Jako wow. A vlastne ho skoro vubec neznam. Byl jsem u nej jen jednou na ceremonii v ekvadoru a vlastne jsme spolu ani nemluvili. Nejake napady? Diky!
    UNFORGIVEN
    UNFORGIVEN --- ---
    Kdyby měl někdo nějaký tip: Jsem v hotelu s nějakým starším chlapem (v reálu jej určitě neznám), který má na zadech batoh, je postřelenej a kymácí se jakoby. Recepční mi říká, že za dva pokoje budu platit 14 nebo 17 tisíc za noc, teď nevím, ale myslím, že 17. Říkám jí, že to se asi zbláznila (i když ty peníze mám), a nezaplatím. Trochu mě to štve, ale nic tragickýho. Otočím se, řeknu „kumpánovi“, že jdem hledat jiný bydlení, ale po cestě z hotelu mi dochází, že to možná nebude až tak jednoduchý…

    Už několikrát jsem ve snu platil (zpravidla podobně nesmyslně vysoké částky – jednou jsem i s úsměvem posílal své bývalé kufr narvaný penězma atd.). Zároveň se mi asi před pěti lety zdálo, že sem platil v hotelu své šéfové po tom, co jsem dal výpověď a splňovalo to tehdy výklad dle medo snáře - ukončení ucelené životní etapy. To by (dost možná) sedělo i na mou aktuální situaci, ale … já tentokrát nezaplatil a odešel (navíc s postřeleným kumpánem), a fakt netuším, jak si to vyložit, resp. možná tuším, ale rád bych nezaujatý tip.

    Chápu, že už to tu je skoro mý soukromý auditko, ale já fakt nemůžu jinak a vrtá mi to hlavou...
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    UNFORGIVEN: Kuk na odpoved —„
    YUUKI_23
    YUUKI_23 --- ---
    Mel jsem malicko podobnou vizi hadu na aje. Bylo mi receno ze had (kdyz neublizuje), je dobry znameni. Je to slozka tvy mozna stale jeste nevedomy osobnosti, sila, ktera se probouzi. Je to pomocnik. Hyckej si je, hrej si hada na prsou.
    UNFORGIVEN
    UNFORGIVEN --- ---
    Zdálo se mi o světle/sytě zeleném hadovi... nebyl nijak agresivní, přesto určitý strach byl ve snu přítomen, ale had se jen tak odpočinkově pohyboval jakoby nic ze strany na stranu evidentně bez úmyslu mi ublížit...spíš jakoby mi dával najevo, že by chtěl, abych se k němu choval s určitou úctou a měl jej rád...

    barva zelené byla až zarážející, né úplně jednoduše popsatelná, jakoby světlá ale zároveň nesmírně výrazná...

    někdo nějaká idea? :)

    EDIT: Tak dneska (o pár dní později) už se mi zdálo, že sem chovatelem (opět takto zvláštně zelených) hadů a mám jich asi pět. A jeden z nich, který se mi pořád proplétá kolem těla, roste nejvíce. (Zároveň se po bytě občas pohybuje maličká opice.)
    PANKOVICE
    PANKOVICE --- ---
    Ahoj mela jsrm dnes v noci zvlastni sen.... Sla jsem po ulici s mym braskou a zrovna u nas na vesnici slunny den byl policejni zasah.policie byla cela zamaskovana,pod helmou cernota,byla to mimozenska policie,ty stvury meli dvou metrovy postavy a mlatili pankace obuskama mezi nimi byl i starec,ktereho poslali k zemi.potrebovala jsem brasku dostat do bezpeci,nejak jsme to probehli k mame,ta sedela doma sfetovana a lepila pro mne stul a dala mi precist sms od meho byvaleho,ze se omlouva ale musel zmizet driv nez by ho pohltila civilizace.pak mi bylo sdeleno ze v mym pokojiku je koupena nova trouba abych neprekazela v kuchyni s varenim.
    UNFORGIVEN
    UNFORGIVEN --- ---
    RAINBOF: Moc děkuju za rozbor a odpovídám sice pozdě, ale přece :)

    - introvertni cast tve povahy touzi po plnohodnotnem vztahu, manzelstvi a detech ale mas strach ze nezvladnes mit rodinu. navenek zrejme ale mas postoj single cloveka. // toto to asi shrnuje celé dokonale a do puntíku, stejně jako názor zuulluu, se kterou sem už výklad nějak probral:)

    - mixujes praci se soukromym zivotem. hledas pratele v praci. prace je pro tebe dulezita. mozna ze ta mluvci je nejak dulezita // mixování práce se soukromím je něco, čemu bych se právě rád vyhnul, ale „přirozeně“ je mi to vlastní hledat si mezi kolegy kamarády, na což sem už nezřídka doplatil. Tak bych řekl, že uhození na hlavičku z tvojí strany

    Rad by jsi si vyrobil nejaky soukromy zivot. netrpis altruismem ? // Rád bych si „vyrobil“ nějaký soukromý život...to je asi dost možná správná interpretace. Druhou věc nedokážu posoudit.

    Jdu intuitivně ke dveřím domu, otevřu je, a tam stojí moje „přítelkyně“ a u nohou se jí krčí dítě, evidentně chápe vše, co mi říkala předchozí dívka, a proto mlčí, nejde dovnitř, a čeká, co jí řeknu.
    - protoze jsi to ty. predstavujes si nekoho kdo s tebou bude sdilet stejny konicky. // Toto se přiznám sem asi úplně nepochopil:)

    Beze slov jí nějakou telepatií/myšlenkou říkám, ať se projde někde po okolí, že za chvilku půjdu ven jí najít.
    - jsi ochoten pro to neco udelat. (nevis kam pujde) // Toto by mě nenapadlo, ale asi jo

    Myju si zuby, oblíkám si kabát, který zničehonic zčervená, usmívám se nad tím.
    - na zmeny se tesis a vkladas v to velke nadeje. // Hmm... asi jo.

    Jdu ven přes sklep nějakým naprosto super tajným východem, a když vyjdu, běží za mnou dvě děti mé přítelkyně a napřahují ruce k obětí jakoby mě už nějak znaly.
    - potreba se sverit // hm... asi neumím úplně objektivně posoudit, obecně se prakticky nesvěřuju.

    - nejistota, stud za nejakou vlastni muzskou vlastnost. mozna jsi materialista kterymu to vadi. // materialismus poslední dobou trošičku řeším, to je fakt asi.

    - co pro tebe italska povaha znamena. nespolehlivost ? mozna se bojis sporu protoze je neumis ustat. // Spory nemám rád, pokud jsem ve „slabší“ pozici, resp. pokud v nich nejsem v „suverenní pozici“ vyloženě.

    Všude po polích táhnout vojáci, dokonce i v „kavárně“ jsou na zdech fotky vojáků a vojáci nakukují i přes okno dovnitř.
    - konkurence, strach o rodinu, mozna strach z toho ze neco nestihnes. // strach z toho, že něco nestihneš – enormously big, takže opět hřebíčkem na hlavičku:)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UNFORGIVEN:

    jeste me napadl rozbor par casti. ale vis jak tohle je hra s abstrakci.


    Zdál se mi dneska hrozně zvláštní sen. Zdají se mi často, ale už takhle to tu tapetuju asi nejvíc, ale tentokrát bych chtěl když tak opět poprosit o názor:)

    - dneska lidi jedou youtube a tlachaj na fb uz moc nectou :)

    Byl jsem ve velkém domě svých prarodičů, kde byli všichni lidé z mojí práce + pár dalších lidí „z oboru“, byla to „kancelář“, kde všichni pracovali. Najednou za mnou přišla holka a říká mi:

    - mixujes praci se soukromym zivotem. hledas pratele v praci. prace je pro tebe dulezita. mozna ze ta mluvci je nejak dulezita.ĺ

    „Máš přítelkyni (ve skutečnosti nemám), tvoje přítelkyně na tebe čeká a ozve se ti, ti lidi tady, ti tě buď mají rádi, nebo nemají rádi, ať už se tváří jakkoliv, je to jedno, tvůj jediný úkol je, abys před nimi i před ostatními skryl svůj vztah, aby se ho nemohl nikdo dotknout nebo ho jakkoliv narušit. Na tom, jak moc se ti to povede, závisí, jak moc budeš šťastný, a toto je jediný způsob, jak můžeš být šťastný, ostatní není důležité.“
    -
    Rad by jsi si vyrobil nejaky soukromy zivot. netrpis altruismem ?

    Jdu intuitivně ke dveřím domu, otevřu je, a tam stojí moje „přítelkyně“ a u nohou se jí krčí dítě, evidentně chápe vše, co mi říkala předchozí dívka, a proto mlčí, nejde dovnitř, a čeká, co jí řeknu.
    - protoze jsi to ty. predstavujes si nekoho kdo s tebou bude sdilet stejny konicky.

    Beze slov jí nějakou telepatií/myšlenkou říkám, ať se projde někde po okolí, že za chvilku půjdu ven jí najít.
    - jsi ochoten pro to neco udelat. (nevis kam pujde)

    Když zavírám dveře, mám silný pocit, že někdo uvnitř jejich vrznutí slyšel a zajímá ho, co se děje, ale nakonec to nechává plout.
    - to vypada na nejakou beznadej a stereotyp.

    Myju si zuby, oblíkám si kabát, který zničehonic zčervená, usmívám se nad tím.
    - na zmeny se tesis a vkladas v to velke nadeje.

    Jdu ven přes sklep nějakým naprosto super tajným východem, a když vyjdu, běží za mnou dvě děti mé přítelkyně a napřahují ruce k obětí jakoby mě už nějak znaly.
    - potreba se sverit

    Holčičku beru do náruče, je milá, ale najednou mi začne vyčítat některé mé postoje ve vztazích, zamýšlím se a říkám si, že má pravdu.
    - nevim :)

    Nemám pocit, že bych byl jejich otec, ale nevím. „Přítelkyně“ nikde. Holčička se mě v jednu chvíli zeptá, jestli jsem s nimi kvůli penězům.
    - nejistota, stud za nejakou vlastni muzskou vlastnost. mozna jsi materialista kterymu to vadi.

    Čekám s nimi ve vesnické „kavárně“, kde si projíždím její mobil a zjišťuju, že „Přítelkyně“ je zřejmě z části italka.
    - co pro tebe italska povaha znamena. nespolehlivost ? mozna se bojis sporu protoze je neumis ustat.

    O kluka se stará můj bratr, zatímco já si povídám s holčičkou a držím jí v náručí. Říkám jí, že mám jedno procento baterie a že už se mi „Přítelkyně“ brzo nebude moct ani dovolat.
    - zalezi co jsi u toho citil strach panika beznadej klid pohoda.

    Všude po polích táhnout vojáci, dokonce i v „kavárně“ jsou na zdech fotky vojáků a vojáci nakukují i přes okno dovnitř.
    - konkurence, strach o rodinu, mozna strach z toho ze neco nestihnes.

    …pak se bohužel nepřirozeně (telefonát) probudím…

    Někdo nějaký (naprosto jakýkoliv) nápad/tip/idea? :) Díky moc.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    UNFORGIVEN: pritelkyne te podvadi a tvuj kosmicky pruvodce se ti to snazi rict, klasika.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UNFORGIVEN:
    strach z toho ze zadny vztah ktery navazujes neni takovy jako byl ten prvni "opravdovy" zrejme stale potkavas ci nejak znas cloveka ktery ten vztah rozbil.

    introvertni cast tve povahy touzi po plnohodnotnem vztahu, manzelstvi a detech ale mas strach ze nezvladnes mit rodinu. navenek zrejme ale mas postoj single cloveka.
    UNFORGIVEN
    UNFORGIVEN --- ---
    Zdál se mi dneska hrozně zvláštní sen. Zdají se mi často, ale už takhle to tu tapetuju asi nejvíc, ale tentokrát bych chtěl když tak opět poprosit o názor:)

    Byl jsem ve velkém domě svých prarodičů, kde byli všichni lidé z mojí práce + pár dalších lidí „z oboru“, byla to „kancelář“, kde všichni pracovali. Najednou za mnou přišla holka a říká mi:

    „Máš přítelkyni (ve skutečnosti nemám), tvoje přítelkyně na tebe čeká a ozve se ti, ti lidi tady, ti tě buď mají rádi, nebo nemají rádi, ať už se tváří jakkoliv, je to jedno, tvůj jediný úkol je, abys před nimi i před ostatními skryl svůj vztah, aby se ho nemohl nikdo dotknout nebo ho jakkoliv narušit. Na tom, jak moc se ti to povede, závisí, jak moc budeš šťastný, a toto je jediný způsob, jak můžeš být šťastný, ostatní není důležité.“

    Jdu intuitivně ke dveřím domu, otevřu je, a tam stojí moje „přítelkyně“ a u nohou se jí krčí dítě, evidentně chápe vše, co mi říkala předchozí dívka, a proto mlčí, nejde dovnitř, a čeká, co jí řeknu. Beze slov jí nějakou telepatií/myšlenkou říkám, ať se projde někde po okolí, že za chvilku půjdu ven jí najít. Když zavírám dveře, mám silný pocit, že někdo uvnitř jejich vrznutí slyšel a zajímá ho, co se děje, ale nakonec to nechává plout.

    Myju si zuby, oblíkám si kabát, který zničehonic zčervená, usmívám se nad tím. Jdu ven přes sklep nějakým naprosto super tajným východem, a když vyjdu, běží za mnou dvě děti mé přítelkyně a napřahují ruce k obětí jakoby mě už nějak znaly. Holčičku beru do náruče, je milá, ale najednou mi začne vyčítat některé mé postoje ve vztazích, zamýšlím se a říkám si, že má pravdu. Nemám pocit, že bych byl jejich otec, ale nevím. „Přítelkyně“ nikde. Holčička se mě v jednu chvíli zeptá, jestli jsem s nimi kvůli penězům.

    Čekám s nimi ve vesnické „kavárně“, kde si projíždím její mobil a zjišťuju, že „Přítelkyně“ je zřejmě z části italka. O kluka se stará můj bratr, zatímco já si povídám s holčičkou a držím jí v náručí. Říkám jí, že mám jedno procento baterie a že už se mi „Přítelkyně“ brzo nebude moct ani dovolat.

    Všude po polích táhnout vojáci, dokonce i v „kavárně“ jsou na zdech fotky vojáků a vojáci nakukují i přes okno dovnitř.

    …pak se bohužel nepřirozeně (telefonát) probudím…

    Někdo nějaký (naprosto jakýkoliv) nápad/tip/idea? :) Díky moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam