• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDZvuková postprodukce ve filmu
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Ha to je free k protools. Zejtra to zkusim sosnout.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARIHAI: Běžně Surrondcopem. Zkoušel jsem Insight, Předevšim teda pro spektrum, ale i tak mi vůbec nesedí. Vypadá to jako by to bylo strašně variabilní, ale ve skutečnosti ani moc neni.
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    MARIHAI: Kdyz potrebuju (velmi sporadicky), tak Surroundscopem. Jinak to asi bude umet Insight?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    resp. čim :)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    měříte někdo LEQ (a)? jak?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Zdařilej zvuk

    I'M FINE THANKS
    http://vimeo.com/28264507
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PANIKA: :)
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    LIQUID_SOUND: "nedela, urizne to brutalne vostre a nadela to v sesne paseku, ale je to super "
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PANIKA: Jo video jsem viděl. Okej zdá se to bejt jasnější. Díky. :)
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    LIQUID_SOUND: to se dela tak, ze si pres puvodni strih v pt udelas novou stopu, tam si vyrenderujes prazdny audio a tam kde je v novym strihu upraveny, tam jsou v tyhle stope diry.
    pripadne jestli to je pro tebe takhle nesorzumitelne, tak tady to je presne videt co tim myslim http://www.virtualkaty.com/support/main_tutorial_using_edls_for_conforming
    markery to delat neumi (ani vykopirovat)

    LIQUID_SOUND: zeptam se, dam vedet, ale imho ne
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PANIKA: A druhá otázka, v momentě kdy jde o rozdíly mezi EDLkama, může mi tam hodit v PT marker abych nemusel projíždět resp. růčo hledat jaký změny tam byly provedený podle TC ale prostě se v tom rychle zorientoval podle těch markerů?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PANIKA: Já se asi ptám špatně. V momentě kdy mi to spojí nějaký dva clipy, udělá se tam nějakej crossfade? Je tam taková možnost?
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    LIQUID_SOUND: to se dela tak, ze si pres puvodni strih v pt udelas novou stopu, tam si vyrenderujes prazdny audio a tam kde je v novym strihu upraveny, tam jsou v tyhle stope diry. crossfady to vykopiruje - mozna ti uplne nerozumim, v pt se fakt obtizne orientuju, ale muzu se ti zeptat zvukare co s tim ma ted prestrihanou sesnu..
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PANIKA: Právě to jsem chtěl napsat. Nakolik si to pořeší ty edity? Dělá to třebas nějaký crossfady? Dokáže to v tý nový verzi dodat markery tam, kde nějaká změna proběhla, abych to nemusel hledat růčo?
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    NOOLY: stejne to pak musis zkontrolovat, potahat si atmosfery a ja nevim co ,ale 90proc prace za tebe udela VK :)
    NOOLY
    NOOLY --- ---
    PANIKA: oh yeah, to zni jako sen! uz ani nevim, kolik noci jsem stravil presouvanim regionu kvuli zmenam ve strihu.
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    PANIKA: testoval jsem jak virtual katy 3 , tak 4 a to na macu, jedou v pt8 a jednou v pt10.3 (minor verzi si nejsem uplne jistej). nejlepsi je donutit strihace pouzivat co nejmene video stop, pokudmozno jednu, potom VK funguje mnohem lip, nez kdyz je stop hodne.

    zkousel jsem praci se 2 edlkama - pred a po zmenach. Do vk se nahrajou postupne verze a VK sama pozna rozdily a vypise jejich seznam - umi ukazat v pt kde zmena je.

    VK ovlada PT pres klavesove zkratky, proto je zahodno nechat program pracovat v klidu a neklikat u toho nic jinyho - 2 hodinovej film to prestrihavalo min nez minutu, takze to neni zadny utrpeni.

    katy se pouziva tak, ze si clovek posunutim timecodu udela misto pred veskerejma zvukama, ve VK interface se nastavi pocatecni timecode (+ a - nad oknem zmen). VK potom oznacuje kusy puvodniho strihu a prekopirovava je na novy tc, podle seznamu zmen. prenese to automatizace, ale treba markery ne (nebo jsem aspon neprisel na to jak).

    pouzil jsem edl z avidu cmx3600. dale by to pak melo umet change list (ten se mi nepodarilo naklikat) a aaf, kteryzto jsem sice naklikal, ale VK to nepobrala/nenacetla.

    davaji 2 denni plne funkcni trial ktery lze na jednom iloku2 aktivovat pouze jednou - fun fact: zadosti vyhodnocuje clovek.. budget varianta muze byt koupit si spis novy ilok2 za 1000kc, nez tydeni pronajem za 200USD (na druhou stranu VK usetri fakt more prace a je to dobre napsany SW, takze si imho ty prachy zaslouzi..). pri samotnem strihu licence potreba neni, staci ji mit jen na tech 15-30 minut na stroji s pt, ve strizne VK vubec byt nemusi, leda tak pro kontrolu strihace, jak se vyrovna s edlkama.

    kdyz jsem objednal 2 tydenni pronajem, tak trvalo pres 15 hodin, nez mi nacetli licenci na ilok, napsali mi, ze maji problemy s jejich pristupem k iloku a pote co jsem se ptal, na druhou stranu odpovedeli snad do pul hodiny.

    taky me trochu jako ajtaka nasralo, ze VK vlastne nema zadny manual - ma par workflows, ma par videotutorialu ale manual na jaky jsem zvykly proste prirucku nema.



    PANIKA
    PANIKA --- ---
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    PANIKA: Toto?
    AWARD WINNING SYNC AND CONFORM TOOL SET FOR AUDIO POST PRODUCTION | VirtualKaty
    http://www.virtualkaty.com
    PANIKA
    PANIKA --- ---
    LIQUID_SOUND: dneska vecer snad konecne budu mit chvilku - napisu , tenhle tejden mam nejakej krute nabitej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam