Krátký report - po týdnu hraní Pool of Radiance:
- rozhodl jsem se hrát všemi dostupnými legálními prostředky, tj. disponuji Cluebookem (ten je teda hodně nápomocný, i když ve skutečnosti si začínám uvědomovat, že by to šlo i bez něj) a využil jsem funkce Modify Characters, abych si vyhnal statistiky na maximum (i tak jsem ale strávil tři dny nahazováním party, abych se necítil, jako sprostý cheater ;)
- páteř party tvoří 2x fighter/cleric, 2x fighter/magic user, 1x fighter / thief + jedna bonusová veselá postava - trpaslice válečnice ;)
- kritický je první souboj - jakmile se mi podařilo přežít, dostal jsem se ke kvalitní startovní výbavě a základnímu množství peněz - a hlavně jsem získal klidné místo na spaní (vybitá místnost už nerespawnuje nepřátele, na chodbách jsou ale random bitky)
- při správné aplikaci kouzla shield a sleep se mohu postavit i na první úrovni vůči dramatické přesile - akorát ten proces memorizace kouzel a léčení je strašně zdlouhavý, takže s tím zacházím opatrně
- čtvercová síť na bitky je bezvadná, ovládání je velice intuitivní, ale sem tam je potřeba sáhnout na klávesnici (anebo hrát jenom z klávesnice, já preferuji myš) - nepochopil jsem ale, jak ze souboje utéci (nepřátele totiž mohou) - chodím až na kraj mapy a nenabízí mi to kýženou funkci
- moje nejsilnější postavy mají AC 1 a THAC0 16, což je na první level docela overkill
- jedna z postav je nějak přetížená - mám move jen 3 políčka a nevím, čím to je. Původně jsem si myslel, že to nějak souvisí s nešenými penězi, ale po pochopení funkce POOL a SHARE jsem zjistil, že tohle není jádro pudla - možná nějaké prokletí?
- hraní s otevřeným rulebookem AD&D druhé edice má perfektní šťávu a atmosféru
- blížím se dokončení prvního primitivního vybíjecího questu ;)
Neříkám, že to dohraju - bitky jsou dost nudné ve skutečnosti a hlavně - moje WHDLoad verze na Amize trpí neuvěřitelně dlouhým ukládáním pozice (kolem 1 minuty!). Na fórech EAB jsem našel, že to je známý problém, ale nikdo ho neřeší - blbé ukládání pozice je tedy mnohem větším motivátorem k obezřetnému a opatrnému hraní, než hra samotná ;). Ale ještě se do toho trochu ponořím, minimálně mohu říci, že si pečlivě čtu Deník (součástí balení hry), manuál a k tomu samozřejmě pravidla druhé edice, takže ono i když nesedím za Amigou, tak vlastně pořád hraju v hlavě ;).