• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THEODORT: Tak osobne si myslim, ze progresivne zdanenie moze byt prijatelne, len tomu musia odpovedat aj poskytovane sluzby. Nie v zmysle platim viac - dostanem viac, ale skor - poskytovane sluzby su na urovni a dobre.

    Aspon tak mam pocit zo SR - rovna dan je pekna akurat v tom, ze lepsie zarabajucich tesi to, ze neschopnemu statu davaju zo svojich penazi menej.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    GORG: jo no, na tom clanku je nejzajimavejsi to ze je to primo od IMF, ktery v postupne obraci svuj pristup k regulaci o 100%
    GORG
    GORG --- ---
    THEODORT: Hmm no v článku se píše, že v některých případech, kdy je velká nerovnováha mezi příjmy, může mít danění bohatých minimum negativních dopadů na ekonomiku.

    To mi docela sedí, protože v současné době jsou naopak znevýhodňování chudí, malé a střední podniky.

    Viz toto třeba:

    LAISSEZ FAIRE – Marek Numerato: Likérky, growshopy a kdo dál?
    http://www.nechtenasbyt.cz/clanek/clanek-442.html
    Jak vyřešit nelegální výrobu alkoholu? Kaucí! | A na to přišla naše nejlepší vláda.
    http://www.zufanek.cz/cs/aktuality/jak-vyresit-nelegalni-vyrobu-alkoholu-kauci

    Narovnat metr, a pak budeme moct hovořit o svobodném trhu. Ten sám o sobě by možná měl potenciál vytvořit příležitost a obživu pro každého.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    jestli nestoji za uvahu spis tenhle clanek, nez se rozneznovat nad internetovejma lidickama - http://www.cbc.ca/news/business/taxing-the-rich-is-good-for-the-economy-imf-says-1.2552141

    _BENNY
    _BENNY --- ---
    60% lidi co si stezuji (hlavne na Internetech) se maji ve skutecnosti lip nez si zaslouzi, akorat jsou lini se sebou neco udelat. sice jsem to cislo neoveroval, ale myslim ze to dost stoji za uvahu.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Jak to vidí ČRo Dvojka 14.1.2014 08:30
    Hostem pořadu byla ekonomka Ilona Švihlíková. Probírali jsme růst nezaměstnanosti a statistiky, které ukazují, že česká ekonomika je vysoce dovozně náročná. Co to znamená v praxi?
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3040581
    http://media.rozhlas.cz/_audio/3040581.mp3

    Jak to vidí ČRo Dvojka
    19.11.2013 08:30 S předním sociologem prof. Janem Kellerem jsme rozebrali příčiny a důsledky fenoménu tzv. pracujících chudých. Koho a proč ohrožuje nejvíce?
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3008601
    http://media.rozhlas.cz/_audio/3008601.mp3
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Pro a proti, ČRo Plus, 23.12.2013 21:10
    V míře chudoby jsme na tom lépe než většina zemí Evropy. Sociologové to ale vidí jinak. Přestala pro nás být chudoba hrozbou, nebo jen změnila tvář? Hosté: sociolog Jan Keller a děkan národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík. Moderuje Tomáš Pavlíček.

    Přehrát http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3030350
    Stream http://www2.rozhlas.cz/stream/3030350.mp3
    Stáhnout http://media.rozhlas.cz/_audio/3030350.mp3
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    THEODORT: zorientuj se, to je dobry zacatek
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THEODORT: ne, to je id JOSEFDRUHY
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LUBOB: hele to tvrdi ten co pocita ze nekonecnekrat nula je jedna? ja jen abych se mohl zorientovat
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TUILE: Ale to je zase o tom, ze socialni pomoc je cilena. Bydlis s nekym ve spolecne domacnosti? Predpoklada se, ze se o sebe navzajem postarate a az pokud vase spolecne prostredky nestaci, pak teprve vam pomuze stat. Na tom nevidim nic divneho. No, a jak ma stat poznat ze bydlite spolecne? Je potreba nejakej jednoduchej, jednoznacnej a relativne spolehlivej mechanismus - a to je trvaly bydliste. Samozrejme, jsou krajni pripady kdy nefunguje. A pokud nahodou jsi ve vyjimecne situaci, kdy z "spravneho" duvodu nemas trvale bydliste tam, kde skutecne bydlis (fakt ale pochybuju ze to je casty pripad), muzes si ho dat na urad a problem tim vyresit. Samozrejme se to da obejit a zneuzit, ale to plati o vsem.
    TUILE
    TUILE --- ---
    REDGUY: omlouvam se, ma neznalost.
    nicmene, pokud tedy neni problem se odhlasit a mit tb na urade (nicmene budes mit tb na urade, KDE SE ODHLASUJES, tzn. v horni dolni nikoliv v praze) a hned pote si muzu zazadat o davky, prijde mi nutnost mit tb jinde nez vydelecna osoba jako zbytecna buzerace.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Az na to, ze kdyz citujes moji zpravu, tak ignorujes dodatek o bydelni na urade, kterej tohle vsechno resi. Ale chapu, kdybys ocitoval i ten, najednou by tvoje rozhorcovani nedavalo smysl 8)))

    Nemluve o tom, ze zbezne googlovani naznacuje, ze tvuj "problem" lze resit i bez bydleni na urade:

    "Řada lidí si myslí, že bez souhlasu pronajímatele bytu nemá na trvalý pobyt nárok. Podle zákona se přitom k němu může přihlásit každý, kdo má uzavřenou řádnou nájemní smlouvu. Souhlas oprávněné osoby je potřebný jen v tom případě, když osoba hlásící se k trvalému pobytu nemá nájemní smlouvu,"
    Zdroj: http://bydleni.idnes.cz/trvaly-pobyt-0cb-/reality_bdp.aspx?c=A130812_174242_reality_bdp_web

    Mas-li najemni smlouvu, mas automaticky trvale bydliste. Nemas-li najemni smlouvu, potrebujes souhlas, ale zase, v tom pripade se fakt neni cemu divit.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DEMONOFANARCHY: protoze ho nedostanes:-) - myslis ze bys tohle tvrzeni mohl prosim nejak dolozit? Kuprikladu podle http://portal.gov.cz/portal/obcan/situace/101/109/3929.html staci pozadat o zruseni mista trvaleho pobytu (proto ze jsi ztratil uzivaci pravo, protoze te maminka ve svym byte nechce) a tadaaaa, "Místem trvalého pobytu občana, jemuž byl údaj o místu trvalého pobytu zrušen, se stává po nabytí právní moci rozhodnutí adresa sídla ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt zrušen.".

    Jestli nakonec nezjistime, ze "Si o tom nejdrive neco zjistit " by mel nekdo jinej 8))


    TUILE: pokud mas trvale bydliste na urade, myslim, ze nemas narok na davky, ale je mozne, ze se pletu. - to si _fakt_ myslim ze se pletes. Mozna nebudes mit narok na prispevek na bydleni (coz pevne doufam nikdo nebude vydavat za "absurdni"). Ostatne, viz tenhle clanek http://zpravy.idnes.cz/...vuli-socialnim-davkam-p4t-/domaci.aspx?c=A110119_160253_jihlava-zpravy_dmk , kterej pravda neni nejaktualnejsi, ale pokud se v tom nic nezmenilo, tak kompletne vyvraci tvoje argumenty.
    TUILE
    TUILE --- ---
    THEODORT: uaaaa. sorry, sem se ke kompu dostala az dnes a post pisu uz na podruhy, pac sem to zvladla smazat. takze to zkratim.¨
    *statni prijmy/statni vydaje - stat musi pocitat s tim, co vybere a podle toho utracet.
    mandatorni vydaje sou zlo a mely by se minimalizovat. NZP tak, jak ho predkladaji zastanci by bylo mandatornim vydajem.
    ja nejsme proti nejakemu prerozdelovani penez, proc ne, ale musi na to stat mit. tzn, z prebytku vyplati penize.


    REDGUY: pokud mas trvale bydliste na urade, myslim, ze nemas narok na davky, ale je mozne, ze se pletu.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    DEMONOFANARCHY: Prosim, vysvetli mi, proc "trvale bydliste na mestskem urade" neni reseni problemu ktere popsal TUILE.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TUILE: Sorry, ale jak uz nazev napovida, "trvale bydliste" mas mit napsane tam, kde trvale bydlis. Jsi-li idiot (nebo vychcanek, kterej tim neco obchazi) a mas bydliste napsane tam, kde nebydlis, tvuj problem. Protoze samozrejme, vsechny udajne problemy o kterych pises resi moznost napsat si trvale bydliste na mestsky urad.

    Takze, neco dalsiho, prosim?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak je to nastavený na situaci že lidi co spolu bydlí nebo mají napsaný bydliště na stejnou adresu se nesnažej mrvit systém šílenejma napádama, že někdo z nich chodí do práce a má příjem nebo důchod.
    Takovýho šílence je třeba urychleně zlikvidovat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    REDGUY: institut trvalyho bydliste.
    na co se pri davkach kouka.

    mas bydliste psany u matky? ona ma duchod? nikoho nezajima, ze ty nevydelavas, prijem pro dva prevysuje 2*zivotni minimum.
    nesdtaci ti kolik dostavas? mas u sebe v baraku psany svoje deti? smula, ony vydelavaj a ty nemas narok na davky.

    to ze bydlis jinde a nemuzes si tam treba trvalej pobyt napsat (klasicky spolubydleni) nikoho nezajima.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    dumbfest
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam