• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: protoze ta hojnost, kterou okolo sebe vidis, nepatri tobe. ty ses o ni nezaslouzil, takze s ni nemas co zachazet jako bys na ni mel byt zlomek nejakeho naroku.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO:no ten problem je to,ze v podstate nema z ceho jist, i jeji deti, tedy ze nema prachy na zivobyti, ne ze touzi po nejake zkurvene praci.
    Proc ve spolecnosti hojnosti ma mit clovek na vyber, byt otrokem systemu, nebo nuzakem?

    A NZP to prave tohle resi.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PHAILO: ono, uprimne receno, taky by mi prace prisla ponizujici, kdybych byl retard, ktery vubec nic neumi
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tedy jinymi slovy - prace je podle tebe ponizujici?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: No v tom je ta svoboda, muže ale nemusí ( pak se ale nesmí divit ).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    dojit osobne funguje, protoze clovek projevi aktivni snahu. sepsat mail cloveka nic nestoji, ale projevit zajem o firmu a osobne se tam zajit podivat a pokecat, to je uplne jiny level. chapu, ze pro zhnile natahovace ruk nepredstavitelne nedostizny.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ANDY_WARHOL: ANDY_WARHOL: PHAILO:
    Panove, ale proc by tohle mel ve svobodne spolecnost vubec toto vsechno delat?? To v prve rade.
    Prace neni, proc se ma clovek plahocit jako ponizene prosit u panu, aby nejakou dostal za par korun, aby clovek mel co jist?
    Panove, to vas tesi radit cloveku, ze ma zit jak soumar?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: Jasně, ty jména a adresy lidí co sháněli práci a nechali na sebe kontakt, ty si u nás firmy vopisujou z telefonních seznamů.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Mas pravdu, je dobre moc nevybocit a udelat to jako 350 jinych. Kdyz jsme naposledy nabiraly na nekvalifikovane pozice, chodilo v prumeru 200 mailu na jedno misto (bylo jich vic). Myslis, ze to nekdo cte? Rekl jsem jim, at nahodne vyberou 30 a z toho udelaji predvyber. Zbytek sel do kose. Pokud by nekdo prisel osobne (coz se stalo snad jednou), mel plus uz jen proto, ze byl zapamatovatelny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUNIPETRUS: co placas ty ?
    aktivni pristup ke hledani prace je to jedine co muze zabrat, pokud nejses kozata dvacitka a zaroven aspirujes na job, na kterych se vyskytuje hejno kozatych dvacitek. copak to nechapes ?
    nebo jakou v tomhle jobu muze ta dotycna dat konkurecni vyhodu, kdyz umi +- to samy ?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Celý ten blog je velice výživný, teda když si to člověk složí, je to příběh pádu po ústech. Je silně nasraná na celej svět, to situaci velice zlepšuje.
    Akorát nevim, jak by se její situace vylepšila NZP, protože by jí to při omílanejch 11000 nominálních ( o jejichž reálný kupní síle mužem polemizovat) dalo o moc víc než dostane od státu nyní.

    Ve vlaku kterym sem jel houbit, visel velkej inzerát jak němci hledaj od mašinfírů po hradlaře lidi, akorát jak je to do němec daleko(20 km) místní nafávali, proč to tam furt věšej, když nikdo z nich neumí německy a taky kdo by chtěl dojíždět, pak že němci by jim nedali to co němcum, no a že za komára bylo líp.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ANDY_WARHOL: PHAILO: co to placate?
    V dnesni dobe se inzeraty resi skutecne pres emaily. Kde bude obchazet a koho se asi tak bude ptat? Co myslite je nekdo zvedavej, ze za nim nekdo leze, bez ohlaseni.
    Pro zamestnavatele(ci lidi co to maj na starosti) je samozrejme pohodlne resit to pres inzeraty a podle zivotopisu si vybirat a dojednat schuzky
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Obchazet pohovory na ktere jsem reagoval mailem? Je treba obchazet to, co neni na internetu.

    JUNIPETRUS: Nerozumim tve otazce. Zcela jiste vsak vim, ze jeji problem
    1) Neni resitelny zavedenim NZP
    2) Jeji neschopnost najit si praci neni zpusobena roboty
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    dalsi moznost je chodit na brigady a tam se dal seznamovat s lidmi a shanet praci pres ne. to sem delal kdysi ja, kdyz mi bylo 19-20, v ty dobe sem mel problem sehnat praci, tak sem chodil na brigady a pak se do te prace sem se pak vpasoval pres tu brigadu treba. no ono to pak nastesti nabralo jiny smer, takze ted si uz vic jak deset let nemam na co stezovat
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JUNIPETRUS: tohle nestaci, je treba primo oslovovat potencialni zamestanavatele, jeste nez si uvedomi ze nekoho shaneji, jak se jednou rozjede vyberove rizeni na pozici, kde prijde hafec +- stejne kvalifikovanych zajemcu, tak uz proste neni moc sance to vyhrat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: prosimte delal sem si legraci, to je preci jasny, ze posilani emailu na pozice, kde je bezne 50+ odpovedi, takze probiha husta selekce koho vubec pozvat na pohovor, tam je ta sance minimalni. u oboru kde je pretlak poptavky je samozrejme situace jina.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: a co "ono". Co myslis, ze ma ta zena za problem?

    Kamarádka mi radí: modli se a pros Boha, ať ti pomůže. Modlím se a prosím, kudy chodím. Čekám na zázrak. Děti mají hlad a já už taky. Známá se mě ptá, jak to dělám, že jsem den ode dne štíhlejší a štíhlejší. Má odpověď ji zarazí: nežeru, nemám na to. Nechápe – na jídlo má přece každý, ne? Je z jiného světa???
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: Obcházím osobní pohovory a klesám na mysli znovu - deset mladých koček, které mají řidičák sk. „B“, umí dva jazyky, píší všemi deseti, mají malé zadečky a velké kozy, umělé řasy, umělé vlasy, umělé nehty, jsou akční, usměvavé a hlavně: rychlejší, než já – „stará bába“. Vybírají dvě, zbytku poděkují a posílají je ven, na ulici, do útrob beznaděje
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Fakt se omlouvam, kluci. Je jasne, ze rozesilat maily musi stacit, kdyz to tak dela kazdy. Uz je mi to jasne. Stejne jako to, je ty spousty inzeratu v nakupnich centrech jsou jen vejicka na hlupaky a clovek bez post-docu si tam neskrtne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: blaznis v dnesni dobe internetu ? :)))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam