• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: a postizenym, kteri v nekterych pripadech potrebuji a taky za soucasne situace berou desetinasobek, bys vzkazal co?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    a jeste bych doplnil, ac se vam to bude zdat neuveritelny - finance, ktere budou soucasti nzp, jsou jiz dnes vyplaceny v ruzne podminene otevrene ci skryte forme a pod ruznym nazvem.
    Dle meho odhadu pri nzp 10 000 to muze delat az 50-60%.
    Cili i v dnesnim nasem korupcnim state jsou finance pro nzp ve vysi 5000kc.

    Ale jak o tom premyslim, tak bych zacal na NZP - 2200kc, coz je vyssi existecniho minima - http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/zivotni_min
    A uvidimem co to udela.
    Ja myslim, ze je to vstricny kompromis vuci tem, kteri se boji, ze jim popelari prestali odvazet odpadky a doplnovaci doplnovat zbozi v superketech.
    Argument, ze to takova castka neni finacovatelna, taky neobstoji.


    GORG
    GORG --- ---
    Když jsem se s o rušení dani z příjmu bavil mi to někdy přišlo podobné jako debata tady - peníze nejsou, tak jak bys asi tak mohl rušit daň z příjmu, vždyť tu sotva takhle teď se řeší rozpočet.

    Asi to šlo i bez toho. I když financování NZP by to moc nepomohlo :-) Ale je to teda jedno z dogmat, co tu máme. Pro začátek by to možná stačilo. Ostatní jsou v mém pohledu špíš kosmetické změny - hlavně to nebořit moc velkou změnou. Skoro mi přijde, že by proti NZP byli i ti bez baráku, prtoože by to byla taková pecka do hlavy :)
    GORG
    GORG --- ---
    KANG_KEK: Já jsem to teď tady úplně nesledoval, ale Svobodní jsou proti zrušení dani z příjmu. Nebo si vzpomínám, že Mach s tím nějak argumentoval. Dalo se jim to hodit :)
    Něco jako nechme peníze lidem, méně přerozdělování, i když oni by asi s NZP nevím, jestlí přímo souhlasili. Ale frčeli negativní daň, jinak asi offtopic

    Bokem se asi dá říct, že tématika je podobná. Je to hodně velká změna...nevím, jestli dobrý napad, ale mě to nějak splývá s topicem. Pravice/levice. Jeden se děsí pravice, druhý toho druhého. Nevím, pravíce má být o minálním státu, což zrušení daně z příjmu je, jiný že NZP je levicový koncept, protože je moc sociální.

    Oběhdá se nějaký týpek v americe zabarikádoval s odmítáním placení daně z příjmu, pak na něj přišli lidi ze SWAT a pár dní oblíhali jeho dům. Tvrdil, že v zákonech nic o placení daně z příjmu není. Ale asi to tam do nějaké doby nebylo.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    KANG_KEK: To ještě nevíš, že díky nzp lidé nebudou muset potupně pracovat, ale budou mít čas se věnovat jen svým koníčkům.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Výborně, výborně. Před týdnem se rozdávali peníze a dneska už se i ruší daň z příjmu. Kluci, kde to mám podepsat, byl bych rád kdyby to fungovalo co nejdřív!
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    JUNIPETRUS: Aby bolo jasne - valnu cast tvojich uvah povazujem za chybnu a celkovo s obsahom textu nesuhlasim, ale davam plus za asi prve citatelne zhrnutie tvojich predstav - teda aspon pre mna citatelne.

    Co sa obsahu tyka - ok a aka bude motivacia pre sukromne banky a korporacie v takej krajine ostavat? Hadam uznas, ze pri prvej prilezitosti si zbalia co sa bude dat a odidu - tym odidu aj pracovne prilezitosti co tvoria a aj ich produkcia. Kto tuto medzeru vyplni?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    "ja jsem nikdy nechtel zvysovat zadne dane, naopak jsem je chtel snizit! a zbytek zaplatit tistenim penez a doufat ze si toho nikdo nevsimne..."
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Koukam, ze trolling level totoho klubu opet nabira na obratkach.
    Tak si trolujte
    GORG
    GORG --- ---
    11) Zredukujeme populaci o 7 miliard lidi (Ted Turner)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: rika ti neco inflacni dan, ty jeden retarde?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TUILE: O zvysovani dani tady mluvite jenom vy.
    Vy uz jste tak zpitomely, ze vubec nerozlisujete, co pisu ja, a o co me pise nekdo jiny, tedy ruzne fansmagarocke projekce, jako fionor a benny.

    Nikdy jsem o zadnem zvysovani dani nemluvil. Jestli ano, ukaz mi kde.
    Naopak opakovane jsem psal, ze jsem pro zruseni dani z prijmu fyz. osob a v podstate pro zruseni konceptu dane jako takoveho.

    Vubec to je presne ono, jak prave zkratkovite vyjadreni vede k demagogie a v podstate ke lzi.
    Jako by jste neumeli nic jineho, nez uchopovat jednoducha hesla.

    Protoze, jsem napsal, ze si dokazu predstavit dph 50%procent mozna vic, tedy evidentni zvyseni, ale prave v souvislosti se zrusenim z dani z prijmu.
    Ale u dph je paradoxni to, ze kdyz bude 100 procent, tak se jedna vlastne o 50%zdaneni prijmu, pokud clovek vsechno utrati.

    Stejne jako v mem pojeti NZP zahrhnuje automaticky zaplaceni zdrav. pojisteni, akoncept soc. pojiste se stava zcela zbytecny.
    Asi v pondeli jsem psal, ze celkova danova zatez pro normalniho cloveka by nemela presahnout 50%. Maza tu psal, ze cituji "Dnes odvede každý státu zhruba 65%. Můžeme polemizovat, jestli je to pár procent víc nebo míň, ale je to určitě víc než 60%. "
    Takze ja jsem pro snizeni dani

    Ano, korporace co dosud dane neplatili, je zacnou, pro ne to bude zvyseni
    A je i je pravda, ze jsem pro zavedani placeni za uzivani hmotneho a nehmotneho bohatstvi z statu, a sluzeb, ktere dosud byli zadarmo, z ktery maji firmy a oligrachove nadstandartni zisky, z kterych si pak kupuji politiky, aby legalizovali jejich podvody.

    Jestlize doprava mhd zdarma je socialismus a v kapitalismu vsichni musi platit trzni cenu. Jiste korporace a firmy uznaji , ze infrastruktura jako penize, pravo,vzdelani a civilizovani lide, prostor k podnikani atd maji tak sve naklady a svoji cenu.
    A to jsou ty zdroje, prodej licenci, pronajmy(coz se snad deje i dnes)
    A ty penize. Nemaji slouzit k vydelavani dalsich penez, a nepatri soukromym bankam.
    Penize maji slouzit primarne jako prostredek smeny. (coz samozrejme neznamena, ze clovek nemuze sporit) a v tomto smyslu jsou verejny statek.
    Stat si nebude pujcovat sve penize, a za ne platit uroky soukromym bankam. Uroky z nove vytvarenych penez pokud budou existovat(ty uroky) budou patrit statu, protoze urok neni nic jineho nez dan, ktera jde bankam banky budou jen poskytovat sluzby a jako treba posta V jake podobe to nechame na vyvoji.
    ALe to az dalsi krok, prozatim je mozne kompenzovat vysokou dani z uroku.

    Jak je videt, tak mozny zdroju je mnoho, stejne jako jejich parametry a ruzne zmeny reformy, se muzou dit postupne, a to jsou vsechno promene, ktere nakonec rozhoduji jak vysoke ci nizke dane budou, ci nebudou vubec pro normalniho obcana.

    Ale kazdopadne vzdycky musi platit pravidlo, ze v systemu dani, dane nemuzou presahnout nejakou rozumnou a unosnou miru, kdy si opravdu nevyplati vydelavat.



    KAI
    KAI --- ---
    10. "kamarad ekonom rikal, ze by to slo"
    (nekdo jiny nez J.)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    9. odvezeme vsechny kdo budou chtit pobirat nzp na mesic do dolu na helium 3, ale to taky az za par desitek let
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    8. zdanime spotrebu, vlastnictvi a pouzivani veci, ktere Junipetrus nema a pravdepodobne nikdy v tomto zivote mit nebude
    RAINMAN22
    RAINMAN22 --- ---
    7. Zdanime roboty

    Dneska by bylo vyhodnejsi ty fabriky rovnou zapalit, vzhledem k tomu, ze i byrokracie by neco stala. Tak za 30 let, by se o tom dalo diskutovat...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak treba v libii neco jako nzp v podstate fungovalo, nez to tam rozmlatili na cimpr campr, ovsem to je ten model, co tu nekdo psal, nerostne bohatsvi v kombinaci s praci cizincu bez naroku.
    jinak si to moc nedovedu predstavit.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    6. Půjčíme si. Od někoho kdo NZP nezavedl.
    TUILE
    TUILE --- ---
    5. sebereme penize lidem, kteri je maji za nic (to uplne nevim, jak to bylo formulovany, ale vztahovalo se to k najmum a k pestovani obili)
    KAI
    KAI --- ---
    TUILE: 4. penize sebereme bankerum, cirkvi a obcim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam