• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    HUGO
    HUGO --- ---
    ad. ALMAD: One reason we think it may work is that technological improvements should generate an abundance of resources. Although basic income seems fiscally challenging today, in a world where technology replaces existing jobs and basic income becomes necessary, technological improvements should generate an abundance of resources and the cost of living should fall dramatically. ...píšou technological improvements, ale já tam cítím "roboti", nebo -pro místní pamětníky- magnety :)
    URZA
    URZA --- ---
    ALMAD: zrovna jsem to sem sel dat :) jo vypada to ze konecne bude nejaky serioznejsi vyzkum, teda kdyz se dostanou do te druhe faze..
    taky jsem hodne zvedavej
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    PHAILO: A nejezme kurata :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PHAILO: stát na to bude prispivat a pak se tyhle příspěvky zruší sloučí do jedny davky a nazve se to základní příjem :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Oxfam: Zaměstnanci amerických drůbežáren nesmí ani na záchod, nosí pleny – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...oxfam-zamestnanci-americkych-drubezaren-nesmi-ani-na-zachod-nosi-pleny.html
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    * Matěj
    VYHULENY_UFO: No co, kdyby byl schopen dát dohromady smysluplnou větu, podezíral bych Junipetra..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PHAILO: ty vole nestras, prosim nestras....
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    V tomto klubu chybí Martin Stropnický!
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ted jsem poslouchal nejakou debatu o NZP, a argument jednoho odpurce, ktery si mysli, ze clovek ma ziskavat chleb v potu tvare, znel: "NZP je liberalni myslenka!"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COMODOR_FALKON: a vis ze se ani nedivim, kdyz kdejakej maturitu ma kdejakej trotl a judra kdejakej hejtman odnekad ze slovenskych poli...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sice pro mě linie "rozbíjejte roboty, berou nám práci!" není úplně hlavní cesta k argumentaci o ZP (více se držím původních teoretických argumentů z doby, kdy většina pracovala v zemědělství a vůbec prvovýrobě, protože tam se nejlépe uvádějí příklady srozumitelné - doslova - selským rozumem), ale nedá mi to:
    With AI Getting Better at Cognitive Abilities, Humans Will Have Even Fewer Jobs - Slashdot
    https://slashdot.org/...th-ai-getting-better-at-cognitive-abilities-humans-will-have-even-fewer-jobs
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON: Koneckoncu i maturita ma nejake LOC a nabizet na pozici s pozadavkem na maturitu minimalni mzdu je proste ulet...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Zase deformujes diskusi...
    Nikde jsem nepsal o 40k...

Situace je ale takova, ze stat nabizi (dle relativni lokalni platove hladiny) pouze cca 40-80% mzdy v soukrome sfere za praci se stejnymi, nebo i nizsimi kvalifikacnimi a specializacnimi pozadavky.

VS zdarma porad znamena LOC ve vysi cca 140-200k rocne.

Prace navic je nahubek a nastroj sikany - znamena prevod klientu od ostatnich ke mne - tj. flakani pro ostatni, to ze se budu muset vyporadat s jejich ne vzdy uplne kvalitni praci (casto i treba rok zpet) a i nadale budu tvrdnout v praci do pulnoci, zatimco ony vysmahnou v 17:01...
    Taky to znamena prodlouzeni a mozna i zmeskani lhut - coz je podklad pro pripadnou dalsi sikanu...

Zvlast kdyz je to pri navsteve reditelky KoP mezi ni a schvalovatelkou same "Dášenko", "Evičko"...

Takze jinak napsano: Mam "pravo drzet hubu a krok" protoze jinak mi prehodi tolik svych klientu, ze budu v praci spat, poslou nejaky ten vytykaci dopis (vzdy se neco najde), seberou dalsi prachy...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: ano, to je typicka predstava u nas, ze po vysoke skole bez praxe bude kazdy brat 40 tisic a sedet v manazerskem kresle... pac skola ho prece vsecko potrebne naucila :D Nehlede na to, ze skolne se na statnich VS porad neplati... ale to se bere "automaticky", to je normalni... :D A vysokou kvuli Excelu nepotrebujes. Absolvent Harvardu ci Oxfordu musi nejprve hodne investovat, a teprve pak muze resit navrat sve investice. Zase srovnava ne az tak srovnatelne :-)
    Jako jasne, klasicke fnukani v rovine stret na prvni instanci (schvalovatelkou) selhal, tak na to serem... a radsi budeme fnukat, jak to vsechno stoji za prd a jak nic delat nejde, nedejboze "pozor, riziko prace navic - tak radsi nebudu delat nic" :) Je to ciste jen o (ne)ochote vymanit se z vlastni komfortni zony. Co tam mas dal? :) Krome vymluv - ty tvoje jsou stale zabavnejsi :D
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Jo a ten iPhone BYL iPhone... Tusim v barve Titan...

Dnes jsem ve skole a mam zkousky z prava, zitra urednickou zkousku, ale ve ctvrtek zkusim anonymizovat jeden svuj text, kde jsem rozebiral predrazeni udajne "specialni kompenzacni pomucky" od Apple...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Tak co bys chtel za ty penize...?
    Absolventy Harvardu, Oxfordu a Sorbony...?

To mi krivdis - ja se skutecne intenzivne snazil neco zmenit, nejen na svem oddeleni ale i jinde - stopnul jsem i jeden z podvodu fy Brailcom na vedlejsi agende kompenzacek... Teprve az po me intervenci zacli na kraji situaci resit...

Ale jakakoliv snaha o zkvalitneni uredni prace a uvedeni do vyssiho stupne souladu se zakony vzbuzuje reakci: "On se nudi, pojdme mu prihodit agendu".
    Jsem jediny na oddeleni, kdo posledni 3 roky cte novou legislativu a metodiky - ale nesmim je pouzivat, musim pouzivat tragickou sablonu, jinak mi rozhodnuti schvalovatelka neodsouhlasi.
    Co na tom, ze jsem v rezimu "podle sebe" obstal v "testu ombudsmankou".

Neumyslny boj s lenosti zaslouzilych kolegyn mi dost zhorsil vztahy na pracovisti bez vetsiho vysledku.
    Ale je fakt, ze to vyvolava sympatie jinych kolegu a kolegyn (vedoucich od jinud a z GR/MPSV) jakmile budu mit DiS., tak bych mel mit vlastni oddeleni v jine ctvrti - tam se jim agenda hroutila nekolik let a aktualne nesehnali nahradu za urednici na materske, takze se jim agenda zhroutila uplne a maji "zaskok" ve vedlejsi ctvrti, ktera se pod tim uz hrouti taky...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: cimz se obloukem vracime k tomu, ze na uradech sedi neschopni lide, co sve praci nerozumi a jedine co umi je prehazovani cislicek mezi bunkami v Excelu (ale mozek to nema). A kontrola spociva v tom, ze jine podobne kvalifikovane nemehlo kontroluje, zda jsou cisla v Excelu prehazena spravne. A prosim prestan fnukat, jak nic nejde - jiste ze jde, jenze i ty sam jsi tu demonstroval vlastni pohodlnost - kdy soucasne pracoviste beres jen jako prestupni staci a teple mistecko s benefity a ve skutecnosti sam v ramci svych moznosti nic neudelas.
    LDN je posledni stace - tam konci ti, kteri se pricetnejsi pomoci nedockali. Ale je tam nazorne videt, jak dopadne clovek, kdyz se delsi cas nehybe - a pricinou muze byt prave to, ze ten tvuj "iPhone" vlastne vubec nebyl iPhone - ale vec pomahajici chodit, jen tomu ten dotycny urednik neporozumel, pripadne podobne jako ty aplikoval generel typu "vse je predrazene, tak radsi nedame nic". Budu se smat, az se jednou v podobne situaci ocitnes. Dej tomu 30-40 let... pak si na moje slova mozna vzpomenes (ale treba u toho uz nepromluvis a nepohnes rukama, CMP je svinstvo) :D Prijdou podobne "chytri" a agilni mladenci, jako jses dnes ty - co dle zkusenosti z jedne kancelare na pracaku si mysli, ze spokli veskerou moudrost sveta a maji v hlave dokonale srovnane, jak by mel socialni system fungovat - a kdeco oznaci za zbytecnost, i kdyz vlastne vubec nebudou vedet, co za tim je...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Vis kolik stal uplne obycejny iPhone 5 s nalepkou "kompenzacni pomucka" asi mesic pred uvedenim na trh...?
    Priblizne 80 tisic...

A takhle je to skoro se vsim...
    200% cena se de facto povazuje za "primerene predrazeni" ale obcas se nekdo pokousi tezit z toho, ze 80% urednic te agendy umi pocitac jen zapnout a vypnout a nerozumi polozkam v rozpisech dilu...

Z LDN chodi tak maximalne zadosti o hmotku, ale ne o kompenzacky...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COMODOR_FALKON: pouze reakce na tvuj vyzblebt o obecnych podvodech :) Mel by sis dat pulrocni staz v LDN - jsou veci, ktere na urade nepotkas, takze bodejt bys tusil :D A mozna pak pochopis smysl adresnych davek.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    DANYSEK: Ted nejak absolutne netusim o cem pises...
    Bylo by fajn, kdyby se Ti povedlo udrzet myslenku alespon po dobu psani jednoho souveti...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam