• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja vim, tebe kryptomeny proste serou. a moc. ale se svymi rozhodnutimi se musis vyrovnat sam, protoze ty s nimi budes zit.
    ja nemuzu za to, ze si prodal svuj btc na 400$ a o piratecoinu si jenom zvanil, ja nemuzu za tvuj zivot nocoinera, kterymu ujel vlak.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: po vsech primarkovych faux pas jsi to vzdal? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: není to žádný salát, jen poukazuju, jak svět kryptoměn zneužívá chromou pracovní sílu! a já jim s tím pak soucitně pomáhám, a to nemluvím o tom, že to zapojoval asi dvě hodiny, navíc! Svět financí nicméně bude zachráněn díky hromadě hard disků na podlaze naší serverovny... on jistě závratně zbohatne a já budu mít aspoň teplou vodu ve sprše zadarmo :-)

    Nicméně - stejně jako všechny, kterým jsem kdy prodal bitcoin, jsem i jeho varoval, že kryptoměny jsou podle mě blbost a kdyby to nastrkal do proherních automatů, jistě by udělal líp... člověk v mém věku by už měl mít nějakou mravní integritu a bránit šíření virálních blbomemů..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je mix jako pochoutkovy salat. bla bla bla bla blablab.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: mě je to celkem jedno, já letos ani nekandiuju a ani si nemyslím, že primárky dopadly nějak super, nebo že program je super. Piráty podporuju spíš

    Nějak si zapomněl zmínit, že Piráti letos ve vztahu k základnímu přímu v programu i jinak zarytě mlčej, resp. jejich vyjádření postupně konvertujou k "ZP je zásadně špatně, lidi se mají živit prací, když mají zdravý ruce a nohy aby v nich udrželi kryptokrumpáč (a mohli si tak sami vykopat hrob, či co).

    Mimochodem, dal si k nám do serverovy kryptokrumpáč nějaký týpek, akorát to není hashrate based miner, ale asi 8 disků, protože je to nějaká storage-proof kryptoměna (ne, že bych o takových neslyšel už asi před 8 lety..), akorát jsem si vzpomněl na tebe s těma zdravejma rukama, protože on je po transplantaci ruky a cestou z kanclu do serverovny je to kilometr a půl, ještě přes vietnamce kde se prodávají prodlužovačky, protože to pochopitelně není 19" mountable, ale je to hromada disků volně na zemi :-) a on to vůbec nějak nemohl unést a hrozně sténal, až pak z něj vypadlo, že nemá zdravý ruce, tak jsem mu s tím musel do kopce pomoct :-)

    Jako normálně nutíš lidi, který nemaj zdravý ruce, aby se živili těžko prací v dolech kryptoměny, já jim s tím ze soucitu pomáhám, aby se nezhroutili, ale je to teda fakt podle mě nelidský koncept, když nutíš chromý přenášet těžký hard disky, místo abys jim zaplatil ZP...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: sem si vsimnul, jak maji pirati naslapnuto na 30 volebnich procent :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: bohužel pro tebe ale v neprospěch subjektů, kterým fandíš :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja vim, diky memu pusobeni na nyxech menim volebni preference milionu lidi... :D :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak ty buď v klidu, ty jsi jedinečný, tebe nikdo nezautomatizuje :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: me neprestava fascinovat, jak xchaos na stari objevuje svet... :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ano, nektere profese v case zanikaji, jine nove vznikaji.... to bylo treba i pred sto lety a je to tu zas :-)

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Are You Developing Skills That Won’t Be Automated?
    https://hbr.org/2019/09/are-you-developing-skills-that-wont-be-automated
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    a stroje budou brat lidem praci... :-) Oh wait...
    Po třech letech končí Vídeň s provozem minibusu bez řidiče. Pro MHD zatím nepoužitelné, říká dopravce - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/viden-konci-po-trech-letech-s-provozem-minibusu-bez-ridice-pro-mhd-zatim-nepouzitelne-rika-dopravce-86049/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DZODZO: to je v pohodě, znám čekačku 3-6 měsíců na AWS account, protože se to musí zasíťovat. Když je projekt s nejvyšší prioritou, tak je to na měsíc;-) nikdy by mě nenapadlo, že economies of scale můžou dopadnout takhle;-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    To spíš bejvalej sovětskej svaz, ten má malej časovej offset. Ale teda, znám třeba EPAM, i když máš najatý lidi, tak si je musíš rozmazlovat, aby ti neutekľi k jinými projektu a když jsem příliš schopný, tak je centrála převelí. Výhoda těhle pasáků je, že můžeš zařiznout projekt ze dne na den. Což je korporátní libůstka.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    aj v indii je viac levelov, u jednej firmy sme chystali stroje na migraciu sapov do azure a mali tam indov z dxc, ktori nam kopirovali data z povodnych strojov, tam sme cakali 6 mesiacov na povolenie 1 portu na firewalle, ale to bolo este zlate oproti dalsiemu levelu indov z wipro, ktori to prebrali po dxc a tych sme 4 mesiace ucili ako vobec prekopirovat tie data
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DZODZO: hele a to az jednou zjistis, ze si muzes jeste levneji nez italy najmout pracovni silu v asii, treba indy... tyvle, to bude rana :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DZODZO: Na tom není pranic překvapivého. Kompenzace není rovná kompetenci. Mzda je věc schopnosti si dobré podmínky zajistit u lidí co rozhodují o mzdě. Jakmile člověk pracuje v segmentu s vysokou poptávkou, má výbornou vyjednávvací pozici. To funguje jako na úrovni mzdové tak při B2B. Navíc není nic překvapivého, že nový tým není tak výkoný, jako předchozí. Otázka je v jakém stavu je kód, za pár měsíců můžou být s rychlostí tam kde vy. Nebo taky ne. Odhadovat total cost of operation dopředu, je prostě riziko a spíš musí být nějaké strategické důvody. Případně prostě někdo někoho podkouřil a je to. Volná soutěž je to po všech stránkách a business za tisíce let nezměnil, osobní vztahy jsou víc než efektivita v některých aspektech. To technokratický chápání že je to soutěž nejlevnější či nejlepšího je mimo. Vyhrávají řešení, které se prosazují i v jiných disciplínách než je kvalita nebo cena.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    RUDOLF: nie je IT segment ako IT segment, ista firma, ktora s nami ukoncila kontrakt a najala si certifikovanych IT odbornikov z Italie teraz zaplace, ked zistuju, ze to co nam trvalo 2 hodiny, im trva 2 dni, takze hej niektory IT si svojich 100k nezasluzi, lebo je to mantak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam