• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISHNAAutomatický trading/boti/burzy
    Rád bych tu rozebíral strategie a technické řešení automatického tradingu
    rozbalit záhlaví
    HANT
    HANT --- ---
    LINKOS: Ja teda nevim, kdyz se podivam do historie obchodu providera na webu, tak tam nevidim explicitne zapocitanou zadnou komisi a uz vubec ne komisi, kterou plati follower navic. Leda ze by to bylo promitnuto do open / close cen.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HANT: díky za reakci.
    Právě black-box se snažim minimalizovat tím, že koukám na jeho equit křivku, koukám na jednotlivé obchody a zkoumám kolik pipů šel při jednotlivích obchodech do mínusu. Mám takový dojem, že by se měli dát najít obchody přímo v grafu, ale tam jsem ještě nedošel. Nekoukám na poskytovatele co mají vysoké procento ziskových obchodů, spíše sleduji jaké mají DD a podobné věci. A samozřejmě je nejdříve zkouším na demu. A podle toho nastavuju i kontrakty.
    Jestli se dá obelstít výsledky to jaksi nemám šanci zjisti, ale snad by to jít nemělo.
    Ta top 10 je zrádná, pokud vím tak tam jsou lide co udělali za týden nejvíce pips, což pro mě nic moc neznamená, spíše mě zajímají ty věci jak jsem psal. Ani jeden z mích vybraných tam není.
    Komise by měli být započítány v těch grafech a stejné jako na demu.
    HANT
    HANT --- ---
    25 Places To Find Quantitative Trading Strategies
    http://jbmarwood.com/places-quantitative-trading-strategies/
    HANT
    HANT --- ---
    LINKOS: To bych spis nedoporucoval. Z moji zkusenosti (ze zkoumavani jinych platforem) to pouzitelne neni. Jeden z kolegu se tomu taky nejakou dobu venoval a dosel k stejnemu zaveru. Duvody jsou:
    • pokud clovek pouziva black-box reseni, nemuze vedet, zda pri vyvoji strategie nebylo zavleceno nejake zkresleni. Nemuze mit v dany system duveru. Nevi, kdy je drawdown jeste normalni soucasti vysledku a kdy uz jde do tuheho. Nemuze tim padem ani spravne stanovit svoje riziko a mnozstvi penez, ktere investovat; urcit pri jake ztrate skoncit apod.
    • neni nejmensi problem vymyslet system, ktery bude hazet krasne vysledky pri backtestu, ale v realu bude k nicemu. Ve skutecnosti se takovy system da vytvorit i na uplne nahodnych datech.
    • pokud jde jen o live vysledky, pak muzou vysledky sice vypadat hezky, ale muze tam byt skryte riziko, ktere neni na prvni pohled videt. Hodne poskytovatelu pouziva strategie s velkym procentem ziskovych obchodu, kdy maji velmi nizko nastaveny PT a obrovsky SL. Pak jim sice muze vyjit par desitek obchodu, ale pak jednou zakonite prijde tech par ztratovych po sobe, ktere vymazou ucet. Nebo treba pouzivaji nejakou obdobu martingale, kdyz to platforma umoznuje. Nebo maji x ruznych uctu a vstupuji na nich do opacnych pozic. Takze jeden z uctu nakonec vykazuje hezkou equity a na tom vyryzuji penize (podobne ve skutecnosti nekteri znami vyhravaji investicni souteze:))
    • bylo mi receno, ze prinejmensim u nekterych social trading platforem se daji obelstit i vysledky live tradingu. Jestli je to pravda nevim, ale na povazenou je, ze platformam to muze byt celkem jedno, protoze maji penize jak z uzivatelu, kteri vydelavaji, tak z tech prodelavajicich. Naopak je v jejich zajmu vypadat tak, ze maji spousty uspesnych poskytovatelu.
    • zpravidla nejsou zadne kriteria pro vyber poskytovatelu. Mne treba broker nabidl, ze muzu poskytovat signaly za penize asi po dvou tydnech obchodovani. Kdyz to nabidnou temer kazdemu, pochopitelne cast z poskytovatelu bude v zelenych cislech uz jenom na zaklade stesti.
    • nektere platformy (treba zrovna ZuluTrade) funguji na zaklade toho, ze si berou ne uplne malou komisi z kazdeho obchodu lidi, co sleduji danou strategii. Poskytovatele dostavaji procenta ze zobchodovaneho objemu nasledovniku. To vytvari totalne spatnou motivaci - delat co nejvic obchodu. I kdyby mel poskytovatel dlouhodobe ziskovy system, trhy jsou velmi efektivni a vyhoda zpravidla byva jen velmi drobna. Tezko bude dany system ziskovy i s dodatecnou komisi, kterou musi odvadet lide, kteri odebiraji signaly a ktera se poctem obchodu nasobi (nemluve o zpozdeni, ktere zpusobi dalsi skluzy).
    • kdyz se podivam na prvnich deset real traderu, co mi haze Zulu, tak vsichni maji historii max kolem roku, vetsinou spis min. A ty equity taky nevypadaji kdovijak hezky (az na vyjimky).
    • na zaver: nedavno jsem narazil na vyzkum, ktery se zabyval konkretni platformou pro social trading. Zaverem bylo, ze poskytovatele (obecne) nedosahuji ani vykonu buy & hold metody velkych indexu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    HANT: no, já se chystám být příjemce signálů. Na live si sám zatím netroufnu
    HANT
    HANT --- ---
    LINKOS: a chces byt na poskytujici nebo prijmajici strane?:)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    mate nekdo zkusenosti se sdilemin obchodnich signalu? Napriklad na Zulu trade?
    JABE
    JABE --- ---
    KOC256: to je tím, že by mě vůbec nenapadlo, že na to někdo může nahlížet i jinak nežli já. To nic, já se velmi poučila a to je důležité. Každá chyba dobrá. O to víc je příště člověk moudřejší :o)
    COSMY
    COSMY --- ---
    vykricnik je zaklinadlo :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JABE: No na to jsem narazel hned ze zacatku. Ze nestaci rict nefunguje toto ale je treba doplnit co to podle tebe ma delat...
    JABE
    JABE --- ---
    tak se ukázalo, že jsem před časovým údajem měla vykřičník, a tak se to celé negovalo. Takový blbý detail :oD. Teď to už funguje a můžu zase s klidným srdcem pokračovat dál ve zkoumání a učení se.

    Moc díky všem za čas a věřím....že se zase najde nějaká věc co mi nepůjde :oD
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JABE:
    - nemam tam prihlaseni
    - jinak lze prepnout i na textovou verzi zadavani < > & ...


    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    bool morningHours = (Hour() > 7 && Hour() < 10),
    afternoonHours = Hour() > 14 && Hour() < 18....
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    JABE: kdyz ten kod umistis mezi <code> tagy, tak te podle me necha, nebo staci kliknout v pravo, ze zadavas text only
    JABE
    JABE --- ---
    HANT: ok dám zítra vědět až zase něco vyzkouším a díky i za odkaz
    HANT
    HANT --- ---
    JABE: Ad mensi / vetsi: je potreba pouzit znakove entity: http://www.w3schools.com/html/html_entities.asp

    Jinak zkus pouzit funkce TimeCurrent() + TimeHour() misto Hour(), jak jsem psal niz a uvidis.
    JABE
    JABE --- ---
    KOC256: našla jsem si toho na netu víc: i toto mi přijde snadné k pochopení a asi to prostě jen umisťuju špatně
    bool morningHours = (Hour() větší 7 && Hour() menší 10),
    afternoonHours = Hour() větší 14 && Hour() menší 18,
    tradingHours = morningHours || afternoonHours;
    if (!tradingHours) return(0);

    ale vrtá mi v hlavě i ten pokyn return(0) to mi vlastně hlásilo při kompilaci chyby. To znamená, úplně ukončení běhu strategie ne?

    neb ve většině fungujících strategií co jsem si stáhla se toto ani nevyskytuje. Všude bývá jen return;
    JABE
    JABE --- ---
    KOC256: nyx mě opět nepustí přes znaménka menší a větší.

    ale dnes jsem můj dotaz vložila i sem http://www.fxstreet.cz/diskusni-forum+ea-filtrovani-tradinghours.html#addpostform
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JABE: Jak interpretujes tu podminku. Prijde mi ze neni dobre...
    JABE
    JABE --- ---
    Zajásala jsem, že na nyxu je diskuze o AOS ale koukám, že je to tu už trochu mrtvé. Našel by se někdo kdo umí dobře mql4?
    Já jsem programátor začátečník a prozatím ten kód umím jakštakš přečíst a pochopit. Už jsem si projela víc strategií a ráda bych se posunula k optimalizaci některých. Jelikož ale jedu na M5 tak by se mi hodilo aby to v noci neobchodovala hledala jsem si na netu filtr pro Tradinghours a našla toho spoustu.
    Ale ani u jednoho se mi to nepodařilo nasadit tak aby to fungovalo :o/
    Už v tom ležím třetí večer jsem si na 99,9%= jistá, že např. toto: if( !((Hour()větší=7 && Hour()menší=10) || (Hour() větší=14 && Hour() menší=18))) umisťuji správně a přesto to nefunguje ( nyx mi nepovolil vložit značky pro menší a větší.

    Kompilace mám vždy bez chyb a efekt nula. Stále to jede nonstop a žádné omezení nefunguje :o/

    Předem moc a moc díky kdyby se našel někdo kdo kód už píše delší dobu a má víc zkušeností :o)
    HANT
    HANT --- ---
    EDAK: ne, ja to moc nezkoumal, je to info z druhe ruky, ale od cloveka, kteremu v tomhle verim. pokud te to hodne zajima, muzu zkusit zjistit vic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam