MALATI --- --- 9:00:42 17.1.2014⚑
Neskutečné proměny: Díky make-upu se z obyčejných žen stávají sexy krásky | Reflex.cz
http://www.reflex.cz/...eskutecne-promeny-diky-make-upu-se-z-obycejnych-zen-stavaji-sexy-krasky.html
WRNQ --- --- 8:59:27 17.1.20141 odpověď⚑
Jedna věc je mrtvá holka, druhá věc je to, co prováděj ty fotografové. Nedávno jsem jela z Bělehradu vlakem s jedním Slovákem, nedozvěděla jsem se všechno, ale je to evidetně nějakej sniper/žoldák, kterej pracuje jako ozbrojenej doprovod v oblastech jako je Sýrie, Afgánistán atd. Vyprávěl, jak jednou on a 5 dalších lidí, který měli chránit jednu válečnou fotografku, která byla evidentně tak kamikadze, že se v Kongu vrhala do pouličních přestřelek, aby ulovila fotku a vůbec jí nevadilo, že riskuje to, že vlastně ohrožuje dalších 6 lidí, kteří jsou placení a zodpovědní za její život. To vše pro pár tisíc doláčů, kvůli ničemu jinýmu to oni nedělají.
FRONEMA --- --- 8:31:21 17.1.2014 --- 20:41 :: sledované diskuze (+2)⚑
imho informace jsou dobra vec, jedine nebezpeci je ze pokud jsou prilis jednodruhove z nejakeho konce sveta, ze si pak clovek vytvari predsudky. doporucuju vyborne video na to tema
Chimamanda Adichie: Nebezpečí jediného příběhu | Video on TED.com
Chimamanda Adichie: Nebezpečí jediného příběhu | Video on TED.com
http://www.ted.com/talks/lang/cs/chimamanda_adichie_the_danger_of_a_single_story.html
GARBAGE --- --- 8:03:33 17.1.2014⚑
SFD
http://www.chinasmack.com/2010/pictures/filthy-india-photos-chinese-netizen-reactions.html3
ESTEN --- --- 0:54:34 17.1.2014 --- 05:52 :: historie navštívených diskuzí⚑
ZCR: souhlasim, proto jsem zminoval tu schopnost novy informace kriticky zpracovat. Dokonale predzvejkany je nedostanes nikdy, tohle je holt jen blizko tomu druhymu extremu.
Tak. A pro dnesek koncim .)
ZCR --- --- 0:51:49 17.1.20141 odpověď (+6)⚑
ESTEN: mám dojem, že celosvětově vyprodukuje rubrika Černá kronika takový objem zpráv, že bys to ani nestíhala přečíst... ostatně pěkně to vyniklo, když do médií proniklo to znásilnění v Indii... najednou se dostal do povědomí PROBLÉM, a jakoby reálně hrozilo, že se teď dozvíme o každém dalším znásilnění, ke kterému v Indii dojde... JENŽE, když se člověk podívá na statistiky, zjistí, že i těch přiznaných je tam přes padesát denně. Podobná absurdita je, že média tvrdošíjně informují o každém spadlém letadýlku, bez ohledu na počet obětí, a přitom jsou ta čísla, opět vzato statisticky, směšná málem i s denním počtem obětí automobilových nehod v ČR. Nemlich to samé každá blbá větší bouřka kdekoli pomsvětě. Kam tím mířím - k tomu, že takhle dochází ne ke zvýšení povědomí o nějakých negativních jevech (všimni si obecně naprosto nulového analytického obsahu těch zpráv), se kterými většinou stejně moc nenaděláme, protože to v mnoha případech a zcela ne-cynicky není náš problém, nýbrž ke klasickému informačně-přetíženému zkratu "Podívej, no to je hrozný, co se dneska děje, to nemá obdoby, to za nás nebejvalo."
ESTEN --- --- 0:51:30 17.1.2014 --- 05:52 :: historie navštívených diskuzí⚑
MADIETTA: mno, uz jsem si chtel secist minusy a jit spat, ale na tohle ti jeste odpovim. Ten clanek je o pomeru mnozstvi novych informaci a schopnosti je zpracovat. Stejne tak bys mi misto odkazovani na wikipedii mohla vysvetlit, ze na svete je tolik informaci, ze je za zivot nikdo zpracovat nedokaze, a mela bys naprostou pravdu. Ale reseni neni (cimz chci rict, ze podle me by nemelo byt) vybrat si jednu (dve, patnact, tisic) oblasti, kterym se budu venovat, a informace z tech ostatnich oblasti vytesnim hned potom, co si o nich udelam rychlej obrazek. Reseni je mit prakticky priority, ale nikdy ne absolutni. Prijimat novy informace na vsech frontach, i kdyz treba ruznou rychlosti.
SFD --- --- 0:40:53 17.1.2014⚑
CARODEJNICE: ironie. V me puvodni reakci, ktera tuhle relativne zbytecnou debatu zapocala, slo primarne o to, ze jsem nechapal proc proboha fotografa ktery snimek poridil oznacovat za zmetka? ... o tom jak fotografie prospeje zivotum naslednejch divaku se to netykalo.
ZCR --- --- 0:38:48 17.1.2014 (+1)⚑
MADIETTA: (For the album by Alien Sex Fiend, see Information Overload (album).)
MADIETTA --- --- 0:38:08 17.1.20142 odpovědi (+2)⚑
ESTEN:
Information overload - Wikipedia, the free encyclopedia
Information overload - Wikipedia, the free encyclopedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Information_overload