GRANTORINO --- --- 9:52:48 28.4.2015 --- 00:43 :: diskuze :: PŘED A PO (+1)
PATISLAV: ze se s ni jeste vubec hadas!!! ;-) tolik zbytecne ztracenyho casu vyvetlovanim neceho blbcum.. nehlede na to, ze usity hadry z tech zemi si oblikne rada, ale pomocnou ruku by jim nepodala/
CHA1NDLER --- --- 9:52:11 28.4.2015 --- 03:00 :: diskuze :: Fotky a videa svlečených slečen z nyxu -1 odpověď
PATISLAV:
No jestli, jsem tu diskusi pochopil spravne, tak tady nikdy nezpochybnuje, ze ta rozvojova pomoc "funguje" tak jak je nastavena - cili ano, ockovani, leky, potraviny atd. to vsechno pomaha ted lidem zit o neco lepe a zachranuje.
Nicmene argumentace o tom, ze humanitarni pomoc "nefunguje" se netyka tohoto primarniho efektu, ale cili na fakt, ze za 40 let teto pomoci nedoslo k zadnemu vyvoji spolecnosti v tech zemich, ba spise naopak - co kdy v Africe fungovalo uz tam neni. Vysledkem te pomoci je tedy pouze to, ze Afrika je prelidnena lidmi bez uplatnitelneho vzdelani a vedomosti, kteri ve vlastni zemi nemaji praci a jinde ve svete je nikdo nechce/nepotrebuje.
Pokud tohle nekomu vadi, tak ja se mu nedivim.
BLONDYNKA --- --- 9:52:10 28.4.2015 --- 03:46 :: sledované diskuze
PATISLAV: Jinými slovy nemáš žádnou odpověď.
PATISLAV --- --- 9:50:02 28.4.2015 --- 02:51 :: sledované diskuze2 odpovědi (-1)
BLONDYNKA: "čím reálně nízká dětská mortalita těmto zemím pomohla"
Tenhle lidský výkal si nezaslouží jakoukoliv slušnou reakci.
PLAVEVA --- --- 9:49:01 28.4.2015
ESTEN:
http://www.novinky.cz/domaci/313036-novinka-v-lecbe-rakoviny-v-cesku-infuze-vitaminu-c.html
BLONDYNKA --- --- 9:33:16 28.4.2015 --- 03:46 :: sledované diskuze (-3)
PATISLAV: To mi připomíná Srdce temnoty. Jak běloši naočkovali všechny děti proti spalničkám a jejich vlastní rodiče všem těm dětem ty jejich naočkované malé ručičky usekali...
BLONDYNKA --- --- 9:31:49 28.4.2015 --- 03:46 :: sledované diskuze1 odpověď (-3)
PATISLAV: To, že neumře hromada nevinných malých černoušků, je samozřejmě skvělé, západní svět je přímo spasitelem. A teď by mě zajímalo, jaký skutečný a reálný pozitivní vliv má tento fakt na reálnou životní úroveň, vzdělanost, pokrok atd. v těchto zemích a čím reálně nízká dětská mortalita těmto zemím pomohla.