• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BULKA1PŘED A PO - debata a komentáře
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GREW: Připomínáte mi oba rozmazlenýho zpovykanýho pětiletýho fracka, kterej místo toho, aby o věcech, které se dějou, normálně mluvil a snažil se společně přijít na to, jak fungujou, jako to dělají všichni, se zasek na začátku, válí se po podlaze, škube rukama a nohama a řve pořád dokola "řekni mi to, řekni mi to".
    GREW
    GREW --- ---
    GREW: Zkusim to jeste jednou :) Zkus odpovedet na tudle jednoduchou otazku: Jak by sis teda !!! konkretne !!! predstavoval to "vyrovnani se s minulosti" v pripade toho Postoloprtskeho masakru?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: V tý větě "používáš argumentaci drogy jsou..." nemáš uvedeno, kde jsem to přesně udělal.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GREW: A to ještě nevíš, že místní zastupitelstvo nakázalo, že se na tý cedulce nesmí vyskytnout tři věci:
    - slovo Němci
    - slovo masakr, zavraždění, vyvraždění a podobně
    - jakákoliv informace o počtu mrtvých, ani ten nejnižší odhad.
    Takže z "Němců" se staly "oběti", z masakru "události" a žádné množství zavražděných není uvedeno. A pomník, jak o tom Češi všude píšou, to není, pomník je samostatná stavba, tohle je jen destička na zdi hřbitova.
    Jseš si jistej, že na tom všem není něco strašně blbě?
    GREW
    GREW --- ---
    KUBIIK: Zkusime to vzit konkretne. Mame nakou desticku v Postoloprtech, coz ti asi podle tvejch dosavatnich prispevku prijde malo. Jak by sis teda !!! konkretne !!! predstavoval to "vyrovnani se s minulosti" v pripade toho Postoloprtskeho masakru?
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Ale ty používáš argumentaci "Drogy jsou špatné, protože jsou špatné... áno... " v takovém případě si ale zůstaň v tý bublině a neotravuj lidi mimo bublinu. A pokud to činíš, tak ale zkus nějak srozumitelně vysvětlit, oč ti jde a čeho chceš dosáhnout...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: Já jsem nepsal, že by odpověď nemohla být pochopena, ale že ty bys ji nepochopil protože, v mojí sociální bublině s "vyrovnat se s minulostí a co je třeba pro to udělat" nikdo problém nemá.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Co to blábolíš za blbosti? Tys přišel s tím, že je potřeba se vyrovnat s minulostí. Já se ptám, jak si to vyrovnání představuješ a s kterou minulostí se chceš vyrovnávat a se kterou případně ne?

    Dvě jednoduchý otázky.... a ty na ně odmítáš odpovědět s různými výmluvami, teď se chceš shodovat v tom, co znamená nevyrovnání se s minulostí?

    Pokud nechceš odpovědět s tím, že by tvoje odpověď nemohla být pochopena, pravděpodobně si vnitřně uvědomuješ, že jediná odpověď kterou máš, je úplně nesmyslná, nechceš to ale přiznat a nevíš, jak z toho ven.

    Ale rád bys přiměl ostatní, aby cosi udělali, protože to je podle tebe správné, zároveň ale ani nedokážeš popsat, jak by to mělo proběhnout...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: Dokuď se neshodem, co znamená nevyrovnání se s minulostí, tak by moje odpověď co znamená vyrovnat se, logicky nemohla být vůbec pochopena.
    Jiný příklad: dokuď se neshodnem co to znamená "je mi zima", tak by moje odpověď na otázku co znamená "není mi zima" logicky nemohla být vůbec pochopena.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Odpověz na moje otázky..... snažím se pořád zjistit, jak si to představuješ a stále jsi neodpověděl.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO:
    Ve třetím odstavci nechápu o těch lidech dvě věci:
    1) Jaké ročníky narození jsi tak zhruba myslel? Přibližné rozmezí.
    2) O kterých lidech mluvíš? 99,9% obyvatel Postoloprt roku 1945 přece žádného německého civilistu bez soudu nezastřelilo, ty jsi o tom řekl "prostě se potkali dva psychopati", tak kde se tam ten tvůj potenciálně traumatizující pocit, který jim paralyzuje schopnost na tohle téma normálně mluvit, najednou vylíhnul?
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Ne... to si teda fakt nerozumíme. Vůbec nechápu, jak souvisí taková poválečná událost se Zemanem (nemám ho rád, to si ujasněme hned) a s jeho ať už domnělými nebo reálnými voliči a jakousi "německou strunou" a hlavně, i kdyby to byla pravda, tak co s tím? Ty důchodci prostě mají nějakou historickou zkušenost a OK, na některý takhle asi zahrát jde, ale co s tím jako chceš udělat?

    A už vůbec nerozumím tomu, jak s tím souvisí ten původní konfrontační obrázek těch pomníků....

    Fakt nevím, proč máš pocit, že si vybereš nějaký historický události a považuješ za nutný nějak bouřit k nějakýmu novýmu vyrovnání se s tím..... nemyslíš, že to třeba je tak, že pro ty lokální lidi je to i po létech natolik citlivý a bolestný téma, že pro ně je prostě nejlepší vyrovnání se s tím to, že to vytěsní a odmítají to jakkoliv otevírat a zabývat se s tím, protože to považují za potenciálně natolik traumatizující, že se tomu prostě brání mlčením a "ignorací"? A proč jim nějakou akci vnucovat a snažit se to z pozice vnějšího (a zřejmě mnohem mladšího) pozorovatele vnucovat?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: Asi si nerozumíme. Já mluvim o Postoloprťácích, [ MAR_TINA @ PŘED A PO ] o Prostějovácích, [ ZCR @ PŘED A PO ] o zpovykaných důchodcích volících Zemana, který tehdy hrál i na strach z Němců a tak dále.
    Ty mluvíš celou dobu o tom, co by teda jako měl nebo neměl udělat Gecko.
    Nebudeš se zlobit, když se tím druhým bodem tady na nyxu nebude nikdo zabývat, včetně mě, že ne?
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Ale já se s minulostí nijak vyrovnávat nechci a nemyslím si, že to je nějak extra potřeba... o tom pořád meleš ty aniž bys aspoň naznačil, jak si takový vyrovnání představuješ, aby to bylo OK a užitečný... na otázku neodpovídáš, z odpovědi utíkáš... začínám mít pocit, že seš celkem nebezpečnej člověk.

    Myslel jsme to prostě tak, že když se najde někdo, kdo má pocit, že se před X lety událo nějaký bezpráví a je třeba to napravit, třeba tak, že půjde a přetáhne souseda rejčem, tak když se najde druhý a třetí, je průšvih na krku.... a takhle konflikty prostě vznikaj. ...

    Odpovíš teda nebo ne? Jestli potřebu cítíš nebo ne si strč někam, tys začal, tos potřebu cítil, tak to dotáhni....
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: Takže vyrovnávání se s minulostí je podle tebe například něco jako genocida přes alespoň jednu generaci života v míru. Promiň, ale vůbec necítím potřebu ti tohle vyvracet. Viz [ KUBIIK @ PŘED A PO ]
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: A odpovíš mi teda na ty otázky nebo ne?

    Já vlastně docela dobrou odpověď na tu Jugošku mám.... Vypadá to, že se tam v daným čase objevilo nadkriticcký množství pitomců s potřebou vyrovnávat se s minulostí. To mi zní jako celkem pravděpodobný důvod průseru.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    GECKO: V debate o nevyrovnani se s minulosti se nemuzes vyhnout jugosce. V debate o teorii relativity se nemuzes vyhnout dilataci casu, prestoze se relativisticka povaha vesmiru projevuje i spoustou jinych jevu.
    GECKO
    GECKO --- ---
    KUBIIK: Přesunout se do mrtvý diskuse teda moc cenu nemá...

    Já nevím, proč se v umělým státním utvaru Jugoslávie začali sousedi brutálně vyvražďovat.... ale to je začátek jiný debaty, kterou vést nijak zvlášť nechci.

    Já se jen pořád snažím zjistit, jak si to vyrovnání se s minulostí představuješ a se kterou minulostí se hodláš vyrovnávat a se kterou už ne a případně proč.

    Třeba máš pravdu, nevím, ale neodpověděls ani na jednu otázku.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    JOPS: díky za námět na samolepku, asi si takovou nechám udělat :D
    P 356 je taky hodně pěkný auto, ale hodně mimo aktuální rozpočet :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    [ TEAPACK @ PŘED A PO ]

    Kdyz jsem jel jednou za broukem (tusim, ze to byla modernejsi verze), tak mel na zadku napsano.

    "Až vyrostu, bude ze mě PORSCHE"


    Nevim proc, ale vykouzlilo mi to usmev :) Fakt to bylo takove roztomile :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam