• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMIRAPrvní - druhý - třetí odboj
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NJAL: Já vím, to byl ale tak blbej koment že si nic jinýho nezasloužil.

    MANFRED: Ne nepřebírali, možná tak nějáký praktiky gestapa převzali po válce, ale NKVD apod. mělo taktiky a cíle dost jinačí (jak sám zminuje dotyčný v článku, gestapo potřebovalo pravdu, NKVD a spol. akorád podpis).


    NJAL:
    NJAL:

    A kde bereš tohle přesvědčení? Tvoje děti či nějáké děti známých? Co já si pamatuju střední a základní školu, tak dějepis byl nesourodý mix přemyslovců a francouzské revoluce, ve kterém šlo o to, namemorovat se několik jmen a letopočtů a pak je co nejrychleji zapomenout, aby na příští zkoušku bylo v palici místo na další jména a letopočty (nějáký souvislosti apod. neexistovali). A vidím to samé i u dětí kterym kouknu do sešitu dějepisu dnes.

    Pokud si někdo myslí, že zvedne "dejepisnou gramotnost" týkající se totality tím, že donutí teenagera naučit se nějáký další data nazpaměť, tak je kašpar nebo blázen.



    No a jedna z nevýhod moderování je ta, že musím číst i slinty lidí, který mám normálně v ignore, takže Talpeny, jediná věc, nejen že je to OT, ale navíc ta mrdka Vojtek, mamrd co řídí vožralej a bije šestnáctiletý holky ve fast foodu za pokladnou si může s těma StBákama podat ruku, na stupnici zmrdovství jsou tak zhruba na stejný úrovni...
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MANFRED: Ee,Josef :).
    Už to začíná bejt jasný takže nějakej agil se chtěl blýsknout,mě se na tom totiž od začátku nezdálo že by si krajský partajníci jako grupa dovolili nějakej tlak to by v týhle době nemuselo být přijato jednoznačně.
    V týhle souvislosti jsem si vzpomněl na případ antibolševické agitky z per Fanánka/Vojtka z Kabátu
    Fanánek,Vojtek,Kraft - Vítejte do zlých časů
    http://www.youtube.com/watch?v=00w8YFSPQ6k

    No a když to tehdy chtěli dát plošně do rádií tak to skoro nikdo nechtěl hrát ne kvůli tomu že jim volali (ex)STBáci ale kvůli tomu že by údajně ve velkém přicházeli o posluchače :D
    Jinak zrovna Slánskýho a dál zejména pana Reicina nikterak neželím,oba nehorázné svině a fakt že oba okoštovali "revoluční spravedlnost" shledávám spíš zábavným

    MANFRED:
    Mimochodem setkání kámošova fotra-to bylo pro změnu se spřátelenými vojsky nějak kolem r.68- proběhlo tak že ho nenapadlo nic lepšího než že opojen čerstvou láskou vyvedl tu svoji za ručičku na Petřín,romantika jak má být načež z křoví vylezli tři zubící se Rusáci a s napřaženými kvéry mu sdělili že ." ty chadí,děvočka zděs..",po tom z velký lásky nějak sešlo a komouše brutálně nesnáší dodnes :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Ano, na to táta vzpomínal taky:-)
    Ze vzpomínek který se ve škole nedaly nějak hezky použít (na rozdíl od vzpomínek předků mých spolužáků, kde měl každej dědu partyzána a milicionáře bojujícího s reakcí) bylo třeba dědovo setkání se sovětem osvoboditelem s napřaženým samopalem a křikem"daváj časy" nebo hodným esesákem (dovedl babičce vlčáka, kterýho jim změnila svým pravidelným drbáním a přikrmováním cestou z a do krámu kolem služebny na vrtichvosta přítulu, takže neposlouchal psovoda ale loudil po civilistech drbání a nějakej mls. Tušim ale, že psovod tak dobře nedopadl.)
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Heh. No, jeste vetsi maglajz v tom mely deti padesatych let. Nejdriv je Tito kamarad, pak krvavy pes, pak se v 56 provede Stalinova inverze, a Tito je zase kamarad, no proste docela zmatek, jak vzpomina mati :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Se školou se mi pojí samý zajímavý vzpomínky:-) Ono nějak sloučit v dětskym věku ty blbosti z občanský nauky a dějepisu se vzpomínkama dědečků, táty, babiček, matky a do toho eště kapitalistická televize...no člověk se slušně naučil lhát už v dětském věku, takže předpoklady pro vstup do strany měl každej od dětství.
    S tou školou je to složitý, záleží na tom, jak je vidět, kdo je zrovna u vesla, kantor je jak řiká mamka profesorka kurva prodejná a aby si zachoval místo, je schopen lecčehos (naštěstí učila matematiku a fyziku, tak měla štěstí, tak se toho s režimama moc nemění, maximálně se mění osoby ze zadání ze sedláků na konsomolce takže jí bylo umožněno učit na zapadlém učňáku).
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Pekny clanecek, ten primer s popiracem holocaustu na besede o WW2 sedi jak prdel na hrnec.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: To by slo, alespon v mem pripade, byt by souzka Melesova nemela z moji interpretace dejin radost, ale to tezko muze poskytnout kazdy. Mela by to poskytnout skola, tim spis, ze ted uz muze, kdyz uz nemusi neustale papouskovat dalsi a dalsi fazi vseobecne krize kapitalismu, jak jde cas, zatimco doma neni hajzlpapir :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY: Hele, ani ne, vono, ten náš slavnej počin se do televize dostal http://www.ceskatelevize.cz/...4/217555-reditele-uz-nezvou-disidenta-do-skol-boji-se-zasahu-z-kraje/
    ale jak jse momentálně blbne s jinejma věcma, hezky to zapadlo.

    Jo, já zas dělal s chlapem, a ten to taky předpovídal (nemenoval se náhodou Tvuj kamarád Miloš?), on byl poučenej dějinama.
    Mám na něj krásnou vzpomínku. Bylo mi 17.Vyhrabal sem v tátově knihovně "Pravdu o pražském procesu" od Londona (Artura) a ježil si vlasama, jak tam ty chudáky mučili. Pak sem mu to pučil, /ve fabrice mne zařadili už od začátku mezivá podvratný živle takže mi vytvořili školicí program zadarmo/, za hodinu přijdu k němu do kamrlíku, seděj tam s Karlem (což byl hrabě), čte to nahlas a voni se tam smějou při tom čtení." To je prdel jak se ty bolševici navzájem mordovali, no krása". Tak sem z toho byl celej jeliman, teda do chvíle než jsem se v problematice vzdělal :-)

    NJAL: Jo, ono vzdělání dětí je holt na rodičích.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Tak to se asi tak nejak prejde. Hlavne aby se nic nemuselo interpretovat! Ve vysledku zna dnesni zacek (za predpokladu, ze si to vubec zapamatuje) i velikost Caesarovych nohou a jaky barvy mel spodary, ale v modernich dejinach od poloviny 20. stoleti beznadejne tape. Dost divne mi to prijde.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MANFRED: Solidní posránek,ten ředitel,kterákoliv televize by po tomhle skočila jak kurva po lajně a ještě k tomu třeba nějakej takovej uvědomělej mladej karlistickej redaktor s šálem a hranatými brýlemi :)?To by byl šlágr týdne a soudruzi by minimálně tak půl roku ani nešpitli.
    Tedka si vem bejt na škole třeba v době hluboký normalizace a TOHLE mít jako ředitele :D

    MANFRED:
    Před asi tak cca deseti lety na jednom festáku v pět ráno jeden již zesnulý známý pravil :"..počkej vole,tady to ty Velký Demokrati dovedou do TAKOVEJCH sraček a TAK se ztrapní že ty Komáři nakonec zase vyhrajou !!",tehdy jsem ho nazval pitomcem ale nyní bych mu koupil ne panáka ale rovnou litrovku Absintha :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: I tam lze z tatíčka Masaryka vyrobit Masaryka co nechal střílet do dělníků....
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Ono neni treba. Co tak vim, deticky se ted stejne ucej dejiny tak do roku 1945 a pak uz nic.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Tak sem zvědavej, za jak dlouho začnem slepovat stránky v dějepisech, vytrhávat stránky a vydávat nový učebnice. Soudě podle toho, jak sem koukal na Semelovou v parlamentu, moc dlouho to trvat nebude.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MANFRED: Tlustec by z toho byl nadsenej, rajsky obraz minuleho rezimu si rozvracet nenecha preci.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NJAL: Pravda. Oni jsou povětšinou hodný už vod přírody.
    Akorát nevim, jestli ty humanistický metody co převzal on i jeho kamarádi vod gestapa, nešvihlo gestapo u OGPU, NKVD a jinejch lidumilů(možná když se nácci se sověty bratřili), ono jak se pohybovali a pohybujou na základě svejch ideologií ve stejnym oboru podnikání, konkurenční boj je holt svině a patentová ochrana veškerá žádná.
    Navíc dějiny se u nás tak nějak průběžně měněj.....
    Dělaly se u nás na školách besedy o komunistech, budování lágříků a honění lidí a jinejch postupech budování tý jejich valhally na zemi, ale zvláště o tom, jak se dostávali do konfliktu s komouši mladí lidé(muzika a tak). A najednou pic ho a konec. Chodil tam totiž disident, no považte. Uzavřel to loni na podzim telefonát z kraje, kam si stěžovali komouši.
    "Potom si mě zavolal pan ředitel a říkal, že mu volali z kraje, co si to prý dovolujeme dělat za besedu, zrovna když vyhráli komunisti krajské volby," říkala dějepisařka co to pořádala. Jak prostě na kraj zasedli předlistopadoví členové krajskýho vejboru KSČ a jiný vodborníci, hned to líp šlape :-)
    Ale zase komouš, kterej by to tam hezky vysvětlil, by na kraji nikomu nevadil. Takže se mužem dostat do situace, kdy by o nacismu chodil besedovat bejvalej esesák.
    Dost dobrý, ne?.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ADAMIRA: V BBT by se nyni zvedal papir s napisem [ sarkasmus ].
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NJAL: no nevim jestli bych to takhle klasifikoval, ale jak myslis...
    NJAL
    NJAL --- ---
    ADAMIRA: Takovy hodny komunista.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MANFRED: to je dost mozny.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Jak to máš takhle v tom pořadí, napadlo mne, přežít atentátníci na Heydricha, po válce by si na nich komouši docela smlsli a ten vodborník z dalšího vodkazu by se jim docela hodil :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam