• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MAIMONIDES: To je uz jejich problem. To, co kritizujes, je napsane na strance a neni to zadne male pismo.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    CLAVEN: Zajímalo by mě kolik z přispěvovatelů tohle všechno chápe a nekouká jen na ty sliby a na jejich motion capture videa.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    nemyslím, však ale sa tým nijak netaja... vybraté prachy sú v podstate len proof of concept a úplatok pre Bakalu. je to samozrejme smutné, ale viacerí autori vyberali prachy na mega projekty viacerými kanálmi a KS bol len jeden z nich (z hlavy ma napadá Roberts so Star Citizenom).
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    CLAVEN: Já neříkám, že to co dělají je nelegální. Jen se jejich způsob nepotkáva se záměrama ks. Oni ostatně ani nevybírají peníze na dokončení hry. To se za ty vybraný peníze nedá. Jen ukazují, kolik umí vybrat, aby tím ohromili producenty. Nebo máš pocit, že jim budou tři čtyři mega na ty dva roky stačit?:-) Nebo myslíš, že jejich týmu aaa vývojářů budou ty vybraný peníze stačit?
    S ničím z uvedeného stanovy nepočítají a ani je neuvádí.
    A ta čtyřka je formálně taky lež. Tvůrci jednoduše nebudou mít 100%...

Když už tu někdo předemnou mluvil o typicky českém zvyku neodpouštět úspěch, já bych tohle spíš označil za typičky český způsob vyjebávání s pravidlama.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MAIMONIDES: to je v tomto prípade úplne jedno, kto ho vlastní, ten paragraf hovorí, že prispievatelia nemajú žiadne vlastnícke práva, to je celé.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JVMLOK: Jenže Warhorse ten projekt nevlastní. Vlastní ho Bakala.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: No nevim...co podle tebe Warhorse porusuje? An jeden z uvedenych odstavcu nerika nic o tom, ze by WH nemohl do ks jit, ci pripadne ze neco porusuje. Absoltne. Bud jsem neco prehlidl, nebo neumim anglicky...

2. Mluvi o tom, ze KS nerealizuje zadny projekt, ale projekt je nezavisle na KS realizovan tvurci a KS poskytuje pouze platformu pro funding.

3. Naprosto nesouvisi s problematikou o ktere mluvime, rika ze autori voli deadline a castku a berou vsecko nebo nic.

4. Naprosto nesouvisi s problematikou o ktere mluvime, rike v podstate jen to, ze tim, ze projekt sponzorujes ti nevznikaji zadna vlastnicka prava k predmetu kampane...
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JULIAN: Ne, uleví se mi.
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MAIMONIDES: a jak tvou situaci s KS ovlivni to, ze budes srset hejtem na nyxu? Myslis, ze si to tu lidi z KS prectou a zakroci?
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JVMLOK: http://www.kickstarter.com/hello?ref=nav Já ti nevím...

2. Each project is independently created.

The filmmakers, musicians, artists, and designers you see on Kickstarter have complete control over and responsibility for their projects. Kickstarter is a platform and a resource; we’re not involved in the development of the projects themselves. Anyone can launch a project on Kickstarter as long as it meets our guidelines.
    (nikoliv u Warhorsu)

3. Together, creators and backers make projects happen.

Project creators set a funding goal and deadline. If people like a project, they can pledge money to make it happen. Funding on Kickstarter is all-or-nothing — projects must reach their funding goals to receive any money. All-or-nothing funding might seem scary, but it’s amazingly effective in creating momentum and rallying people around an idea. To date, an impressive 44% of projects have reached their funding goals.
    (Nikoliv u Warhorsu.)

4. Creators keep 100% ownership of their work.

Backers are supporting projects to help them come to life, not to profit financially. Instead, project creators offer rewards to thank backers for their support. Backers of an effort to make a book or film, for example, often get a copy of the finished work. A bigger pledge to a film project might get you into the premiere — or a private screening for you and your friends. One artist raised funds to create a wall installation, then gave pieces of it to her backers when the exhibit ended.
    (Nikoliv u Warhosu)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: definuj "ducha veci" pak se mozna k necemu doberem. jinak to jsou furt jen plky...
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JVMLOK: A jsme u toho. Já se na ks dívám hlavně z pohledu někoho, kdo by ks časem chtěl použít.
    Takže riziko selhání warhorsu mě sere daleko víc a fakt, že u toho nejsou ani indie, ale banda s investorem, mě taky sere, protože oni jsou normální studio s AAA titulama na krku(jak cpou všude, kde můžou) a Bakalou za zády. Akorát neumí sehnat opravdový herní producenty a tak se je snaží přilákat přes to ks. Legální, ale zcela proti duchu věci.
    A otázka je, jestli se ta akce zdaří... chtějí niche rpg(naprosto nechtějí mainstream) a podstatnou část zákazníků už obrali:-)

JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Nicmene.
    Neni mi jasne, proc na KickStarter model posledni dobou lidi tak plivou. Protoze to neni dost Indie? A co je mi proboha do toho? To je fakt komunita backeru banda nesvepravnejch blbcu co musi sledovat nejaky vyssi cile stanoovenym indie mohamendem a panem vsehoindiemira? Proc by si komunita nemohla zasponzorovat vyvoj AAA titulu?
    Treba kdyby nejaka za utomobilek vzala nejakej ze svych prototypu vystavovanych na autosalonech po celym svete s tim, ze je to preview, a jestli se najde dostatek zajemcu tak tu radu skutecne pusti do serie, a naslo se dost zajemcu kteri by zaplatili vyvoj a 0 serii, aby si pak mohli auto s nejakym zvyhodnenim koupit, to by bylo nejak spatne? Nejsou lidi nahodou svobodni ve svym rozhodovani, kam svoje penize vlozi? Cim si pripadaji Indie vyvojari a umelci taky vyjimecni ze kdyz se komersni subjekt obrati na komunitu tak je to najednou malem hereze a pospineni vsech principu svobodne a tvorive spolecnosti? Neni to nahodou na tech lidech, aby se rozhodli ze do podobnyho projektu pujdou?
    JULIAN
    JULIAN --- ---
    MAIMONIDES: Ale i v tehle situaci s lednickou, tebe nikdo nenuti mu na ni prispet. Co te vede k tomu, ze misto toho, abys mavl rukou a sel dal a nejakou dementni lednicku ignoroval, tak jdes do diskuze o one lednicce a zacnes tam psat jakej je jeji designer debil a jak to bude stat za hovno? Co te k tomu vede, ze plytvas svym casem na vec, ktera je podle tebe na hovno?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: tak samozřejmě :)
    A ja se bavim o tech 30€. Neinvestuju do toho miliony. Investice vs. Riziko ztraty je prijatelny, a kolik na tom Warhorse vyvari je mi uplne ukradeny
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    JVMLOK: Při vší úctě, zrovna tady jsi investici velice pravděpodobně posoudil špatně. Je to ks, takže jejich zisk je právě v tom, že je tu hodně kořenů, kteří navíc neutratí moc. Nicméně s tímhle přístupem ks brzo přestane fungovat.

No a jinak, sušičku od Miele mám doma a je super:)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    MAIMONIDES: jo a k originalni otazce...kdyz budou mit zajimavou technologii a budou schopni ukazat aspon smysluplny rovnice spotreby a vykonu, tak jim 30€ klidne poslu taky ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam