Ok, dojmy z KC:D po šiestich hodinách.
Pre kontext - hrám na PS4 Pro na 4k paneli, retail verziu opatchovanú na 1.01, čo je podľa niektorých zdrojov Day 1 patch, podľa iných nie a Day 1 patch bude až 1.02.
Dobré stránky:
- Hra vyzerá byť fakt veľká, ako rozlohou, tak aj časom (vraj to má byť okolo 50 hodín minimálne, ja som každopádne po 6 hodinách len na úplnom začiatku po úvode).
- Stredoveko ladené UI a mapa sa mi páčia (aj keď UI trochu kopíruje Oblivion).
- Príbeh zatiaľ vyzerá byť celkom ok, aj keď hojne využíva tropes a klišé.
- Hra podľa všetkého obsahuje hromadu systémov, skrytých aj zjavných, aj keď ťažko povedať, ako veľmi a ako často budú mať dopad na samotný gameplay.
- Worldbuilding je solídny, mestá a dediny v hre naozaj pôsobia ako autentické (a autenticky špinavé) stredoveké mestá a dediny.
- Na mojej konzoli má hra dobrý performance, nevšimol som si žiadne prepady fps ani záseky.
Zlé stránky:
- Grafika je veľmi zastaralá, hra pôsobí, ako keby vyšla najneskôr v 2010.
- Modely a animácie sú veľmi neatraktívne, zvlášť viditeľné to je v cutscénach, pripomína mi to TES: Oblivion.
- Svet je veľký, ale z drvivej väčšiny mŕtvý - s 99% NPC sa nedá nijak interagovať, do mnohých domov sa nedá vojsť, 99% predmetov je neinteraktívnych (čím sa stráca porovnanie s Elder Scrolls).
- Narazil som na hromadu bugov, preskočené animácie, zaseknuté NPC, opakovanie dialógu v cutscénach, nespočet grafických problémov (clipping, doskakovanie textúr, zmeny oblečenia v cutscéne, divné čierne obrazovky medzi strihmi atď.).
- Dialóg je väčšinou plochý a nijak zvlášť dobre napísaný, aj keď som zaznamenal nejaké výkyvy na hore aj dole ako v kvalite scenára, tak v kvalite dabingu. Celkový príbeh hry samozrejme hodnotiť zatiaľ nemôžem.
- Lockpicking minigame je fakt hrozne moc zlá.
Tl;dr - nie je to najlepšia hra na svete, dokonca to ani zďaleka nebude najlepšia hra roka. Na druhú stranu, môže to stáť za nákup v nejakej zľave, už len pre ten stredoveký nádych. Keby som to mal hodnotiť hneď teraz, dal by som 7/10.