• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    ale ta hudba v klášteře fakt super :D teď to hraju podruhé i s dlc womans lot..tak si vše podchytím když už vím... na hodně řešení questu jsem přišel dost náhodně a zabil Jana Zajíce :D
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    SALVATOR: já hledal ještě pro Alchymistu v Ratajích :) tak kolik těch knih sakra je :D každopádně klášter sem nenáviděl, kapsářství a zámky nebyli mojí doménou, tak jsem se tam trápil jen s tím najít šperhák, ale pak jsem hned objevil i klíč od kláštera někde mezi chlebem a zelím a chodil jsem ven na cigárko :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MILUCH2: Asi sme si nerozumněli. Ano, jsou dvě, obě ve skříni před kanclem opata, to vím. Ale já vzal obě naráz při hledání tý první - Nekronomikonu. To znamená, že když mělo pozdějc dojít na hledání druhý - Avicenny, nevěděl sem, jestli bude zpátky ve skříni, nebo pořád spolu s mejma ostatníma věcma v truhle venku. Ale jak sem psal, už je to vyřešený.
    MILUCH2
    MILUCH2 --- ---
    SALVATOR: jsou dvě. Tahle bude ve skříni před kanclem opata
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BUCKOWSKI: Jo, už sem ji našel, musel sem si pro ni dojít ven, byla u mejch věcí.

Musím ale říct, že ten klášter mě docela bavil. Plížit se nocí ztemnělýma chodbama v sobě mělo něco ze starýho Thiefa. Jen sem si teda přál, podobně jako při hledání kusů meče královny ze Sáby, abych byl bejval že začátku víc trénoval kapsářství.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    Co si pamatuju, tak teleportovat se umí jen tvůj kůň.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    BAT: Na toho kata sem vyzrál tak, že sem jim vtrhnul do tábora v plný zbroji a všem dal strašně přes držku. Jak sou jen v košilích, tak proti obrněnci neměli v pěstním souboji šanci. Když se pak jdeš podívat na popravu, stačí si stoupnout dost daleko, aby tě nezmerčili a nešli si to s tebou vyříkat.

Já du ale s jinou otázkou, sem shodou okolností v Klášteře a Nevlas chce Avicennovu knihu. Já ji ale votočil už daleko dřív, při hledání Nekronomikonu. Nějak si teď nejsem jistej kde bude, jestli v truhle s mejma věcma, kam sem ji musel odložit se vším ostatním, nebo zpátky teleportovaná do sekce libri prohibiti. Ukazatel je ivnitř kláštera, ale netušim, jestli ukazuje na knihu, nebo místo v knihovně. Nemá někdo zkušenost?
    BAT
    BAT --- ---
    CIBL: nope, horicich sipu si hned vsimnou a spusti poplach.
    Snad jedine, ze bys predtim pozabijel celej tabor, aby nezbyl nikdo kdo by byl dost blizko na to aby to videl, ale to je nerealny (ani Commando Ninja by to nedokazal, pac oni se pomalinku respawnujou).
    Napred otravit kotle, cestou zdola nahoru, to se jeste jeste potichu da, a pak v hornim tabore po otraveni posledniho kotle zapalit sipy, pak bezet dolu a zapalit sipy i tam, a vybehnout ven do lesa skrz tu stodolu na vychodni strane a upalovat co to da.
    Samozrejme dost pomuze, kdyz si clovek prede mtrochu pripravi ustupovou cestu tim ze kolem ni povrazdi co se da.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CIBL: Kdepak, to nešlo...
    CIBL
    CIBL --- ---
    BAT: Podařilo se ti v Přibyslavicích zapálit šípy, aniž bys spustil poplach? Pro úplné splnění sabotáží je potřeba zapálit 4 sudy s šípy a to se mi alespoň trochu reálně splnit nepovedlo nikdy. Rád bych slyšel, že se to někomu povedlo. ( Proběhnout tábor plný nepřátel a zapalovat při tom sudy mě herně neuspokojilo stejně jako varianta s odbíháním a následným vracením, prostě pokaždé spustil poplach první sud. Celkově qest sabotáž mi přišel až moc heroický čin na ňoumu, co se pachtí půl roku po meči, co nakonec nezíská)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    NEVILL: já se přiznám, že tady jsem použil bug, kdy se ke mně taky nemohli dostat a kosil jsem je lukem...

BAT: malé tábory banditů byla otázka 5 minut... s plížením jsem se asi tak nesral, ale přesto nebyl problém... Občas jsem umřel, občas byl alarm, ale aspoň na PS to takový problém nebyl...

Každopádně v klášteře jsme byl tak 14 dní herního času, ale to dobou jsem měl plížení i zámky už hodně dobře naboostovaný.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BAT: Jasně, však neříkám že jsem nikoho nezabil, nejvíc stealth co se mi povedlo bylo zabít asi čtyři nebo pět strážných. A taky jsem jednou využil terénní nerovnosti nějak uprostřed co byla ta zřícenina a nějaké stříšky, oni se tam za mnou nějak nemohli dost dobře dostat a pozabíjel jsem asi půlku tábora...a pak jsem teda utekl... :-)
    BAT
    BAT --- ---
    NEVILL: To vsechno vim, ale presto jsem mezi tema dvouma straznyma u brany do vrchni casti tabora prolezt nedokazal, musel jsem je zabit.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BAT: V Přibyslavi když si člověk oblékl jejich zbroj a moc se k nikomu nepřibližoval, tak se dalo projít, plížení a běh samozřejmě všem přišly podezřelé. Dala se tam použít kombinace plížení a normální chůze, počkat si až tam nebude u těch hradeb rušno a ten poslední kus proběhnout a utéct.
    BAT
    BAT --- ---
    BUCKOWSKI: Tak se asi plizis rychlejc, nebo zalezi co presne a jak delas.

V tichosti zlikvidovat vsechny straze a pak vsechny spici v nejakym tabore, s tim, ze je musis nekam i kousek poponest, aby je nejaka dalsi straz neobjevila nez to cely dokoncis, to zabere spoustu casu. Klidne pul hodiny realtime.
    Za cca 1.5 hodiny ubehne ve hre celej den, je to tak nejak ne?
    Takze pokud se nepletu, kdyz zacnes nejakou takovou akci po desaty vecer, tak za 30 minut (coz je ve hre 8 hodin!) uz mas zase rano.
    30 minut neni dost casu na to proplizit se pomalouckou chuzi vsude mozne abys vsechno poradne pod rouskou noci okouk, kde jsou nepratele, jak chodej, atp., a jeste je stihnul vsechny zlikvidovat nez bude zase bilej den a kazdej te hned zmerci.

Treba prave ten quest v Klastere - nemas sanci ho behem noci poradne prozkoumat, protoze za tech min nez 30 minut se to neda stihnout vsechno proplizit.
    Resp. da se to, ale teprve kdyz uz vis kam jit, co kde je, a kam nema smysl chodit vubec - kdyz to hrajes poprve, nic nevis, nevis kde kdo je, kde na co/koho muzes narazit, musis se vsude opatrne plizit, a to proste trva dlouho.

Nebo ten tabor v Pribyslavi.
    Jen abych se dostal do ty horni casti, musel jsem zlikvidovat peknych par strazi.
    U jedinyho vlezu do ty horni casti stojej 2 strazni, maji mezi sebou 3 metry, a proste je NEMOZNY se mezi nima proplizit, prevlek neprevlek.
    Takze jsem je musel postupne odlakat nekam do tmy a zariznout, a abych mel kam je odlakat, musel jsem napred zlikvidovat X jinejch strazi kolem, ktery by me jinak mohli prekvapit kdyz se to bude nejmin hodit.
    S defaultni timescale to nebylo mozny - dostal jsem se tak do pulky toho co jsem potreboval a uz byl zase bilej den.
    Urcite se to da probehnout, nekdo tu myslim psal, ze tam vbehnul, v behu otravil kotle i zapalil sipy, a zase utikal rychle ven do tmy - urcite se to tak da, ale ja to tak hrat nechtel (jakej ma smysl otravovat jidlo, kdyz te u toho vidi? prece kdyz vim, ze do toho nekdo neco nalil, tak to zrat nebudu, jediny co dava smysl je udelat to tajne aby to nikdo nevedel).

A to nemluvim o NPC, ktery z nejakyho zahadnyho duvodu prakticky vubec nespej, jako treba ten kat co prijede z Kutny Hory vykonat popravu a ty mu mas ztupit mec, vymenit lano, a otravit kleste.
    Tam jsem mel na plizeni asi 3 minuty potom co vecer odnekud prisli, ulozili se ke spanku, za nejaky ty 3 minuty se ten kat vzbudil a uz nikdy nesel spat.
    Nakonec se mi to nejak povedlo, ale byla to fakt nocni mura a relodoval jsem asi 10x.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    BAT: Nemohu souhlasit. Jednak jsem hrál na PS4 a tam žádný mody nejsou, zda což jsem rád, ale v pohodě jsem stíhal v noci spoustu věcí. Obrat spící, vplížit se kamkoli bylo třeba. Samozřejmě v jednu noc na jedno místo.
    BAT
    BAT --- ---
    CHRMLE: V tom klastere se da docela dobre odhadnout kdo to je, ale je potreba si tam se vsema hodne pokecat a dost to tam proslidit (je potreba dobrej sneak, a lockpicking nebo pickpocketing skill).
    Ale vic jak "neprimej dukaz" se tak stejne asi vypatrat neda - nicmene me to stacilo a ukazalo se, ze jsem se nespletl, jen s tou improvizaci uz to pak pokulhavalo jak uz jsem psal.

(jo, a pri tom slideni mi asi dost pomohl mod kterej zpomali beh casu, nevim jestli by se to bez toho dalo pokud clovek nevi kam presne jit a kde co hledat, protoze kdyz to trochu prezenu, tak nez se v normalni hre prosneakujes na konec chodby, uz mas rano a musis na program. Tohle je obecne moje nejvetsi vytka cely hre, ten silene uchylne zrychlenej cas)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BUCKOWSKI: Já toho mnicha nakonec odstřelil z luku když se tam všichni sešli k modlitbě. Žádné kostky jsem samozřejmě neměl, dalo mi to status jako že je splněno, ale nic dalšího, nevěděl jsem kde ty bandity najít. Tak jsem se šel zeptat do nejbližší hospody co je nového...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    CHRMLE: já nechtěl udělat spoiler - každopádně by asi stálo za to zkusit se na ten quest vysrat a protože podivné kostky se dají sehnat i jinde, tak jít rovnou za těma banditama k řece. BTW - hned po rozhovoru jsem je všechny podříznul
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    BUCKOWSKI: no jako jo, jenom sem si rikal, jestli je tady nejaka "cesta kolem" jak zjistit, kdo je onen capek...
    A to muzu pouzit kteroukoliv podivnou kostku? Jako uz par "odd" kostek mam... a on ten quest je takovej... proto sem to chtel udelat nejak jinak... A prave me bavilo se snazit proplizit mezi mnichama... kor kdyz se clovek snazil stealth killovat mnichy v loznicove mistnosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam