• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: ????? Jak zakazany?
    BAT
    BAT --- ---
    DEEFHA: Ok, ale musi to bejt kresleny ve stylu jakym jsou kresleny mapy v KCD, jinak to neplati.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    BAT: Sorry, screenshoty máme na Xboxu zakázaný. Ale příště to zkusím nakreslit.
    BAT
    BAT --- ---
    DEEFHA: 21 let od vynalezeni screenshotu, a porad lidi fotej obrazovky mobilem ;-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    21 měsíců po vydání a pořád to není ono... :-)

GURBON
    GURBON --- ---
    BURKHAR: Divil bych se kdyby pomohlo OC. Spis budes muset vymyslet, co jsi tam posledne zmenil v tom configu. Pak se podel, taky by me zajimalo, jak to donutit behat na takhle starym procaku.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    BAT: Dík, mrknu na to, teď nejsem u kompu. Pak pošta, ať to tu nezasíráme.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    REDSNAKE: Na něčem určitě dělaj, to vím. Víc informací nemohu, nechci nikomu posrat NDA.
    BAT
    BAT --- ---
    BURKHAR: Nevim co ti povedet, ale pro porovnani prikladam moje nastaveni (smes high/medium settings).
    i7-4820k @ 3.7 GHz, GTX 780 3 GB, 16 GB RAM, Win7
    ...s nastavenima co jsem postnul mi to jede 40-60 FPS.

Postni tvoje nastaveni, schvalne to s nima vyzkousim, jestli tam nemas nejakej totalni ulet.
    (attributes.xml je v user adresari, neco jako 'c:\Users\Burkhar\Saved Games\kingdomcome\profiles\default\attributes.xml')

BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    GURBON: Myslíš, že pomůže overclocking? Jako jo, je to stará herka, ale na úplně stejným procesoru mi to jelo líp i na HDD. Přijde mi, že jsem loni nějak dokázal potweakovat config tak, aby to bylo cajk. Neříkej mi, že na skoro stejné konfiguraci mi to po přeinstalování systému a díky větší kapacitě SDD nainstalování tam, se to zhorší.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    mimochodem, nevíte jestli teď Warhorse na něčem pracuje? Pokud vím oficiálně nic oznámeno nebylo, ne?
    GURBON
    GURBON --- ---
    BURKHAR: vzhledem k tomu jak je KCD narocny na procesor, hledal bych problem tam.
    BAT
    BAT --- ---
    REDSNAKE: Jakej mam level si nepamatuju, ale jsem porad prakticky na zacatku po prijezdu do mlyna. Uz jsem se sice dost potuloval po kraji, takze level 1 to asi neni, ale urcite je to pod 10.
    Mozna to byla nejaka haluz a RNG se na chvili zblaznil nebo co - byly to dva encountery za sebou, a kazdej 5 nebo 6 banditu a cela skupina v plny zbroji od hlavy k pate, takze jsem si zacinal myslet ze to tak bude normalni.
    Nicmene, uz jsem potkal dalsi skupinu banditu a ta uz byla celkem normalni.

Ale stejne by se mi na to nejakej mod libil, zvlast jestli jak pises zalezi na levelu - jestli na nejkym vyssim levelu budu potkavat samy "hounskuly", tak to se mi vubec libit nebude.

DELKI: Jasny, ale me to nevadi kvuli tomu, ze je tezsi je pobit, protoze o to mi nejde.
    Hraju slizkyho zbabelyho parchanta, zamerenyho na speech+stealth, kterej si s radosti pichne kdyz mu nekdo nastavi zada, ale jakmile nema navrch tak se do niceho nemicha.
    Jde pouze o immersion.

CHRMLE: HC mod jsem chtel zkusit, ale vadila mi povinnost vybrat aspon dva negativni perky. Potrebuju mit z ty hry aspon trochu zabavy a ne jen cisty utrpeni :)
    I bez HC mam hlad dost casto, protoze pouzivam mod na gulasovy kotle, kterej jim vezme jakoukoliv vyzivovou hodnotu, takze jidlo se musi kupovat nebo krast.
    Co se tyka zbrani a brneni, tak u sebe muzu nosit jen to co je equipnuty a v konovi max. 3 zalozni zbrane (pocita se i louc), a maximalne 3 libovolny itemy na prodej (kazda z tech 3 veci musi bejt jinej typ).
    Sady na opravovani brneni, sici sady, atp., muzu nosit u sebe bez limitu, at me neotravuje neustale prehazovat veci z bedny do kapes a zpatky, ale pouzit je muzu jen kde jsem "doma" nebo kdyz taborim (tzn. v hospode kde mam pronajatej pokoj, ve mlejne, a v divocine jen v tabore kde se da i spat).
    Jidla muzu tahat kolik unesu, protoze to se jakztakz reguluje samo tim jak se casem kazi.
    Cokoliv jinyho jako kytky, kuze, atp., to uz nijak neresim.
    Zatim se mi to kupodivu dari dodrzovat :)
    ...ale mozna ten HC taky vyzkousim - jestli by resil ruzny ty "money exploity" bez toho abych na to musel sam myslet, tak uz jen to by za to mozna stalo.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Zdar, poprosím o radu, trochu jsem upgradoval kompl, pořídil nové SSD, přeinstalil Wokna a stejně mám s KC:D problém s FPS dropy (nejvíc je to markantní v Ratajích na rynku, kde to padá i na 20 FPS na Medium detaily) a častým zasekáváním. Prošel jsem spoustu fór a experimentoval, leč stále stejný problém, ať už ta hra vypadá hůř, nebo líp. Chtěl bych si to dohrát, ale tohle mě sere. Divný je, že mi to přijde 10x horší, než v předchozí konfiguraci.

Poradíte pls někdo? Experimentoval jsem i s user.cfg i s nastavením nVidia i s nastavením ve hře. Fullscreen ve full HD. Uniká mi něco zásadního?

KC:D mám naistalované na SSD (sic).

Intel Core i5-2400 @ 3.10 GHz
    GTX 1060 3 GB
    16 GB RAM

Díky moc.

CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    BAT: ja to mam docela dost nahodne a co do vybaveni ... sice jako maji "nejakou" full zbroj, ale vetsinou je to jeden dva pouzitelne kusy, zbytek fuck all... Resp napriklad zniceny na 20 procent.
    V podstate je to to, co popisujes, ze chces mit...
    Taky tam na me casto vybehne grupa sedlaku a umlati me pestema, to je dycky nejvetsi sranda...

Takza hadam HC mode se vsema perkama, je to spravnej zahul. Nejsou penize, furt mas hlad, prodat muzes dycky par kusu armoru, takze i ke konci ses v permanentnim stresu. Probouzis se uplne jinde, nez kde jdes spat. A samozrejme nemas na mape postavicku, takze se naucis znas mapu ...
    DELKI
    DELKI --- ---
    BAT: Kumansky luk 74, sipy 150, strilet je z kone a jejich zbroj te pak vubec nemusi rozrusovat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BAT: Ja uz si to moc nepamatuju ale mam za to ze jejich vybaveni reflektuje tvuj level.

Coz asi neni uplne odpoved na co ses ptal, vid, nicmene bychse bal ze zasahem do toho si tu hru rozbijes jeste vic
    BAT
    BAT --- ---
    Znate nejakej rozumnej "balancing" mod, kterej by trochu nerfnul vybaveni banditu?

Neresim bandity v Pribyslavi - ti jsou dobre financovani a organizovani, a tak mi dava smysl, ze maji dobry vybaveni.
    Resim nahodny encountery, prepady na ceste, a maly tabory v lesich - na muj vkus az prilis casto (skoro vzdycky) potkavam bandity v kompletni platovy zbroji (casto cela skupina) a pokazdy kdyz to vidim, tak mam chut tu hru vypnout.
    Kdyby to mel jen jejich vudce, max. jeste druhej (vyjmecne), a zbytek uz by to mel nejak namixovany, tak by mi to pripadalo asi verohodnejsi.
    Nebo mi prosim vysvetlete, ze je to naopak realisticky, ze v ty dobe vetsina banditu skutecne nosila zbroj za kterou by se dala koupit cela vesnice.
    BAT
    BAT --- ---
    BAT: Jeste k tomu desti...
    Mohlo by to byt tim, ze prepinam timescale na 1:1?

(mimochodem tyhlety komprese casu jsou pekne nesmyslnej koncept, kdyz uz, tak by to melo bejt volitelny nastaveni v optionech a ne aby to clovek musel "hackovat" pres lua scripty. Doufam, ze v pristi hre, pokud nejaka bude, tohle uz nebude nutny)
    BAT
    BAT --- ---
    DELKI: Shodou okolnosti jsem uz vymazal starodavnou playline kde jsem hru mel uz dohranou na ty stary verzi 1.6/1.7, a v aktualni playline mam 15 savu a to se mi nechce jeste mazat.
    Ale budu to mit na pameti, dik.
    BAT
    BAT --- ---
    Deje se vam nekomu, ze ve hre prsi jak o zivot, ale je jasno az polojasno?
    Myslim, ze k tomu dochazi hlavne kdyz loadnu save kde prsi - dest to obnovi, ale zatazenou oblohu uz ne.
    Mohlo by tohle byt nejakym nastavenim?
    DELKI
    DELKI --- ---
    BAT: Nevim, mozna jen nahoda, ale me pomohlo promazani starsich savu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam