• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.

Diskuze o RPG titulu od Warhorse Studios (Dan Vávra, Martin Klíma a další) ve stylu Dungeons and No Dragons ze středověkých českých luhů a hájů.

Oficiální stránky hry

Kickstarter

Warhorse Studios

Oficiální fórum

Očekávané datum vydání: Q4/2015 (lol, takhle to původně vážně bylo :))
    rozbalit záhlaví
    PATRON
    PATRON --- ---
    MISEC: ty dva banditi mě na poprvé sundali hned. Tak jsem našel jejich tábořiště, počkal do půlnoci, kdy už spali. Otrávil jim jídlo v kotlíku a druhý den šel na ně. To pak byli silní jako papír.
    Alternativně je možné je lektvarem uspat, pak tam něco po rozbřesku přijít a ve spánku je o všechno obrat. Bez vybavení také za moc nestojí.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MISEC: Tak ja to doted mohl obchazet a boji se vyhnout nebo treba lapky v tabore v noci omracit. Tady me to ale donutilo k boji. Ono to zase celkem odpovida realite, kdy se musi dovednosti trenovat.

Lukostrelba ze zacatku nejde vubec, ale casem se to zlepsuje
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MISEC: Boj musíš trénovat, po nějakém nalevlení se například s Bernardem na cvičišti je to výrazně jednodušší, a po naučení se master strikes triviální. Na oponenty v těžkém brnění fungují líp tupé zbraně než meče. A taky se vyplácí chodit v noci, kdy obvykle banditi spí (obecně, nevím jak s touhle misí) a i když se vzbudí, nemají na sobě brnění.
    MISEC
    MISEC --- ---
    Neviem ci to je ta ista misia ale ja som skoncil na takej kde treba v lese najst zlodejov a zabit, bol tam lucistnik a dvaka s mecom, naporcovali ma ako nic. Skusal som to viac krat a nic moc. Blbe bolo este to ze od posledneho ulozenia hry som musel tych banditov hladat v lese a vzdy boli nielke inde sa mi zdalo. Tak som tu hru vzdal, kedze to bolo viac trapenia ako zabavy. Hra ako taka sa mi pacila ale ten boj to u mna zabil :/.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Zrovna dneska, par minut nazpatek, sem ho sundal asi po tydnu grindu lukostrelnice-Bernard-oprava vystroje a leceni a tak porad dokola :-) Nakonec sem ho dostal tim lukem, ktery mam na urovni 10, palcat 7 a celkove bojovst moc neumim, ale sem rad, ze se to posunulo ;-)
    CHRMLE
    CHRMLE --- ---
    PATRON: jj, v normal modu nema helmu, takze to celkem jde... nebo vezmi to nejtezsi (palice, sekera) a jeden dva lucky striky na hlavu a objevi se hezka animace s mecem...
    to bylo mozna trosicku zklamani, jsem doufal, ze budou ruzny smrti podle toho co mu udelas... kdyz uz je to jedina smrt, ktera se stat musi :D
    PATRON
    PATRON --- ---
    HONZAL: lukem jde porazit docela snadno.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: Zkousel sem jen utect a to asi nejde. Jeste muzu zkusit lukostrelbu, tu aspon trochu umim.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: neda se nejak otravit, nebo odlakat? Kdyz nejsi trenovany v boji, treba se ti ho chce sledovat jak travi den, a podle toho se rozhodnout co dal.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak jsem měl chvíli pauzu a pokračuju. Jenže jsem se dostal v questu Doupě zmijí do slepýho bodu - jsem asi naprosto netrénovanej v boji a hlavní Lapka je neporazitelnej. Boj sem doteď nijak netrénoval.

Takže předpokládam, že musim najít starší save a te´d nějaký čas jenom bojovat s Bernardem na Kolbišti? Zkusil sem to jednou a skončilo to krvácenim atd., tak sem si řikal, že je na to ještě čas...
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    na konzoli mi fungovalo najít si ten sweat spot a když byl daleko od středu, tak to přerušit a začít znovu - bliž u středu to je jednodušší - kratší pohyb
    samosebou to nejde dělat, pokud jsou v okolí lidi, ale při nácviku je to dobrý - jakmile se to Jindra trochu naučí, tak už to jde samo
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Tak uz to mam v pazi, mam sice homeoffice a mel bych pracovat, ale do vecera sem cekat nevydrzel
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    REDSNAKE: Já si to chci dát alepspoň na poprvé právě realisticky, jako bych tu postavu hrál sám. Ani nekoukam na nějaký tipy, jak to dělam u jiných her. Ale tohle mi nedalo no :-) Resp. asi mi stačí info, že to i na konzolích/controlerech nějak jde
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONZAL: nojo, na první průchod jsem taky hrál za hodnýho, teď jedu na pána truhel.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: Tam jsem byl, ale zničil sem nevím kolik paklíčů a pak už žádné neměl, tak jsem prostě pokračoval v hlavní linii. Teď by se mi ale hodilo umět zámek otevřít, protože v side questu Žofiina svatba je Vltavín nejspíš u dvou lapků v truhle s jednoduchým zámkem

REDSNAKE: Když já jedu celkem správňáka, omračovat vesničany, to by mě mrzelo! :-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    jinak stačí se na ty zámky chvíli zaměřit, doporučuju si naskillovat plížení, což jde ještě před napadením kumánama tím, že omračuješ vesničany, oni se vždycky za chvíli vzpamatujou a pak zas omráčit a takhle do zblbnutí. Když tě nikdo neuvidí, není za to postih a oni neví kdo je sejmul.
    Pak v noci projít pár vesnic, odemykat všechno na co narazíš a ty levely skáčou skoro samy..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: U strejdy ze Mlejna si uz byl?
    Kingdom Come: Deliverance - How To Lockpick With Ease & Consistency!
    https://www.youtube.com/watch?v=kwXWOdhkZmU
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: kdyz jsem naposledy zkousel otevrit ty primitivni vlozkove zamky v realite, tak mi prvni trval asi 2 minuty, a druhy asi 2 hodiny. Taky to byl kopec frustrace .. zalezi, jak moc to chces ;)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SEJDA: coz o to, v RPG se nikdy neprofikuju jako Thief, ale aspo zaklad by to asi chtelo. Resp ted delam side quest, kde by stacilo vylomit jednoduchy zamek

REDSNAKE: Tak u lukostrelby sem postup videl. Jen ty lockpicky - v nejaky recenzi nekdo cosi naznacoval, ze na controleru se to neda. Ale tak zjevne to jde a je to o skillu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONZAL: Na konzoli jsem to nikdy nehral ale lidi sistezujou ina souboje atd… je potreba si uvedomit ze jindraje ze zacatku proste lempl a ten progres kdy se zlepsujes je fakt citit..
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZAL: ne kazdy ma na to byt zlodejem ;)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    plny
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ok, jestli se tim vubec zdrzovat. Internet je olny frustrovanych jedincu, ze jim to taky nejde ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam