• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZKingdom Come: Deliverance - A first-person, open world, realistic RPG that will take you to Medieval Europe.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jo a ještě tam Vávra vlastně říkal, že pro KCD je "nečekaně" třetí největší trh Čína. Ale to ještě neví, že mu to chtěj akorát zkopírovat. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    TOFI: Kdyby KCD v ČR nebylo na prvním místě, tak to by bylo hodně smutný. :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    TOFI: jj, všiml jsem si; Za jake obdobi to vlastne pocitaji, poslednich 30 dni?
    TOFI
    TOFI --- ---
    MATHEZ: v Cesku je na prvnim miste (free to play CS2 nepocitam)
    AIAX
    AIAX --- ---
    MATHEZ: Jednička byla pár dní před vydáním No. 1, tak uvidíme, jestli se stejně povede dvojce (snad jo, díky tomu posunu jí nic jiného nekonkuruje, leda předobjednávky na Civku).
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    KCD2 je 36. nejprodávanější hra na steamu (metrika: revenue) a to jsme teprve v předobjednávkách;
    Steam Charts
    https://store.steampowered.com/charts/topselling/global
    AIAX
    AIAX --- ---
    HONZA09: No tak že rozpočty některých AAA her jsou už daleko za hranicí příčetnosti, to už je dnes jasné každému. Viz Concord, který prý stál minimálně 200, ale možná až 400 milionů. Totální šílenství.

I těch 200 milionů za hru typu Horizon Forbidden West je dost šílené, a to je otevřený herní svět s tunou assetů a herních mechanik. Ale jestli v Sony vyplázli 400 milionů za relativně jednoduchoučkou střílečku, tak je to manažerské selhání neuvěřitelných rozměrů.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Vlastně mě tam pobavila jedna část, kde už to Vávra nevydržel, jak uvádí Čočik jeho žblepty o rozpočtech a publisherskejch rozhodnutích na pravou míru a vpálil Čočikovi, že se hry nedělaj v excelovskejch tabulkách.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    REDSNAKE: KCD2 tam řeší X krát, jak to bude velký, co bude herní mapě, že neodpovídá skutečnosti 1:1, dabing, rozpočet, snažil se tam všechny přesvědčit, že KCD není hardcore hra a rozhodně nemá na hovno soubojovej systém a narozdíl od souls her se dá dojít dál než za prvního bosse, taky porovnává trailer na KCD oproti trailerum na jiná RPG. Nepřekvapivě dojde k závěru, že všechny ostatní trailery jsou na hovno, ale KCD je prostě zážitek a je to poznat už traileru. :)

Vávra víceméně nemluví o ničem jiným, než že nechápe jak je možný, že "západní" vývojáři mají desetkrát rozpočty než on a vytváří hry na hovno.

Čočík mě naopak docela překvapil, protože celkem odpovídal relevantně k tématu.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Já už na nic o KCD2 nekoukám, lituju, že jsem se díval na tu sérii reportáží od IGN, to byl jeden spoiler za druhým. Neviním IGN, můžu si za to sám, že jsem to nevydržel. Ale dál už ani ň.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HONZA09: Dokoukal jsem to docela se zájmem, nicméně o KCD2 je tam minimum informací, vlastně téměř čistá nula. A klidně bych si tam odpustil Vávru i s Čočíkem, kteří mi přijde, že se trochu moc rádi poslouchají i když nepochybně oba mají co říct.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Normálně bych to dal asi do Konvičky, protože Vávra a Tartarus, ale asi se to nakonec víc hodí sem.

Jaké bude Kingdom Come 2? | Vávra, Čočík, Rybka, Tuček, TartarusCast | Nejlepší Podcast SPECIÁL
    https://youtu.be/YRzo49hRXS8?si=WS3H_ryt1Z2wL5rZ
    SCHWARZEKATZ
    SCHWARZEKATZ --- ---
    HUGH_BOYLAN: Jak mačkám alt printscreen, tak při alt se změní obrazovka :-D
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SCHWARZEKATZ: To je mlha, nebo je tam tak malá dohlednost a kostrbaté textury?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SCHWARZEKATZ: ok, asi máme jiné požadavky po jezeru, mně to připadá jako řeka s ostrůvkem :) .........až pochopim, co musí mít v truhlách, aby vykonávali určitou činnost, to bude taky fajn :)
    ale s tím množstvím dřeva, který jsem nasekala, si připadám jako level 50 a vskutečnosti 2
    SCHWARZEKATZ
    SCHWARZEKATZ --- ---
    MINERWA: Jezero nestavíš, to už je na mapě. Já ho jen obestavěla kolem dokola, aby to bylo blíž k dolům v horách. A nahoře na kopci mám větrný mlýn.
    Questy musíš dělat, abys namluvila ženu a pak ti naskočí další questy, když se musíš starat o dítě, shánět mu hračky a tak.
    Sekeru si vyrobíš novou v kovárně, když tam předtím v peci vyrobíš měděný ingot. Zvířátka nezabíjím tak nevím. DLC neznám, já to mám už přes rok, ale podle toho co píšou na Steamu tam do hry přímo nic není.

MINERWA
    MINERWA --- ---
    SCHWARZEKATZ: celý jezero? no tak to je pecka, jestli tam budu moci stavět i jezero...... a dá se hrát jenom na guesty? a kdy budu mít manželku? musím mít vesnici? dá se třeba ta měděná sekera někde opravit? čím se zabíjí zubr? a poslední otázka, stojí to dlc za to?
    SCHWARZEKATZ
    SCHWARZEKATZ --- ---
    MINERWA: s kcd to nemá nic společného, je to budovatelská strategie a questy jsou tam jen jako doplněk. Já jsem obestavěla celý jezero prakticky bez questů.

AIAX: Manor Lords je podobné, akorát místo questů válčíš jednotkama při dobývání nového území. Ale ještě to není hotové.
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    KC:D (opet) zadarmo na Epicu

Instant claim link
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HUGH_BOYLAN: jestli založíš, pošli kód ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam