• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    CUBBA: Tak chápu že do paneláku/bytu to moc není...jak už jsem psal vedle, bydlím ve starým kamenným baráku, takže jsem rig umístil na chodbu, stáhnul fans na 50% aby to moc neřvalo a trochu topilo (karty stejně nejdou přes 70°C), vypnul na chodbě topení a nechávám to bejt...chodba je poprvé za existenci domu příjemně vytopená, rovnou to tempíruje dětskej pokoj, v obýváku a kuchyni si přitápím krbovkama a celkově to slušně šetří dřevo.
    Pak že topení elektřinou je cenově nejnáročnější způsob...
    A o léto se nebojím, ta chodba je studená i při +40C° v největších parnech.
    Jestli má někdo hluchýho prarodiče, tak mu může pořídit super radiátor na zimu :o)
    CUBBA
    CUBBA --- ---
    Kde mate svoje tezici pristroje? Me prijde uplne silena predstava ze by to mel nekdo doma a prece to mam doma. 24 hodin v byte s timto "kramem" mi stacilo a hledam nejake vhodne umisteni.

    Napada nekoho z vas kam by se to dalo nekde v Brne strcit? Pripadne sel by nekdo do spolecneho pronajmu nejakeho prostoru?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Tohle by tu možná někoho mohlo zajímat - samozřejmě, pokud to není podvod komplet: http://btcoincloud.com/
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TOXICMAN: Nj ne ze by to bylo uplne bez pinozeni / ze by to mohl dela nelinuxak, ale aspon to pinozeni ma nejakej rad.. :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Normální postup je instalace win7 načisto, instalace VNC server a autostartu, odpojím monitor, klávesnici, všechno. Nahodím riga, připojím se přes VNC a nainstaluju drivery, cgminera a všechen shit okolo, seřídím, nechutně zbohatnu, umřu na greed.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Jak karta we win7 detekuje že je na ní něco připojenýho, dělá to bordel. V linuxu jsou tuším dummy plugy potřeba kvůli detekci, v oknech ne.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MICA: Plocha? Monitor, případně dummy plugy odpoj a připoj se tam z jinýho compa, přes google plochu, VNC, co já vím...cokoliv.
    MICA
    MICA --- ---
    BLOODRAT: No, ve Windows 7 těžení nefunguje na kartě na které jede plocha :) Vyskočí hláška o pádu ATI driverů a jednou jen ostatní karty.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    E2E4: Win7 64bit to samé. Ale mám tedy všechny karty stejný 280x.
    Nedovedu si moc představit, jak se chová rig používající 270 a 280 najednou, když vidím, že přeflashnutí a změna voltáže jedné karty ovlivní hashrate zbylých karet...

    MICA: Skus, tipnul bych že ta ti tam dělá bordel. Dej vědět jak to dopadlo.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    E2E4: já jsem prostě nebyl schopný ty karty na linuxu rozchodit, jakmile jsem nainstaloval drivery, už jsem nenabootoval...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TOXICMAN: Btw v Linuxu vsechno funguje samo a jak ma, zadny plugy neresim, monitoring funguje..
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MICA: aha - a proc neni mozne pouzit dummy plug nebo jak se rika tomu "fakemonitoru"?
    MICA
    MICA --- ---
    Řešení: Vysr*t se na interní grafiku :)
    MICA
    MICA --- ---
    MRDAC_BEDEN: Všechno funguje (měření teploty, ovládání větráků a taktů), když jednu z karet využívá OS pro zobrazení plochy tj. když je k některé z karet připojen monitor. Když zas HDMI z grafiky odpojím tak monitorování teploty, ovládání větráků a taktů opět nefunguje. Řekl bych, že je to prostě debilita v ovladačích AMD nejspíš nezávislá na OS.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MICA: ted jsem jeste letmo projizdel tvoje posty a zahlidl jsem ze bys chtel mit v jednom rigu ruzne karty - 270x + 280x - pokud ano - tak na to rovnou zapomen :) bohuzel to mam taky tak a pokud jsou ruzne karty v jednom rigu, nefunguje nastavovani frekvenci, napeti atd. a cteni teploty. Me se nakonec povedlo ze jednu kartu muzu nastavovat pres "externi utilitu", ale druhou kartu proste nastavit nelze a v cgmineru to nefunguje vubec - ani pro jednu kartu
    jako externi utilitu pro nastaveni frekvence jadra, pameti, powerune a rychlosti vetraku pouzivam "od6config" a myslim ze funguje i "atitweak"
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MICA: pokud neco nefunguje, je potreba problem najit.. takze, pokud funguje 1 karta v 16x mela by fungovat i pokud ji do stejneho slotu pripojis pres riser. Funguje?
    MICA
    MICA --- ---
    TOXICMAN:


    MRDAC_BEDEN: 16x - 16x riser nemám a v desce žádnou kartu nechci. S kartou přímo v 16x to na linuchu funguje, ale to je mi prd platný. V klubech o linuxu a windows jsem se na nic neptal...
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    MICA: Odpoved na tvoji otazku jsem ti psal jiz pred tydnem, za tu dobu jsem videl pouze par tvych naprosto chaotickych otazek v klubech o linuxu, windows atd... [ MRDAC_BEDEN @ Bitcoin - digital peer-to-peer cryptocurrency ]
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MICA: já jsem nakonec přišel na to, že když to nechám nabootovat bez monitoru a pak ho připojím, funguje to i s měřením teplot atd... no a v serverovně to mam stejně bez monitoru a lezu na to přes teamviewer
    MICA
    MICA --- ---
    TOXICMAN: Kruciprdel, co s tim. Linux?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MICA: to je přesně ono, já s tím zápasil celý den
    chtěl jsem jet na interní a grafiky nechat jenom těžbě, ale jakmile jsem měl při startu win připojený monitor na interní, nešlo hw monitorování těch pcie grafik
    bohužel na mé r9 290 nelze nasadit dummy plug
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam