• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    JTCS
    JTCS --- ---
    Ahoj, mám problém s rigem, prosím zkuste poradit
    GPU: 3x7870 (~455khps), 2x7950 (~675khps) (GPU0 - 7870, GPU12 - 7950, GPU34 - 7870) vše Gigabyte WF3, vše podvoltováno, a otestováno že je to stabilní, vše jedu gpu-threads 2, xIntesnsity 4, TC 8193 resp 16385
    HW: ASUS H61 PRO BTC, 2x Corsair CX750M, 2GB RAM, Celeron G470, 5x napájené USB risery, (zatím) sponka v sekundárním zdroji (připravuji relé na souběžné spuštění zdrojů)
    OS: jsem zkoušel všechny možné LTC BAMTy, SMOSy, PIMPy i čistej debian rozchozenej podle https://bitsharestalk.org/index.php?topic=2980.0
    Miner: SGMiner (vždy kompiluju nejnovější, s dalším pokusem)

    Můj problém je, že né vždy se miner rozjede rychlostí na které jsou karty nalazeny - když jsem jel samostatně 7870 tak nebyl většinou problém, po vypnutí obrazu na monitoru se hashrate ustálil na těch 452-457 khps. 7950 jeté samostatně jeli na 670-680khps. Dohromady se ale né vždy vše spustí jak má, některé 7870 občas jedou jen 350-400, občas se u 7950 "kousne" jeden thread a jede to jen na jeden po 500khps, a podobně. Občas to jde vyřešit vypnutím a zapnutím mineru, občas když zlobí jen jedna karta tak pomůže restart.

    Teploty se mi daří držet na 65°C u 7870, a do 70°C i 7950. Zdroje odebírají ze zdi max 600W. (max výkon pro 12V větev je podle výrobce 744W)

    Konfigurák pro SGminer http://darlor.sweb.cz/cgminer.conf
    Nějaké obrázky pro zasmání :) http://darlor.sweb.cz/1.jpghttp://darlor.sweb.cz/5.jpg, http://darlor.sweb.cz/rig1.JPGhttp://darlor.sweb.cz/rig5.JPG

    Prosím poradtě jaké mining distro, případně linuxovou distribuci používáte, a jaké máte zkušenosti s rozdílnými GPU v jednom rigu.

    Ještě jedno drobné varování - pokud vypínáte rig s více zdroji, nikdy nenechávejte puštěný zasponkovaný sekundární zdroj - napětí/proud furt jde do GPU, a topí to, větráky ale neběží - po dvou hodinách byly karty dost vařící - naštěstí přežily.

    Dnes zkusím popřepojovat karty do rozdílných PCIE slotů, tzn. 7950 na začátek, i na konec.

    Díky moc za jakékoliv rady.
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    ORIEN: Prodááát, ej to na 160
    URBI
    URBI --- ---
    XSOFT: lol:D ja bych rek, ze to by taky proslo:D
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    URBI: kdyz to koupi, proc ne.
    Jeste chcete, prodam vam 10 000 predgenerovanych BTC adres. A za priplatek i na alternativni meny.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    URBI: No 500 se mi zdá docela dost za nějakou úpravu firmwaru :))
    URBI
    URBI --- ---
    zdarec lidi, dotaz na tuhle aukci http://aukro.cz/gridseed-profi-modifikace-na-516kh-s-scrypt-asic-i4249389816.html , sice zadnej zazrak, ale nejak semi nezda za cena. Nazory?..dikec
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    Jak se stavíte k Caix? já si nakoupil zase par zpátky (0,00058-62) a plánuju prodávat okolo 0,00100 +-
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Pořád neopouštím myšlenku investovat do rozsáhlého rigu, který bude mít dobře promyšlený koncept na rozšiřování do budoucna ;)
    B3DA
    B3DA --- ---
    jj, ltc diff to the moon a všecky ostatní scrypt pow coiny profitabilitou hluboko pod ním... blíží se to každým dnem.. :) na druhou stranu, až btc zas vyrazí to the moon, tak i ty karty, který teďka svýma výsledkama moc spokojenosti nepřináší, budou najednou ziskový.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    jo no..je pravda ze to co se stalo u btc ted bude u scrypt tezeni, nejspis uplne to samy..
    B3DA
    B3DA --- ---
    CHILDINTIME: to nevim, ale jestli to neni scam, bude už určitě spousta objednávek, takže se na tebe stejně nedostane uplně brzo.. tvý karty uměj různý alga a za pár měsíců přijdou monstra se 150 násobným výkonem. já nevim jestli bych do toho šel.. 15w ale paráda veliká :)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    B3DA: zajimavy, overoval jste to nekdo? je to scam, nebo to vypada realne? ... pokud je to jak pisou tak bych vymenil svoje grafiky za tohle asi..za kazdou prodanou grafiku bych ziskal dvojnasobnej jeji vykon a jeste nejaky maly penize navic..a uspora energie taky znacna az nerealna.
    B3DA
    B3DA --- ---
    Zeusminer Blizzard 1.2Mh/s | S-Flex Portable Pro Scrypt ASIC Miner | Zeusminer (Scrypt) ASIC Miner
    http://zeusminer.com/product/blizzard1-2mhs/
    MICA
    MICA --- ---
    ORIEN: Jakej máš scrypt hashrate?
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    CAIe prodány, průměrná denní težba scryptu s naším rigem je dnes 0,08 BTC/den, za poslední měsíc po prodeji cai máme 0,31 BTC/den :-) Hura :D
    B3DA
    B3DA --- ---
    MIKE23: bůra za přeobjednávku, no proč ne.. předpokládám že zákazník využije i služby domácí instalace a zprovoznění, stejně tak podporu 247 aby se o to zařízení vůbec nemusel starat. :)
    záruka je pěkná věc ale asi bych se nespoléhal že se k tomu (pře)prodejce nějak postaví kdyby se to vysralo... ale ok, čekal jsem ještě o bůra víc :)
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    B3DA: hmmm, jestli rozjedu n-scrypt na win7 64bit, tak zkusím
    B3DA
    B3DA --- ---
    finaly!!!
    [ANN] Czechcoin [CZC] POS | No premine | No IPO
    https://bitcointalk.org/index.php?topic=595659.0
    ENAPAY
    ENAPAY --- ---
    Trochu jsem ohledně POPu investigoval a ono to nakonec možná žádná sláva nebude. Původní DEV je trochu mimoň, sice má nějaké plány ale nějak mu nedochází že je třeba kolem coinu dělat buzz. A Bryce mi napsal ohledně jeho plánů:
    Right now my plan is to do as little as possible and allow the coin and it's community to grow and mature.
    Tak nevím no. Mám koupeno a natěženo 3mega tak to nechám ležet a třeba z toho něco časem bude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam