• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    B3DA
    B3DA --- ---
    MORPHLER: včera DvoraKoin (scrypt verzi), než někdo vyhnal diff nahoru. Dneska jsem na zkoušku zapnul vert a merged mining mon a plx.. jinak furt monero na cpu.
    (a trošku mi ujela ruka a čekám za cca 14 dní dva gaw fury - každý po 1.3MHs :) tak pak už na kartách asi jenom ten x11)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    co ted tezite a jak to nese? Ja jsem presel na x13 na multipoolu https://pool.trademybit.com a uvazuju nad dnesnim lunchem https://bitcointalk.org/index.php?topic=597634.0
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    PSYCHOTOXIN: Tak už to celkem jede,ráno jsem překonvertoval k bfgmineru,asi hodinu a půl hledal proč a jak nejde zobrazit druhej miner,nakonec to bylo vcportem kterej byl nainstalovanej jen jednou a potom jsem si hrál s vypnutím těžení skrz grafiku (nebo procík?) což sice v nastavení bfg šlo udělat ale nějak když jsem potom dal uložit config file to nefungovalo a musel bych to řešit pokaždý znovu.Command jako takovej jsem nenašel funkční nikde,nebo jen blbě hledám,takže jsem si všimnul že tam vždycky přibejvá nějakej soubor co se jmenuje podle mý grafky a pod nim je další takovej.
    Shift+delete a problém vyřešenej.Programátor by ze mě asi nebyl ale co,poradil jsem si.
    Klidně to mázněte:D
    PSYCHOTOXIN
    PSYCHOTOXIN --- ---
    Zdravim minerskou společnost:)
    Dostalo se mi nabídky dvou gridseedů za celkem asi fajn cenu,tak jsem si řekl když už u toho compu sedim,proč ne a celej den se nořil do různejch návodů a takový tý ůplně začátečnický literatůry:))
    Nainstaloval jsem VCP driver,nějakej zadig(bral jsem to hodně narychlo podle návodu takže o funkcích toho moc nevim)
    Nakonec se mi povedlo nemožný,když už jsem celkem začínal nervově labilnět-nešel mi nastavit cgminer tak,aby dělal co má a přecejen jsem to nějak zvládl rozchodit.
    Ty GS jsou voltmódový což jak jsem se dočetl je nějakej hw update co má zvýšit frekvenci,zároveň tím odpadá možnost těžit btc.Nicméně by mě zajímalo,jestli pak je větší zátěž a tím i riziko že se odpálej.
    Beru to sporotvně,nápis made in china mě uklidnil,že o nějaký to chcípání elektroniky nebude nouze:D
    Samozřejmě bych je ale nerad házel do popelnice už dneska nebo zejtra a tak kdyby mi někdo řekl,jestli jak mi jejich prodejce napsal,je zdravý je nechávat běžet na frekvenci 1175mh/s,nebo radši menší?
    Taky mi není jasný na co slouží hotplug funkce a jak v cgmineru nastavit ten druhej gridseed.
    Podařilo se mi totiž spustit jeden,pak jsem normálně za běhu cgmineru pustil druhej,ten se tam objevil a točili spolu asi tak dvě hodky.Pak najednou přestali acceptovat ale jen se objevilo že nový bloky byly detekovaný,rychlost na cgmineru zůstala ale na wemineltc spadla a celý to vypadalo tak nějak mrtvě.
    To je normální?Pak jsem zkoušel vypnout cgm a zkusit těžit jinde ale pro změnu mi začal psát že devices nejsou k nalezení.To už jsem si říkal že jsem je určitě odpálil.
    Taky musím pokaždý když vypnu cgm vypnout i usb hub aby je pak našel.Takže jsem ho vypnul zapnul a zkusil zapojit jen jeden jako na začátku a zas ho našel,když je chci připojit oba,píše nenalezeno.
    Co s tím?:)
    Díky za všechny rady a odpovědi a omlouvám se za můj neodbornej projev a vyjadřování.
    Je to fakt první den a celkem moře věcí mi neni jasnejch a už nemám sílu to hledat někde na fórech,tak se na to hlavní co bych rád věděl zeptám tady..
    Keep minning:D
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    ANONYM_CZ: tak vem záručák a běž si nechat vrátit prachy .)
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    tak jsem odpalil grafiku .. a ani nevim, jestli to bylo riserem, nebo ne .. kua :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    B3DA: tak už mám, můžu sloužit kdybyste se chtěli zapojit. profitabilita by měla být asi 0.01btc/scryptMhs/den (při stávající rate cca 13k sato).. na twitteru se spekuluje o růstu snad až k 50k sato.
    je to x13 pow/pos: https://bitcointalk.org/index.php?topic=601965.0
    B3DA
    B3DA --- ---
    netěžíte někdo boost na suprnově nebo maxminers?
    (potřeboval bych invite)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    JTCS: jasny. no zkus jeste sgminera nebo cgminera 3.7.3 uprevenyho od nicehash s i s tim jejich custom kernelem. treba z toho dostanes o kousek vic.
    JTCS
    JTCS --- ---
    XSOFT: Tak z těch 7870 vytáhnu na g-2 a xI 4 skoro 460 (jednou když byla fakt dobrá konstalace čehosi) jeli i 462, když byly sami na jedný desce jednom zdroji tak 453 bylo minimum když se to blbě rozjelo všechno - většinou 457. Problém nastal mixováním 7870 a 7950. Už jsem uvažoval se vykašlat na více citlivé g-2 , a ject 440 s 3-5% rejectů... Ale ještě tomu dám šanci že se to nějak vyřeší (ty 7950 fakt nemam tak vošahaný, a je s nima mnohem víc práce, protože je potřeba brát v úvahu nesmírné teplo :) - 7870 mi jedou 20-40% větráků na 65°C target. Docela ti to teda hřeje :) máš podvoltováno? Mě fachaly na g-1 na 1.025V (z původních 1.219V) a dávali 440 s I~19-20. TC mi nejlíp sedla 16385. Ty linuxy taky nějak zvlášť netuním... jen zkompiluju sgminer, nahradím cestu na něj v /opt/bamt/common.pl a to je tak všechno co s tim dělám. Ideálně bych to chtěl ject na Debianu úplně nejčistším a mít nainstalováno jen co potřebuju... Tzn. ovladače, kompilátor, miner, screen a iptables.... X window v konzolovém základu. A samozřejmě 64bit verzi, aby bylo možno upgradovat RAM pro budoucí algoritmy :)
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    JTCS: hi, pekne to testujes.
    osobne na 7870 jedu na bamt 1.2 (s 1.3, 1.4 a exp 1.5 jsem si moc dobre nerozumnel). smos taky nic moc. pimp jsem nezkousel na tuhle menu.

    config:
    "intensity" : "19", "vectors" : "1", "worksize" : "256", "kernel" : "scrypt", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "15168", "shaders" : "0", "api-allow" : "W:127.0.0.1,W:10.....", "expiry" : "120", "gpu-dyninterval" : "7", "gpu-platform" : "0", "gpu-threads" : "1", "gpu-engine" : "1020", "gpu-memclock" : "1250", "gpu-powertune" : "0", "no-pool-disable" : true, "queue" : "1", "scan-time" : "60", "scrypt" : true, "kernel-path" : "/usr/local/bin"

    hlavni trik byl najit spravny tc, a pak si hodit pamet/engine aby to jelo stabilne.

    vysledky:
    sgminer 4.1.271-9
    --------------------------------------------------------------------------------
    (5s):871.0K (avg):696.8Kh/s | A:4813703 R:200090 HW:0 WU:649.8/m
    ST: 1 SS: 66 NB: 17407 LW: 520266 GF: 33 RF: 13
    --------------------------------------------------------------------------------
    GPU 0: 77.0C 3087RPM | 437.2K/348.4Kh/s | R: 3.9% HW:0 WU: 323.0/m I:19
    GPU 1: 72.0C 2622RPM | 436.8K/348.4Kh/s | R: 4.0% HW:0 WU: 326.8/m I:19
    (na reject moc nekoukej, je to multi).

    nebo:
    cgminer version 3.7.2
    --------------------------------------------------------------------------------
    (5s):872.7K (avg):861.4Kh/s | A:832 R:0 HW:0 WU:836.6/m
    ST: 0 SS: 0 NB: 2 LW: 29 GF: 1 RF: 0
    --------------------------------------------------------------------------------
    GPU 0: 78.0C 2945RPM | 436.7K/430.7Kh/s | A:256 R:0 HW:0 WU: 449.6/m I:19
    GPU 1: 72.0C 2547RPM | 437.0K/430.7Kh/s | A:576 R:0 HW:0 WU: 387.0/m I:19

    linux ma mirny updaty, flash, scripty a tak. ale nic zasadniho co vy vyhazovalo vykon mimo limity. system obyc, 2GB RAM, flash, open case,..
    JTCS
    JTCS --- ---
    Ještě budu otravovat, jaký distro na těžení používáte? Zkoušel jsem:
    SMOS 1.3, Bamt 1.3, 1.6 - Z hlediska hashrate srovnatelný v mích podmínkách
    Pimp - byl by dobrej 64bitovej, ale nedařilo se mi dostat stejnej hashrate jako ze SMOSu/BAMTu
    Ještě jsem nezkoušel CryptoSlax, pokud víte o nějakým USB Flash disk distru, který jsem nezmínil, prosím podělte se
    JTCS
    JTCS --- ---
    CHILDINTIME: Tak ověřeno, po restartu rigu, bez zapojeného monitoru, GPU stále vykresluje obraz pro monitor, po spuštění příkazu (bylo nutno doplnit export DISPLAY=:0) šla hr nahoru, jako by se monitor vypnul samovolně. Díky za něj, dám ho do skriptu přes startem minera.

    JTCS
    JTCS --- ---
    CHILDINTIME: Díky, úplně jsem zapoměl že zapojení monitoru může všelicos ovlivňovat... Vše samozřejmě dělám přes SSH, a monitor tam mam abych věděl kdy se monitor už vypnul, a mám očekávat zvednutí hashrate. Jinak se obávám, že i když není monitor připojenej, tak přecijen GPU0 stále generuje jakýsi obraz. Jinak se ještě zeptám, dummy pluggy na grafiky se týkaj jen Widlouz? Jdu to vyzkoušet bez monitoru, dík
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    JTCS: s tim monitorem, nevim, podle me je nejlepsi monitor vubec nepripojovat :) vsechno resit vzdalene pres ssh, pripadne nejaky xvnc/rdp (v bamt je to treba pripraveny)..cgminer/sgminer poustet ve screenu nebo tmuxu atd..
    JTCS
    JTCS --- ---
    Ono hlavní výhodou xIntenzity a rawIntensity kromě teda přesnějšího lazení (I 20 vytvoří 2x víc vláken/procesů/něčeho než I 19) je že lze použít gpu-threads 2 na kartách kde to se standartní intensity nebylo možné kvůli tomu že intensita jsou mocnicny dvou, a to se nesneslo s počtem shaderů v některých kartách.

    Jinak pěknej vzoreček jak dlouho trvá spočítat jeden haš (tzn. kolik s počítá karta práci kterou už pool nepřijme): počet hašovacích vláken (xI * počet shaderů, rawIntensity, nebo 2^intensity) / hashrate[haš/s]. S intenzitou 20 a hashrate 440 mi ležely výpočty v GPU 2,38s, a vzhledem k 60s bloku na DOGE to dělá 4% času se počítá nevalidní práce, což koresponduje s 4-5% rejecty co jsem měl.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JTCS: Ja kdyz jsem to ladil tak jeste xi nebyla vynalezena. :)
    Ale to se snizenim intenzity kvuli rychlym coinum je znamy..
    JTCS
    JTCS --- ---
    E2E4: No, zabejvám se tím od začátku roku, a furt mam co vylepšovat, ještě mě napadlo vykašlat se na gpu-threads 2 , a hnát to velkou xIntenzitou, ale nelíbí se mi rejecty, zvlášť u rychlejch coinů (g-2 xi 4 mam zhruba 0.2-0.3% rejectů, na xI 512 g-1 bylo na doge kolem 2-3% rejectů , nehledě na menší hashrate).

    Teďka hnedka vyzkouším proházet konektory v desce, potom zkusím 7950 ject na g-1 (občas se vyskytují HW errory, tydle 7950 mám jen něco přes měsíc, takže je ještě úplně neznám jak ty 7870)

    Další poznatek - nejlepší výsledky mám s xI násobky dvou
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JTCS: xset dpms force off

    a jinak teda nevím, myslím žes do toho pronikl už dost hluboko a nic dalšího nevykoumáš, zkus ubírat karty dokud to nezačne chodit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam