• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ta D3je uplne ujeta vykonem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TANTRAMAN: scrypt, x11 taky
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    KRISHNA: asic umej jen sha-256, ne ?
    B3DA
    B3DA --- ---
    KRISHNA: jo :) trochu větší srani, ale jinak sama pozitiva a sociální jistoty :D
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    TANTRAMAN: Těžil si grafikama? A těžil si ASICama? A furt bys někomu doporučoval, ať těží grafikama?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    DEEFHA: jestli chces tezit, tak na grafikach. btc se vyplati jen ve velkem s levnou elektrinou.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KRISHNA: Díky, tak to jsem sám rád :-)
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    DEEFHA: jo
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Zdravím všechny. Prošel jsem si všechny možné informace z různých zdrojů a mám takovou čistě teoretickou otázku:

    Pořídím si za dumpingovou cenu nějaký postarší ASIC s hashrate řekněme 1 TH/s (třeba Antminer S2), strčím ho do špajzu a nechám makat. Měsíčně propálí asi tak 2500 korun za elektřinu a v nějakém poolu vydělá řádově 0,008 BTC (jen odhad), takže asi 600 korun. Když to bude třdba Antminer S4, tak sice vydělá dvonásobek (teoreticky), ale za elektřinu to bude o polovinu víc. A tak dále.

    Ať to tedy beru jak to beru, jako "normálnímu" člověku, který nemá na aktuální top ASIC modely s lepším poměrem spotřeba / hashrate, se mi rozhodně nevyplatí to ani zkoušet a místo toho bych si měl BTC docela normálně koupit :-) Mám pravdu?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Nemate nekdo prosim na prodej BURST, nebo nejakou cryptomenu obchodovatelnou na Poloniexu? Za cca 10 az 15 tisic Kc. Platba prevodem z uctu Equabank nebo CSOB.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NOVEL: jo staci.
    NOVEL
    NOVEL --- ---
    MORPHLER : tam stačí bohatě 4GB ramek že? Ten první mám 16 s těma dvěma a 1200W zdrojem ale to mám jak ty i jako normalní PC na normální použití. Potřebuji dokoupit nějaký věci totiž
    NOVEL
    NOVEL --- ---
    Super dík to už dneska zapojovat nebudu na to nemám čas ale po dovči se hned na to vrhnu :-) a zkusím to nějak teda poštelovat s tou 750 :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NOVEL: 750 by to mela dat. pri nejake tezbe mi to zralo i 300w na kartu, furt zbyva 150 na desku/procak a preiferie, coz mi staci i s i7. rezerva tam cyhbi a jak sly ty karty pres 300W (a ony by sly) tak uz jsem byl nervozni jestli to nezacne padat... kazdopadne na tezbu je mam tak o 10 procen snizeny power i pri vysisch takzech core i mem tak to slo k tem 280W a pohoda.
    NOVEL
    NOVEL --- ---
    MORPHLER : Děkuji ;-) Hele to znamena když tu mám desku 2x 1080ti ( co mi leží na stole ) nemám teda ještě procesor ale mám zbytečnou 750 EVGA gold+ tak to není problém zapojit?
    - afterburner mám taky ale toho se trochu bojím nedělal jsem to nikdy
    - teď akorát zkouším nastavit ten zcash tak uvidím jak pokročím za chvilku jedu na dovolenou a nevím zda-li to stihnu ( nemám ještě sbaleno )
    - podmínky na teplotu jsou horší ( místnost a jen okno ) teplota říkám kolem 75 na GPU
    -ohledně peněženky jsem nedávno nainstaloval Jaxx a tam jsou skoro všechny tak to hodím tam ( nevím ale zda je bezpečná )
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NOVEL:
    -potrebujes jen miner, poolu je to jedno (linky na minery treba tady: http://zcash.flypool.org/).
    -Nice hash neni blbost, ale takovy bezpecny stred. dostanes co vidis, ale alty skacou nekdfy o 100 procent za den, tak kdyz si kontrolujes prodej sam, muzes vydelat i prodelat vice.
    -napriklad na Zcash penezenku nemam a tezim primo na adresu burzy, delam to u coinu vyjimecne, ale tady jsem nejak zacal tezit na pool driv nez byla penezenka a uz u toho zustal. :), nebyva to problem i kdyz burzy i pooly nekdy tvrdi at to nedelas :)
    -mi zerou 1080ti kolem 280W, taham 2 i s deskou a periferiema (je to komp na kterem funguju, 2 monitory a tak, ne tezici rig, ty mam na amd) 750W .. je to na hrane ale jde to .)
    -karty taktuju afterburnerem.. o kousek
    -ja mam tenhle komp za zdi v takovem malem kamrliku s oknem, docela to tam uchladim i pres to ze to je pod strechou a je tam i dalsi rig, ja vodu nekutim, na tezbu mi to prijde zbytecny luxus, ale treba to dava smysl podle toho jake mas podminky..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PALEONTOLOG: na me se netvari, neznam. hele vubec tuhle scenu uz par let nesleduju. muze to byt super stroj ale stejne tak to muze byt neco, co se nikdy ke koncakum nedostane.. za me mi to nestoji ani za vyhledavani a zjisteni co to je a kdo za tim stoji, pac podle me je ASIC hra pro velke kluky a me jako maleho hrace nebavi, tezba altu je uplne jina hra (i kdyz velci kluci hrajou s nami taky).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MORPHLER: jak se na tebe tvari baikal giga 2000mh ?
    NOVEL
    NOVEL --- ---
    MORPHLER : ja nenasel nikde Zcash pool na tezbu na Nvidia kartách. Ethereum težím na nanopool a jinak ten nicehash. Ten nice hash je blbost jo? Zkusim něco najít teda na ten Zcash :) Ono taky mít hafo těch peneženek není nic příjemného :-D Ještě další věc když jsem viděl nějaký ty rigy s GTX1080ti tak tam měli na 4 karty 1200W zdroj mě v alze řekli že na 2 karty potřebuji 1200W zdroj :-O Dobrá ale budu se držet tedy tvé rady a držet se GPU ( teď jsem četl že vyjdou nové VEGY a maj být dobré ) tak alespoň 2 sehnat snad zvládnu. Ale jak říkáš největší problém je ten že nevím jaký potřebuji příkon když to chci mít v jednou. Plno komponent mi teď leží jen na stole.

    Taktujete nějak karty? Já ne. Ale teploty to je děs nemám to doma teda. Nechal sem to u našich ve svém starém pokojíku ale tam když člověk teď vejde tak to je pecka ( HAWAI ) :-D Mám teplotu kolem 75 nevím jestli je to dobre připadně jsem přemyšlel o dalších kartách chlazené vodou? Omlouvám se mám asi příliš otázek a mám jich daleko víc ani nevím na co se ještě zeptat.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ZVIRATKO: nak nevidim duvod proc by melo - fungovat to musi i se starym sw, proste je to starej bitcoin..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam