ROMANICAK: podívej se na nějaký kalkulátor. třeba
https://whattomine.com/coins
vidíš, že nicehash mining je +/- stejně "dobrý" jako jiný mining. Volba poolu asi není parametr, který rozhoduje o výtěžku. Záleží, jak na to koukáš a jestli hledání efektivnějšího řešení za to stojí. Laděním a provozem se beztak dostaneš na úplně jiné hodnoty jako kalkulací. U mě hledání ztratilo smysl, když jsem zjistil, že po pádu gpu, se rig neumí sám restartovat, teda mining neběží. Pro mě je nějaký funkční stav výhodnější, než ladit. Nečekané... Nevyladím, nemám čas u toho nonstop sedět a čekat jestli to spadne a zkoumat to. Jestli to je driver issue vs HW, tak to ani nevyřeším... těžím vs. netěžím.
A vůbec se divím, že v tuto dobu s miningem na gpu někdo ještě začíná a uvažuje koupi drahých karet.
Pro reálny příklad, mám gpu rig 4 různe karty. ETH 103Mh/s, DEC 624Mh/s,Na polovině karet mi dual mining padá, takže jedou jen eth. A statistiky: za srpen (29dnů) jsem vytěžil 0.62ETH a 0.46DEC, a spálil 576kWh elektřiny. Tak si spočítej reálnou návratnost investice. a klidně si přihoď, že budeš těžit o 20% lépe.
Nicehash ti asi nevyladí GPU. Benchmark slouží zřejmě na zjištění hashrate, aby mohl volit, co těžit. Výhodou je, že ti vytěžené umí změnit na požadované. Když těžíš na poolu, musíš si řešit sám, kdy co prodáš, nebo budeš držet. V obou případech vznikají pochybnosti: měl jsem radši držet, nebo jsem měl prodat.
Záleží na tobě, s čím se smíříš.