• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MORPHLER: oukej, dik moc za info.
    myslim ze to bez tych statistik prezijem :) idem to skusit teda
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DUDEL: staty posilane souborne z vice rigu na web stranku.. staraji se o to tvurci.. ale nic z tama kontrolovat nejde, je to jen zobrazeni... (poslal jsem ti konkretni priklad do posty)
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MORPHLER: aha tak :) co je ten control panel na stranke ethos?
    nieco na remotny management systemu alebo tak? mas nejaky link na info, obrazok alebo volaco?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DUDEL: nam se to taky zda moc. :) pirateni ti pomuze, jedine co nebude fungovat je webovy control panel na ethosdistro webu... dokonce nam bezne jdou aktualizace systemu... to nema jak zablokovat.. furt je to linux ktery si muzes doupravit a tohle je dobry startovni bod na mining
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    MORPHLER: je ethOS Digital Download za $39
    zda sa mi to trosku vela :) preto sa pytam. chcem skusit mining pod linuxom tak toto na mna vybehlo ako prve.
    cize nejake piratenie z netu asi moc nepomoze co?
    tak jebat a pojdem normalne na ubuntu...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DUDEL: ano, stahli a upravili. je to upravene ubuntu, special je ze tam je vsechno dost integrovane (minery, jejich update, posilani infa na control panel, drivery, nastroj na flashovani biosu GPU... ale nic co bys nemohl poskladat sam)
    Kotarius (autor) si hlida jestli mas licenci a control panel dost blokuje (takze to neposilame jemu, ale sobe a doprogramovali jsme si webovy panel u sebe)
    kdysi sly koupit licence jen spolu s diskem v USA, dneska myslim muzes koupit i jen licenci pres net
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    2ND:
    Neresil jsem ja, ale co jsem se dival, tak v mnoha diskusich na netu se resi, ze kdyz je vic jak 4 karty, tak win maj problem. Mozna proto se pouziva Linux, resp. nejaky specialni distribuce, jako treba DUDEL:

    Mozna bych zkusil vypnout interni v BIOSu, jestli to nezabere.
    2ND
    2ND --- ---
    Hoj, vyznate se nedko trochu v hardware? snazim se pres risery zapojit 5x 1080 do MB Asus Z170 Pro Gaming. Pri 4 kartach vsechno OK, pri 5 mi prestanou Win 10 bootovat.. Neresil mnekdo neco podobneho ?
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    pouzivate niekto EthOS na mining?
    ak hej, tak ste si to normalne kupovali ci niekde stiahli?
    je tam nieco spesl?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Link na vypocet presnejsi
    WhatToMine - ETH Ethereum with DCR Decred mining profit calculator
    https://whattomine.com/...&hr_eth=34&fee_eth=1&hr_dcr=280&fee_dcr=1&p=300&cost=0.25&commit=Calculate
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Zkousim dualmine, delate to nekdo? snazim se pochopit jak si vybrat neco co je efektivni, menu si chci ponechat. Vybral jsem DCR, ale kdyz si zkusim spocitat https://whattomine.com/merged_coins/1-eth-dcr oproti https://www.cryptocompare.com/...ingPower=35&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=300&CostPerkWh=0.25 , tak mi to vychazi, ze spolecne s DCR budu prodelavat, zatimco pouze ETH bude vydelavat. Spotreba je stejna, DCR mi ukazuje cca 280Mh/s. Jak je to mozny? To kazdej kalkulator pocita nejak jinak?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Tak uz vim proc vidim malo shares v reportu z mineru na lokale...kdyz AMD wattman resetuje grafiku protoze se ji neco blbyho stalo, tak watchdog minera spusti znova, coz znamena 0 shares a pocitani od zacatku :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: ideal samozrejme neni ani odesilat share kazdou sekundu ani jednou za minutu .. proto se to pro ruzne karty upravuje.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ROMANICAK: souhlas. nema smysl do toho rypat, pool si to prepocita zpet a ty na tom nijak netratis ani neziskas.. dlouhodobe prumerne. viz to ze prave pool to nastavuje aby vachazelo rozumne sharu/hodinu a tedy rozumne casto odesilany share... tedy aby proti tobe nebyla statistika v tom ze bys treba ani nestihnl share, nez prijde blok..
    prakticky je jedno, jeslti odesles 2x 512 "bit/dif" share nebo jeden 1024 "bit/dif" (tahle slozitost byva v bitech, coz je prakticky velikost toho chunku na praci.. i kdyz protokoly se v tom troch asi lisi)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    MORPHLER:
    Zacinam chapat. Znamena to, ze onen chunk prace pocitam nezavisle na obtiznosti stale stejnou vypocetni silou (merenou v MH/s)?
    Pak ovsem plati:
    Nastavovani manualne by melo smysl ve chvili, kdy pool plati za share, ne? Pokud vsak plati za Mh, je mi uplne jedno jaka je obtiznost, ergo nema smysl nastavovat si ji manualne nejakym parametrem. Je to tak?

    Ja se chci dobrat vysledku, resp. informace, jestli mam pro maximalizaci zisku jeste nekde do neceho stourat a neco dalsiho ladit, o cem jeste nevim.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ROMANICAK: jenda se o diff sharu, ten nema moc nic spoledneho s diff dane meny, proste silnejsii karty dostavaji vetsi chunk prace najednou a tedy shary vetsi "obtiznosti" zatimco "slabsi" karty to dostavaji po mensich kouscich.. nektere minery ukazuji i velikosti tech sharu, nekde je muzes i natvrdo nastavit... staci takhle laicke vysvetleni?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    B3DA:
    Tak tomuhle vybec nerozumim. Muzes to prosim trosku rozvest? Mozna to zni jako lenost, ale ja bych nerad opet stravil celej den na internetu, nez najdu relevantni a pochopitelny informace, kdyz se muzu zeptat nekoho, kdo tomu rozumi :-)
    B3DA
    B3DA --- ---
    ROMANICAK: hledej rozdil v share diff / worker diff..
    pool po tvym workerovi chce x shares/minutu a podle toho mu nastavi diff
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mozna blba otazka...ale co muze byt spatne, kdyz v rigu kde jsou 4 karty a jede 97Mh/s udelam za den cca 650 shares a ten samej pocet je na druhym PC, kde je jedna 1080TI s 34Mh/s ? Tady je neco spatne, ne? Nanopool asi plati za MH a ne za shares, ale stejne je to divny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam