GULAZ: riser ti pomúže napolohovat ty karty jak chceš. Pak ještě nahrazuje napájení, které by do těch karet šlo přes základní desku. Ty trasy na desce shoří při větším odběru, když na to nejsou stavěny. Tyto mobo nejsou nejhorší, kolik mají pciex16, tolik karet by mohli zvládnout. Na dva risery bys to měl taky provozovat vpohodě.
ke kartám s tímto typem chladiče, nevím, jaký mají lidi názor, nebo zkušenost. Mám radši 2-3 větráky na heatpipe chladiči. nižší otáčky, míň hluku, životnost ložiska, možnost chladit alternativně..
A když už budeš vybírat GPU, koukni, ať ti některé provedení nesežere 6+8pin napájení. Aby ti nebylo málo vousú z PSU.
na výkony jsem taky kouikal, ale lidi uvádí co jim napíše nějaký GPU_Z softvér nebo něco, co to počítá z nevím čeho. Já koukám na wattmetr v zásuvce. Mám 5xamd a určitě mám dost víc přes 150W/kartu. Možná ti tady někdo řekne, kolik skutečně teče zdrojem u těch nvidií bez prsení se, kolik málo to komu žere.. nějaký standardní stav, že hashrate spoko, teploty spoko, kolik to tak žere v zásuvce. Ale, tyto zdroje vyšší třidy mají dobré ochrany, takže ho asi nezničíš když ho i přetížíš. kdyby bylo málo, můžeš vrátiť. Nebo si k tomu upravíš spotřebu a hashrate.
ještě úložiště, 8gb usb flash s linuxem works like charm. Po seřízení image na druhou backup flasku. Nevím, proč lidi jedou do ssd v těch návodech.