• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JOINTER: je to trochu obchodní know, ale ano, datacentrum je chlazené tepelným čerpadlem.

zatím jsou tam normální servery, ale jestli to bude server nebo miner je v podstatě jedno
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    CZUKI: hele krby na teplý vzduch mají takový hliníkový trubky kterýma se rozvádí teplý vzduch do jiných místností, pokud bys dokázal rig uzavřít v nějaké krabici a zajistit proudění vzduchu mělo by to jít. nevím jak hluk a jak dobrej bude ten ionizovanej vzduch,
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CZUKI: no jestli máš rig, tak to musíš nějak do toho krku posbírat.
    CZUKI
    CZUKI --- ---
    PALEONTOLOG: ty myslis,ze kdybych se provrtal zdi a dal tam husi krk,ze to bude stacit?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOINTER: ad bojler - to jde kombinovat s akumulační nádrží, předehřev zajistí mining a pak běžně dotop
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CZUKI: husím krkem z okna ven. nebo protáhni husí krky z alu místnostmi skrz na skrz. sice to bude u tebe jak ve filmu Brazil, ale co uz
    CZUKI
    CZUKI --- ---
    PEPPE_LOPEZ: me uz to,po pravde,taky chvili vrta hlavou. RD, mistnost 2,5x2,5 m (puvodne kancelar), kde mam otevreny okno,abych masiny chladil a i ted tam muzu drepet v tricku...rad bych to teplo dostal do jinych mistnosti...hlavne nepis,at necham otevreny dvere:D
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    XCHAOS: Me by zajimalo jak to je reseny a co to datacentrum ohriva a jak a na kolik stupnu.
    Predpokladam tepelny cerpadla vzduch-voda?
    Klidne do posty.
    Kamos topi kartama do podlahovyho topeni, komp je chlazeny standarnima vodnima blokama a pripojeny pres deskovy vymenik.

TUSIL: bojler je na hrane, potrebujes tam cca 60 stupnu, vodou chlazeny karty by pak mely 70 stupnu, coz uz je dost. (standartne ve vode maji 35-45 dle provedeni okruhu)
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    CZUKI: dopravuji teplý vzduch s rigu na chodbě do obýváku - otevřenými dveřmi :-) , správně natočené výdechy :-)
    CZUKI
    CZUKI --- ---
    TUSIL: na to uz jsem koukal a takovej case bys nezaplatil:/...investice by se hrozne dlouho vracela...lepsi je si dat klapky na usi,rachnout to do obyvaku a vypnout kotel:D
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    XCHAOS: no tak obecne, zkousel jsem tu filtrovat, ale nic jsem nenasel :) ja mam malej rig (4 karty), teplotu a hluk neresim (muzu si to hodit do sklepa), takze jedinou optimalizaci vidim v cene za elektriku a jeji placeni v crypto

nekdo by mel rozjet startup na mining rig case, ktery budou pripojitelny jako ohrev vody - takovej bojler, ve kterym budou grafarny :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: a jako co? proč myslíš, že jsem se ptal? aby to někdo odhalil :-)

gratuluju vítězi, tvoje ego vyhrává balíček papírových kapesníčků.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ty jo ale co já vím jaké obfuskační schéma použili :-) mě zajímá, jak se toto zjišťuje obecně.

neříkám, že jsem vysloveně proti této praktice, ale web by o tom měl alespoň informovat.... (navíc mám podezření na spoustu webů, že to dělají.. tenhle je podezřelý tím, že je velmi jednoduchý a nevypadá, že spouští nějakou složitou javascriptovou aplikaci)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TUSIL: no tak co tě zajímá za info, přesně? bude to tam vychlazené na 20 stupňů a je tam net.

komerční housing od naší firmy by stál i za CZK asi méně, než v jiných datacentrech.

ale soukromě bych nabídl housing, který by byl placený ve vytěžené kryptoměně, za nějaký rozumný zlomek momentální tržní ceny (to bychom se právě museli dohodnout). Jde o to, že to teplo se fakt využije, i v létě (ohřev vody pro 15 domácností) .. teď v zimě se využije ještě víc, a někoho třeba i teď v zimě doma ruší větráky, nebo tak.

koukal jsem, že kurz BTC klesl, tak se možná nebude každému chtít teď platit elektřinu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: myslíš disasemblování zakryptovaného javascriptu? :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: seems legit
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    VYHULENY_UFO: webovyho hlodace ne?
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    XCHAOS: nejaky info o tom housingu?:)
    MATT
    MATT --- ---
    XCHAOS: docela to frci.. nedavno se objevili dokonce reklamy na youtube co tezili..

Cryptojacking craze that drains your CPU now done by 2,500 sites | Ars Technica
    https://arstechnica.com/...e-by-cryptomining-that-drains-cpus-picks-up-steam-with-aid-of-2500-sites/

Now even YouTube serves ads with CPU-draining cryptocurrency miners | Ars Technica
    https://arstechnica.com/...8/01/now-even-youtube-serves-ads-with-cpu-draining-cryptocurrency-miners/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ehm, aha už jich existuje celá škála...
    minerBlock - Chrome Web Store
    https://chrome.google.com/webstore/detail/minerblock/emikbbbebcdfohonlaifafnoanocnebl?hl=en

(jinak současně opakuju nabídku housingu mineru v našem datacentru s využitím odpadního tepla...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam