• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    tak gtx1060 3gb to ma u eth na win10 kvuli microsoftu za sebou...

GeForce GTX 1060 3GB již netěží Ethereum | Diit.cz
    https://diit.cz/clanek/geforce-gtx-1060-3gb-jiz-netezi-ethereum
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    URZA: Navic tam obtiznost taky vyrazne stoupla, to jsou ty webovy coinhivy a buhvi co jeste. Zkusil jsem si spocitat navratnost vuci necemu podobnymu jako prodavas a vychazi mi minus, je to mozny?
    URZA
    URZA --- ---
    JOHNNYCAGE: ne, na CPU se vyplati momentalne tezit jen cryptonight, tzn Monero a jeho klony, napr Aeon
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    PALEONTOLOG: možná rozumím, jsi myslel 3 až 4 měsíce ROI, ne 3/4 měsíce..
    Ja mám tu hranici pro ROI podbně. Že 3 měsíce jsou OK, pak je z toho 6 měsícu a pak výdělek je jen takové vpodstatě, na pivo.
    Nikdy to jiné nebylo. A je to tak dobře.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    PALEONTOLOG: whattomine kalkulator na SIA ukazuje pre 815GH/s cca 38$ denně. cena bez oblohy je 2375$. to mi vycházi minimálně 62dnů za podmínek teď. A nemyslím, že za cenu z fabriky to někde koupíš. Nebývá to dobrým zvykem.
    jak jsi došel na 23 dnů ROI ?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ROMANICAK: diff jde porad nahoru :-(
    Ethereum Difficulty Chart and Difficulty History Chart - CoinWarz
    https://www.coinwarz.com/difficulty-charts/ethereum-difficulty-chart
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    OTAVA:
    "ETH je mrtvy asi" z ceho tak soudis?

Na CPU asi jedine Monero. Otazka je profitabilita, spocitej si na https://whattomine.com/coins/101-xmr-cryptonight
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ETH je mrtvy asi. Ja jedu Zcash a myslim ze Monero asi taky jeste jde.
    Spis mi reknete co se jeste tak tezi na CPU aby mi na rigu jenom tak nezahalalo ?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ETH na rigu 6xRX580 (170+MH/s) vytezeni 0,1ETH se zvedlo z 6,5 dne na 14+ dni !!!

KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    URZA: je zde zajem o vas software, reknete si cenu za konzultaci, posta
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOONIC: osobne koukam po cemkoliv co ma roi do 3 mesicu, je to moje psychologicka hranice. Treba a3 maji s cenou z fabriky roi do 3/4 mesice. A i kdybych byl ochotnej koupit ten kram na bazosi, tak za 1400usd*3mesice by to slo uvazovat, cili koem 80 tis kc.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SOONIC: mohl sem ti poradit co je pristi ether ale nereknu ti to vzhledem k tomu jak se chovas k bliznimu svemu, muzes mi prodat ale svuj rig protoze zacnu neprodlene ve Q2 tezit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: v podstate je fakt, ze co se tyce btc, je lepsi ty prachy vzit a misto tezitek si ho normalne koupit.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    pro ty, co mají zlatý voči.
    po 8 měs. ROI za vodou. současná rýchlost výdělku je/mám 0.01E/den ~ 180kč/den bez nákladů. energie cca 130kč/den., teda měsíčně:
    vytěžím +15% výše investice
    náklad -11% výše investice
    vydělám +0.1% výše investice. A bude hůr.
    záleží na konstalaci směnný kurz ~ rýchlost růstu obtížnosti. Ta přirozeně roste a umí růst i rychleji, když roste celkový výkon sítě. A ten roste.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SOONIC: problem je, ze na tezbu btc tedka hnedka levne a vykone stroje nesezenes. proste nejsou.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    VYHULENY_UFO:
    JOHNNYCAGE:
    množství výpočetníách jednotek ti přeci neovlyvňuje profit teď hned, ale profit který dosahuješ po ROI. Každá z mnoha stejných výpočetních jednotek má rovnakou dobu ROI, jako i celek z těchto jednotek. Takže množství ovlyvní až profit, který dosáhneš po měsících, půlrocích těžení, než se ti investice splatí.
    Cesta, jak co nejdřív vydělávat, je snížit ROI = levné a výkonné stroje + levná energie. energie zdarma neexistuje. Čím dřiv do kapsy, tím víc. Později to bude už jenom horší. That is mining.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JOHNNYCAGE: Kdyz jde o BTC tak je to dobre popsane zde:
    Everything you need to know about Bitcoin mining
    https://www.bitcoinmining.com/
    I kdyz info o HW je trosku pozadu.

VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOHNNYCAGE: pokud chces tezit bitcoin, tak musis koupit ASIC jednotky. A ne malo, pokud chces mit profit hned a nehodlovat to co vytezis dalsich 5 let.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    VYHULENY_UFO: dá se to vůbec ještě těžit nějak profitabilně aniž bych kupoval 10 nejnovějších GPU? Stačí mi i odkaz na nějaký srozumitelný info pro začátečníky
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOHNNYCAGE: to ti řeknu rovnou: ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam