• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    HO_LEE_FUK
    HO_LEE_FUK --- ---
    mám objednanou https://www.czc.cz/gigabyte-radeon-aorus-rx580-8g-8gb-gddr5/214333/produkt za 8990,- Kč leč jí už asi nevyužiju - nemáte někdo zájem? případně tu objednávku zruším.. cenu jinak hezky zvedli na 12500,-
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    WASQ: AMD vs NVidia je pozice na trhu karet. Vydelky jsou nizsi, ale taky karty si durzuji cenu. Lidi s 1070TI/1080 nemuseli ani kartu rozbalit a vydelali vic nez tezbou :)

    Na druhou stranu cena AMD GPU nema sanci prezit - jakmile se to zlomi, tak preprodej pujde dolu jako kamen. Karty nejsou konkurence schopne kdyz vyjdou, natoz kdyz jich na trhu pristane nadbytek diky tezarum.
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    WASQ: Jenže situace se od konce roku zase změnila(GPU jsou dražší, a výdělky nižší). Raději bych investoval rovnou do nákupu měny. Těžko, říct, jak se změní kurzy po novým (Čínským roce)..
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    WASQ: jo a na koníčky živnost nepotřebuješ.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    WASQ: Miusíš se rozhodnout. I odolat může být ve správny čas správne rozhodnuití. Je to tvoje investice. dělej jak chceš. Věř si čemu potřebuješ.
    Ono to není ve ztrátě, ale když si vykreslíš to, čemu by jsi měl rozumět, dospěješ k tomu, že ten kopec výnosu má vrchol a pak upadá do ztráty. Měl by jsi si určit, kde se na kopci nacházíš. Nějakou velice optimistickou variantu a srovnat s pesimistickou variantou, kterou budu v miningu nazývat víc skutečnost.

    dej čísla od pár lidí okolo. Kolik investovali, kolik je stojí provoz a kolik vydělávají. Chci si srovnat názor.

    Ale toto jsou rady k investici. Koníček je dle mého něco, co ti dělá radost a stojí tě to peníze. Takže kupuj a těš se !
    WASQ
    WASQ --- ---
    SOONIC: Vidim okolo sebe pár lidí, co stavěli koncem roku a pořád se jim to hezky vrací. Musíš věřit ne?
    Ale dík za radu. Gamblit s crypto je taky varianta
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    WASQ: Za kolik kupuješ elektřinu ? Nový koníček za 100k ? LOL
    Nové výkonné karty a zdroje se špatně shánějí. Čekat než začneš je to nejhorší, co můžeš v miningu dělat. To jsi nečetl?
    A rada ? Tento vlak GPU miningu asi před rokem odjel. Proděláš. Jestli se chceš hrát, postav si rig do 20k z dostupného zdroje a dostupných karet (1050, 560 a pod. ) ROI je stejná a nevyděláš taky stejně. A za 20k si kup nějaké krypto.
    WASQ
    WASQ --- ---
    Zdar. Chystám se v brzký době naskočit do těžebního vlaku. Koníček, zábava, možná nějaký prachy. Žádná hala, spíš něco 80 - 100k. Přečetl jsem spoustu článků, kde se psalo, že se vyplatí koupit NVIDIe na těžení. Nicméně, když porovnám ceny s AMD a následnej výkon podle whattomine.com tak mi pořád vycházejí AMD podstatně výhodnější. V čem je zakopanej pes? Že se NVIDIA líp shání?

    Chystám se počkat na nejakou rozumnější cenu rx 570 a složit stroj.
    Nějaký doporučení?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    OTAVA:
    A mas ten propocet v nejakym excelu a muzes sdilet? By se celkem hodilo pro vsechny.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ja si udelal nejaky propocet a vyslo mi ze se na tezeni vyplati nejvic 1050Ti
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    GULAZ: Prodam ti 980 - vykon obdobny, ale na tezeni moc zere :)

    Vsechno se musi s rozumem, grafiky prodas snadno, specialne kdyz nikde nejsou skladem.
    Prodat ale musis vcas bez ohledu na to ze ti zrovna vydelavaji. pred 2 mesici ci mohl prodat AMD na eth za vic nez jsi ji koupil. Drzet je byla chyba.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    GULAZ: akorat jsem si s tim prodejem nasral do bot, pac uz skoro dva mesice cekam na podelanou 1060ku do "herniho" kompu a furt nic. Takze jedu na notasu s 750M. A pri tom mam 4x 1070 v dilne na mining. Halt zivot je otazkou priorit:)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    SOONIC: ja po trech letech prodal 970ku za 3500,-. Koupeno za 8000,-
    dnesni grafiky na tom budou podobne. Akorat nesmis psat ze jich prodvas 8 najednou;)
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    ROMANICAK: takže celý biznis je v hodnotě +/- cena grafiky + nějaký výdělek na pivo ?
    Kámo, možná že neprodáš. Za rok a půl tvoje karty nikoho zajímat nebudou. Znáš někoho, kdo se těší na karty z výprodeje těžařů ?
    Tohle už tady bylo. Tehdy dokonce ani nechtěl těžit každý.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ROMANICAK: no ja jak pozoruju osud sve byvale s4+, nebyl bych si jist, ze se nedaj prodat.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    GONDAR:
    Takhle to mame vsichni. vyhoda grafik je v tom, ze budou prodejny pak. Az odslouzi soucasny ASICy, coz muze byt klidne za pul roku/za rok, tak je neprodas. a kdyz nestihnes ROI, prodelal jsi.

    Takze kdyz mas GK a ROI je do roka, mozna rok a pul klidne, tak je to jeste porad v pohode, protoze pak tu kartu prodas za polovic uplne s klidem. A vydelal jsi.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    RAINBOF: nevim, ja se pokousim splatit dve 1080ti (mam to sem tam i na gamezu, takze jednu bych mel stejne) a jen sleduju, jak se ROI prodluzuje a prodluzuje;]
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SOONIC: ten je stejně sold out; já koukám tady https://shop.bitmain.com/productDetail.htm?pid=00020180129095202674bwQAJFdr06CB
    pro sichr screen


    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PEPPE_LOPEZ: formula to compute the difficulty of a block includes the following logic: adj_factor = max((2 if len(parent.uncles) else 1) - ((timestamp - parent.timestamp) // 9), -99)
    v praxi to znamena ze si ETH hlida prumerny cas bloku (a vetsina cryptomen taky, jen kazda ruzne, BTC to dela co 14 dnu, jinak se hodne vyuziva system gravity well kde uprava je po kazdem bloku a ktery si dobre poradi s velkymi vykyvy vykonu co delaji prepinaci multipooly) a upravuje difficulty tak aby se co nejvice priblizila targetu, ktery je u ETH 1 blok za minutu, u BTC 1 za 10 minunt...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam