Muzes pouzit hotovy smesi, to co pouzivam je tusim etylen glykol.
To je drahy, protoze je to pro lamy, co neumi pouzivat destilku, a znackovy...
A je to relativne bezpecny, tedy pokud nepouzijes polyetylenovy trubky, ty to lepta, i kdyz ti prodejce bude tvrdit ze to je v pohode. :)
Destilka je levna, ale musis davat protikorozivni a biocidni doplnky, aby tam nebyly zviratka a tak.
To je vyssi divci, protoze to musi byt spravny pomer atd.
To zhruba v kostce - kdyz vodni blok stoji 3 litry, nechci to riskovat.
No a okruh pocitace (primarni) je potreba oddelit z bezpecnostnich duvodu od sekundarniho, i kdyby ne, tak z vyse uvedenych duvodu tam neni dobry pustit bazenovou vodu nebo vodu z okruhu podlahovyho topeni, ucpe ti to kanalky v blocich nebo tam naroste bio sajrajt.
Takze tam das deskovy vymenik, vlastne misto bezneho radiatoru, ten je tusim ocelovy a to je z hlediska materialu OK - nesmis pouzit hlinik.
Najdete si Linus whole room watercooling na YT, krasna idea, ale provedeni prave selhalo.
No a ja to mam poradne, MO-RA3 venku (9x120mm fan), takze mi to netopi do mistnosti.
Takhle to mam ve dvou lokalitach, defakto pro normalni PC co pocita, kdyz ho nepotrebuju, ve druhy lokalite domaci PC + miner s 3x 1080 Ti, rychlospojky.
Ten miner se na podzim vezme a bude dohrivat podlahovy topeni nekde jinde (pokud teda nebude vyhodnejsi to prodat).
Mysleli jsme, ze na leto ho dame k tomu bazenu, ale ono se taky ukazalo, ze po prvnim natopeni neni diky zastreseni potreba ten bazen dohrivat + potize s tim jak to udelat.
Nicmene cely projekt tak nejak neni ziskovy, protoze to vodni chlazeni stalo hodne, ale dalo mi to zkusenosti a proste jsem to chtel takhle zkusit.
Mozna se to vrati, pokud krypto pujde na mesic na konci roku, kdyz zustane kde je, tak navratnost je tak nekde za rok.
Konec elaboratu.