• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    za deset kdyz mas kliku a nikdo neprihodi
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    SABICZECH: na aukru je 6 novejch udajne nepouzitejch s origo zdrojem za 11 taky.
    SABICZECH
    SABICZECH --- ---
    Ahoj kolegové, rušíme s kámošem naší mining operaci. Měl by někdo zájem o cca 18ks S9 (13.5 Th/s model), koupeno někdy v listpadu 2017, od Bitmainu přišly začátkem ledna 2018. Běžely od 14.01.2018 do 04.07.2018. Cenovka 11 000,-/ks včetně zdroje a kabeláže.

    Díky
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    HERR_FLICK: bohužel máš pravdu, o efektivitě panelů a věcí kolem toho vím. Sice je to dům úplně dole na jižní Moravě, ale chtěl bych tolik panelů, aby mi to jeden rig utáhlo. Aktuálně na střeše mám 2 plochy (střešní plochy vikýřů) o velikosti 5x3 metry, takže se to snažím nějak projektovat. Díval jsem se, že zatím moc nejsou panely větší než 320Wp a ten má rozměr 2x1 metr. Neřeším výši investice, spíše pak aby to utáhlo rig 10-18 hodin denně (na celodenní provoz to zatím vůbec nevidím). Jsem teprve na začátku a věřím, že cena BTC ještě půjde hodně nahoru ;) ... Zbytek dne, kdy nebude energie ze slunce budu muset kompenzovat nočním proudem přímo do batteryboxu ;)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MIKE23: plus vzhledem k cene solaru a hlavne baterii je navratnost investice do offgrid systemu vs. eletrika za 2kc/kwh nekde kolem deseti let
    jedina varianta je, ze bys mel dost velkej pozemek (nebo bydlel na jihu) a sehnal si fakt mega levny jety solary a zalozni baterie z ups stanic.. jakoze treba za 20% puvodni ceny.. s trochou stesti a znalosti se to da, ale clovek i tak na tom urgentne vatu neudela.. to uz mas nastejno prodavat eletriku cezu.. a nemusis investovat do rigu
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    MIKE23: tak na to uplne zapomen, mozna tak po dva mesice cerven a cervenec. nakej 600w rig po dobu 12h, po zbytek roku ani hovno, to bys musel mit tech solaru klidne 10x tolik, od podzimu do jara z 900w solaru utahnes takleda nakej uspornejsi notas)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MORPHLER: no dobre ja jen reagoval na fakticky chyby. 1 karta a 2 jsou tak trosku rozdil. To zda to ma smysl je veci kazdeho jednotliveho soudruha :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RAINBOF: tak ta ztrata menicu uz to moc nezachrani.. je to na tezbu proste zoufale malo. i kdyby to bylo 2x vice nez spocital CREMAC furt to jsou 2 jen karty..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CREMAC: pockej, pockej kdyz delas 12v musel bys byt vazne trubka abys pouzival menic na 230 a impulzni atx zdroj. pouzije atx menic ze 12v.
    CREMAC
    CREMAC --- ---
    MIKE23: I'm not en expert but... 900Wp je v realu jaro-podzim tak 600W na 8h za den.. minus efektivita menice minus evektivita MPPT.. tzn rekneme 4500Wh/den.. dale pocitej minus efektivita ATX zdroje.. tzn celkove by ten rig musel mit max 170W a to pocitam s tim, ze bude kazdy den slunce.. to je tak jedna GPU?! a co kdyz bude 3dny prset a/nebo bude i jen pul dne zamraceno?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    PEPPE_LOPEZ: zvažuji nějaký set min. 3 panely (3x300Wp) + měnič + baterie. To by mohlo rig utáhnout třeba po dobu 18 hodin denně.
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    5654 + DPH za 580 xfx 8 GB s 3 lety záruky? ty kraso, karty se propadly slušně
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    MIKE23: nějaký typ na baterie ? nebo jak budeš ukládat energii na noc ? nebo budeš těžit jen ve dne ?
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    GULAZ: též se chystám přeměňovat fotony na bitcoiny
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    GULAZ: těžení... Autokorekt
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Ale furt věřím. Příští rok jdu do solarů a elektrokotel, takže elektřina za nula nic a dva rigy ještě dokoupim. Na takovýto domácí téže i... :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Byly doby kdy 4x 1070 dalo 250, -/den cistyho:)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    DOMINIQUE: hmm, to mi dává 5x 1070 na NiceHash...
    DOMINIQUE
    DOMINIQUE --- ---
    PEPPE_LOPEZ: taky doufam,porad tezim :) 14 karet dava asi 70Kc... lol
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    tak jen doufám, že se ethereum probere, pořád držím :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam