JANEK_MAD: na prvni pohled mi prijde divne si koupit miner, ktery proste bude jen zastaravat a vydelavat mene a mene, a odhadovany vytezek cely poslat do rezie. ergo mi to nevydela nic a na konci budu mit zastarale zelezo. zatimco "poskytovatel" udela kseft prodejem stroje a nasledne pronajmem prostoru/elektriky. a opet poukazeme-li na odhadovant vykon, tak poskytovatel ziska komplet vydelek toho stroje a zaroven nema naklad na zelezo, pricemz za.nejakou dobu se stane, ze vlastnik uz strojem ani nevydela na vase poplatky, takze to bud zacne dotovat, nebo vypne a bude mit drahe neuzitecne tezitko (v obou vyznamech slova tezitko).
mozna jsem naivni, ale teda cpat ted v cr do miningu penize v takovehle podobe (ono asi skoro v jakekoli), kdyz zacinam na 0, mi prijde jako jedna z hloupejsich investic v ramci krypta (a to rozhodne nejsem nejaky spekulant)
nebo neco prehlizim? myslim tim ty paky, ktere mate? jake paky muzou vyvazit ten (z hlediska soucasnych narocnosti) mizivy vykon? (aneb spekulovat na tezbu nejakeho shitcoinu je asi moznost, ale to je asi levnejsi ho nakoupit...)
opravdu me to vlastne zajima, protoze jsem jednu dobu s necim takovym koketoval, ale vzdy mi vyslo, ze to fakt nema cenu (v ramci casu (ted) a mista (cr) - ekonomickou)