• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE: hmm, ted na to koukam, a asi to tak neni.
    Mel jsem za to, ze se mi stavalo tohle: https://www.reddit.com/...iceHash/comments/l4lt72/payrate_linear_increase_for_uptime_random_samples/

    Ale nekdo tam pise, ze by to nemelo mit vliv.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    GULAZ: to je samozřejmně pravda, vždycky tam zadavam trochu vyšší cenu energie. O té penalizaci sem ale netušil, máč na to nějakej odkaz na info někde?
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    JUNGLER: Taky je otázka kolik si natěžíš teď / v nejbližší době a jakou hodnotu to bude mít za dva roky / pět let
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    JOHNNYCAGE:
    JUNGLER: bacha, ten jejich kalkulator celkem keca. Realne to bude nizsi. A vzhledem k tomu, ze to budes denne vypinat a zapinat, tak to bude nizsi podstatne, pac maj penalizaci za downtime.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JUNGLER: uvazujes dobre, ale nikdy to nespoiotas presne. meni se moc veci. realne se ti ta karta timhle zpusobem zaplati mezi 5 mesici a nikdy. nepředvidatelne faktory jsou např.- cena BTC, jine tezebni veci na trhu a moznosti tezby obecne, zpusob vybirani (pri cekani s prodejem muzes znacne vydelat i prodelat), zmena ceny el. ... imho dulezity faktor je taky hluk - kde mas to PC , muze ti to furt rvat naplno... udelal jsem to takhle s dvema 1080ti, dnes je jedna v zaruce vracena a druha mi slape v pc a taha VR, ale uz na ni netezim. zaplacene jsou asi nekolikrat... imho s touhle novou generaci to ma asi zase cenu.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    JUNGLER: https://www.nicehash.com/profitability-calculator . Mám 3070 a taky to tak delam, pres den pracuju pres vzdalenou plochu a pri tom mining normalne bezi bez problemu, vypinam ho jen kdyz zapinam Cyberpunk :-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Mám takový asi trochu blbý dotaz ale nedá mi to. Když si koupím za cca 50k rtx 3090 s tím že něco i utržím prodejem rok staré 2080S. Za jak dlouho je reálné aby se mi ten výdaj vrátil? Elektřinu mám levnou a kartu bych kupoval hlavně kvůli hernímu výkonu. Času na hraní mám ale pramálo a tak by naprostou většinu času ten počítač jen seděl a nic nedělal. A to by mi zase přišlo dost neefektivní. Má tahle úvaha smysl? Prostě si užívat herní výkon a když bude počítač iddle tak nechat zapnutý třeba NiceHash?
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    ale pozor, pri vysokem pretoceni vram (ve winech) a pri ukonceni minera, muze dojit k fatalimu crashi systemu a pak je docela sranda nastavit default stav, ale neni to zase az tak slozity ... staci pred vypnutim minera vratit OC na stock a pak vypnout minera
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    pokud jedes eth only, tak tam vosol vram to co jde a zaroven stahni tdp na (klidne i min) 80%
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    PULP121: hehe, jasny, prima je, ze tim padem asi neresis elektriku;) jakou znacku/edici ty karty mas ? muzes si tam pres msi afterburner dat temp limit treba na 78 stupnu (to je podle meho vkusu dlouhodobe zdravej limit teploty), fan speed na 100% nebo podle snesitelne hlucnosti a asi v pohode ;)
    PULP121
    PULP121 --- ---
    GONDAR: Hezký. No já jí mám v práci. Takže jsem to chtěl spíš vyzkoušet. Doufám že to nedopadne tak, že karta shoří, mě vyhoděj a vytěžim za 79,90,- :-D
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    PULP121: jak pise johnnycage. pri minuly manii jsem jel pooly, ale ted, kdyz jsem na podzim ulovil na bazosi 2080ti na cyberpunk, tak jsem nahodil nicehash, vic neresim a jede to nonstop.

    aktualne to s 3900x dava se zapoctenim obyc d02d tarifu 76kc/den. 3900x na 4100mhz, 1.3v core...2080ti +150+500, power limit +124 (neni to efektivni, ale mam to vytazeny kvuli ty gameze a na prepinani profilu nejak pecu)...s chladicem artic accelero 3, jinak se to celkem peklo...je to na 15488 timespy za 14k i s tim chladicem, cimz se uklidnuju, ze 3080 jsem nesehnal.

    pocitac mam na chodbe a dirou pres zed dovedeny usb/display port ke me, aby mi to tu nehucelo, kazdopadne doporucuju na to foukat treba obyc stolnim vetrakem (tak, aby se to nedotykalo bedny a nezpusobovalo vibrace)..arrow extreme chladic je napevno na 60% otacek, protoze u ryzenu je to vecny skakani otacek (teplot) nahoru/dolu sileny:
    https://photos.app.goo.gl/t83LHNsmvLjd22UcA
    cpu 76c, gpu 66c.

    na 3080 by ti accelero taky sluselo (=dramaticky snizilo teploty/zvysilo dlouhodoby vykon), nevim, jestli uz na ni delaji.
    JOHNNYCAGE
    JOHNNYCAGE --- ---
    PULP121: Zkus NiceHash, extra jednoduchy s vlastni appkou, tezis za 10 minut a vyplaceji v BTC. Nastavit kartu jako miner podle mě nejde u nvidie, můžeš jen přetaktovat, hodnoty se dají vygooglit.
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    PULP121: háje, tak to je konečná
    PULP121
    PULP121 --- ---
    To už je asi stejně jedno, nemám tu pěněženku synchronizovanou 371 týdnů tak to už asi bude stejně v háji. Whatever.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    PULP121: Ty jo, tusim ze dneska vsechny pooly maji nutnost platit elektrinu.
    DOGE se ted primo netezi. Tezi se LTC a dualem pres to DOGE.
    Mrkni na ETH.
    ORIEN
    ORIEN --- ---
    PULP121: Jak nekonalo.

    začáítek 0,00012 USD ->

    2017 : 0,018 USD = 150x
    dnes: 0,0089 = 75X
    PULP121
    PULP121 --- ---
    SOONIC: Bohužel to the moon se very much nekonalo :-D
    SOONIC
    SOONIC --- ---
    PULP121: tyyjo DOGE těžař z minulosti, kdy se za elektřinu ještě neplatilo. ;)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PULP121: BTC tezit na tohmle nema cenu, co cenu ma je ETH. takzen jait nejaky pool na eth, a tam te vetsinou navedou na tezici soft a nastaveni... dlouhodobe pouzivam https://ethermine.org/start
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam