• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _LEPIK_Těžení kryptoměn

    Těžba kryptoměn pomoci ASIC, procesoru, grafickych karet...tipy ohledně alternativních coinů, poolů, multipoolů, doporučená nastavení pro konkretní težební zařízení, aplikace pro těžbu, přetaktovávání, fotky rigu, chlubení se vytěženým množstvím coinů atp.
    Smyslem je trochu odlehčit Bitcoin klubu, kde podobně specializované informace nemusí zajímat každého.


    CST, GMT, UTC= Central Standard Time, Greenwich Mean Time, Coordinated Universal Time
    EST= Eastern time = GMT-5 (tzn pro čechy -6)
    Čechy se nacházejí v pásmu CST+1, GMT+1, UTC+1


    Start nových mincí
    http://cryptodir.com/calendar/#action=calp_month
    http://www.shiliwu.com/
    http://www.altcoincalendar.info/
    rozbalit záhlaví
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAZMON: jo je to tak, ale tady se mi zdá, že to narostlo extrémně. Více míně před očima jsem teď viděl jak odhadované místo v sítí se změnilo během několika minut z 3.143 EiB na 3.145 EiB... to je až neuvěřitelné. Více méně je pak jediná možnost pořád jen plotovat a přidávat disky a to se neslučuje s tím, že tahle měna má být nenáročná na výkon. To už rovnou můžu na CPU počítat něco jiného (jde ještě monero? nebo už to je taky pasé?).
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    DURDIN: To sem teď četl na twitru ze do dvou měsíců bude dif vysoko... ale to se proste děje při každým miningu
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    DAKRLS: a je to tak, že jednou na ssdčku něco naplotuju pak se to nakopíruje na hdd ze kterých to jede na věky a nebo je třeba třeba kontinuálně dělat nové ploty a přidávat hdd?
    Jsem to tak cvičně zkoušel spustit na notasu kde mám dost místa na ssd a vypadal že brzo umře jak celý topil, takže to nevidím moc "green" jak inzerovali a taky mám pochybnosti o tom, že by se to v budoucnu nezvrhlo na velké hráče a pooly...
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    KAZMON: mám na stole hromádku mrtvých samsung ssdček různých generací a kombinací (pro i evo), které jsme měli jako cache disky v servrech, některé ani nebyly cachovací jen na běžnou práci... takže samsung na 24/7 provoz moc není.
    Btw teď jsem v alze objevil nějaké levné gigabyte nvme s 800 TBW, nemáte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně to je víc jak 300 co dává samsung (a v realitě je to spíš polovina...)
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    INOX: To by me celkem zajímalo jakej přesně nvm používáte? Co to čtu takmobycejmy samsungy nevydrží a vypalujou se. Znamej radi Sabrent rocket, ale koukám ze taková sranda celkem stojí.
    INOX
    INOX --- ---
    XSOFT: Kamarád zkoušel taky spoustu variant a jedna z nich byla, že si pronajal na Amazonu nebo kde superpočítač, kde to nechal počítat jen v RAM a sám říkal, že to bylo hodně srovnatelný jako když to jelo na NVMe.
    Jámám setup i7 8600K, dvě NVMe 2T a 1T a 48gb RAM a celkem na tom jedu deset plotů zároveň s na tom 2T jich jede 7 a na tom 1T jedou 3. (dalo by to asi i o trochu víc, ale už nemám kapacitu v místu na diskách. Plotujeme na linuxu a ten kamarád co s tím přišel na to napsal prográmek, který ty ploty spouští až když je to PC méně vytížené. S tímhle tím nastavním plotuju cca 2,3-2,5T za 24h. Taky máme jeden komp s i9 extreme 18/36 vláken a ten jede mam dojem kolem 30 plotů současně. a dělám kolem 6,5T denně.
    Na RAM už je to teď méně náročné po upgradu, ale stejně je dobrý počítat 4gb na plot
    PS: taky máme koupená dva intely U.2 1,6T, ale ty jsme ještě ani nezapojily, takže netuším jak na to jsou s životností atd. nicméně papírově by měli jet maximální rychlostí zápisu 5 let v kuse a měli by to dát.
    Momentálně jede počítačů celkem 7 s dením ziskem kolem 18-20T.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    XSOFT: Přiznám se, že tohle není můj píseček a nechci to nějakým způsobem misinterpretovat. Já radši jen sleduju grafíčky :)
    Ale snad se vyjádří technicky zdatnější kolega, který se na tom podílí.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    DAKRLS: Pekny. Jinak jaky stylem jste sli na 500TB plotovani? Hodne kompu, nebo brutalni paraelizace, nebo rychlejsi disky a rychle menit, nebo silnejsi vykon na jedno jadro?

    Zkousel jsem asi 5 variant (vice/mene cpu, vice ram/3gb ram, pomalejsi i rychlejsi kompy, ssd vs nvm), ale ze by neco valcovalo zbytek, se ric moc neda.
    Spousta lidi jede pres proste hodne vlaken,. .. coz na pocet prevalcuje RAMku. Jinak na souboj 1:1 by asi RAMdisk vyhral.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    XSOFT: Ano to všechno vidíš a teoreticky si to můžeš spočítat, ale chytit shodu na jeden se zvých bloků je pořád jen dílo náhody/pravděpodobnosti. Tzn, někdo může být vysoce nad odhadem a někdo hluboko pod. V dlouhodobém průměru by to mělo sedět asi víc, ale to uplně zpočítaný nemáme.
    Osobní zkušenost je taková, že skoro z 500TBi jsem nedostali nic už čtvrtej den v řadě, a to bysme dle kalkulačky měli brát každej den aspoň jeden blok (2 XCH).
    Až budou pooly, tak se to pravděpodobně trošku ustálí, ale jak to přesně bude fungovat se teď můžem jen dohadovat.
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    DAKRLS: A proc si to myslis?
    (kdyz velikost site tam doslova vidis, velikost sveho pole doslova vidis, delku bloku a odmenu znas taky, a ze najdes blok jednou za (--vypocitany cas--) ti ukazuje i walletka). Cenu vidis na burze nebo si ji tam das rucne. Doclova nevidim v jakem kroku by tohle mohlo vubec prestat fungovat.

    Chapu, ze kdyz ti to rekne jednou za pul roku, tak je to doslova solo mining a hazeni kostkou. Proto tak nejak Slush udelal pool a lidi nejeli dal na solo.
    Az se vyvojari uraci (cerven) a doimplementuji podporu pro zapojeni do poolu, nebude to tolik litat.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    XSOFT: Tím jak je to dílo náhody ta kalkulačka je hodně orientční. Přijde mi, že v průměru jsou výnosy počítaný jejich kalkulačkou spíš nadhodnocený.
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    DURDIN: rychlý SSDčka používáš na vytvaření plotů, který pak nahráváš na pomalý HDD a na těch pak farmaříš. Pro farmaření neni požadavek rychlost disku, jde čistě jen o kapacitu.
    Chia už se obchoduje odhad ceny na oficiálních stránkách. https://www.chiaexplorer.com/
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    DURDIN: https://chiacalculator.com/
    Chia muzes jet i na pomalych diskach. (poznamka: bude to pomaly).
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    PALEONTOLOG: Fer to mas!!
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    JOHNNYCAGE: jsou k tomu potřeba ssdčka nebo to jde těžit i na hdd?
    Já včera sháněl nový disk do NASu a zjsitil, že ty co potřebuju nějak nikde nejsou, tak jsem se zhrozil, že by se začalo těžit i na discích a ono fakt jo... ale zas na druhou stranu to na kalkulačce chia conu vypadá docela pěkně a skoro mě láká místo obnovy Nasky postavit něco na mining, akorát jako nevím kde jako vzali, že 1 XCH je 600$, když se to nikde neobchoduje...
    KAZMON
    KAZMON --- ---
    PALEONTOLOG: Druhej blok čeho, sia?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PALEONTOLOG: aktualizace, 2 blok za měsíc těžby
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    ROMANICAK: https://www.facebook.com/settings?tab=security (a nekdy je to napsane i primo v mailu). Mel jsem tam treba prihlaseni z Ruske IP (primo ciselna IP), a datum s casem. Primo v mailu.

    Instagram nepouzivam, ale nekde v nastaveni / bezpecnost by to byt mohlo. Google ma sessiony treba dole v Gmailu.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    XSOFT:
    OK, dekuji...
    vim ze tady je to OT, ale jak zjistim "jaky IP lezou na my FB a Insta konto." ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam