Tak tuhle bokovku výrobek Triola za komunistů jsem nosila po mámě, když jsem s punčochami před lety začínala, po mateřské, abych stáhla břicho. Když jsem shodila kila dokonce pod původní váhu, a zvykla si na výhody punčoch začla, jsem nosit úzké podvazkové pásy, které tehdy byly funkční a držely a u punčoch jsem už zůstala. Ty plastová posouvátka byla nezničitelná, protože nic nebylo pružného, jenom se to posouvalo, fakt se mi nestalo, že by se rozenuly. Po komunistech se přestaly vyrábět a u nás jsou jen ti plastoví malinkatí mrzáčci, jeden druh měl tak měkké, že při větším tahu se vyvlíkly z očka a já jen každou chvíli koukala kde to zapnout. Dneska ty Úpavany mají lepší, nerozepínají se, ale tolik nevydrží, ale dají se náhradní v galanteriích koupit. Nepochopím, proč se kromě těchto vyrábějí jen ty s kovovým drátem, které donedávna používala i Riwwa Nerona. Máma říkala, že je nosila jako mladá už v půlce 60tých let a často se jí taky rozepínaly, tehdy nic jiného nebylo. Tyhle zasouvací se po komunistech přestaly vyrábět, je to škoda, že nápad zapadl.
Jinak jsem dostala odpověď od Timey, občas mívám na majitele dotaz, je velmi ochotný, že podvazkové punčochy Romartex Rosa budou se dále dovážet, je o ně velký zájem, právě je objednává, dokonce v omezených barvách budou i 20 DEN!. S těmi 40 DEN se těším na podzim.
Vyražte do salonu Riwwy Nerony, budou vám přecházet oči, má i retro kalhotky a spodničky, nepřeberné množství podavzkových pásů, každému je přizpůsobí. Úžasná dáma, děkujme jí, že pro nás, které nosíme sukně a punčchy udělala hodně.