• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYRIXOperace pàteře, zkušenosti, rehabiłitace. Výhřezy plotének
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    CORNELA: Tedy plotna muze pri sekvestraci cestovat paternim kanalem, respektive jeji degenerovane zbytky? :)
    ILDI
    ILDI --- ---
    Ano, mícha je kratší než kanál
    Ploténka může vyhřeznout v horizontální linii kterýmkoliv směrem - to znamená, že může utlačovat míchu - nejhorší varianta, nebo může jít do strany, pak tlačí na kořeny nervů a i tam jsou další možnosti - ale to je již na knihu anatomie
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    PSYRIX: Jeste abych si to ujasnil, neni paterni kanal nahodou delsi nez micha? Micha konci nekde kolem L2, ale kanal prece pokracuje dale nize. Pokud zbytky plotenky tlaci na koreny neni to na koreny v paternim kanalu?
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    CORNELA: V pohode, od toho je tahle diskuze ... :)
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    CORNELA: Diky za opravu, jsem precejenom lajk ... ale skutecne mi operovali L4/L5. Schvalne se podivam jeste jednou na ten protokol. Kazdopadne to nic nemeni na faktu, ze mi pomohlo EMS.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    Páteř mám operovanou v roce 1992 pro fixaxc iprogresivní skoliozy s rotací, fixace části bederní a hrudní páteře, snad "dle Zilkeho", funguju v podstatě normálně, i jsem se nějakou dobu věnovala soutěžnímu tancování a skončila pro nedostatek tanečních partnerů, ne kvůli zdravotním potížím
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    Ja jsem si pri stehovani beden utrhl plotynku L4/L5 .. spadla mi do paterniho kanalu a cestovala kaudalne, tudiz syndrom Kaudy Equiny, vytahli ze mne 3x3 cm sekvestr .... jsem cca 8 mesicu po operaci, citim se skvele a funguju bez zadnych majoritnich bolesti.

    Co mi hodne pomohlo je rehabilitace a cviceni ems.

    www.speedgym.cz
    LUCCIEE23
    LUCCIEE23 --- ---
    No se zády mám hodně zkušeností... Jelikož sem hodně rychle vyrostla (za půl roku o dvacet čísel). Takže mi zjistili těžkou skoliózu páteře. Lečili mi to korzetem a rehabilitací. Nyní bolest zad se vrací, když nějak fyzicky pracuje a je víc namáhána, takže skoro pořád.
    LUPINO
    LUPINO --- ---
    Diskuze, která si jistě světlo světa zaslouží. S páteří jsem začal bojovat v 8mi letech, kdy jsem po pádu z výšky a následném pádu předmětu na mne odešel s naštípnutými obratly. Nepřišlo se na to, až po 2 letech, takže jsem si užil své. Včetně pár let v korzetu. Zatím se držím, ale doktoři na tom zásluhy nemají :) Pohyb, sport, plavání, ergonomie při práci. Jinak to nejde.
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    Tahle diskuze pro všechny kteří mají občasné či chronické problémy se zády. Sám jsem po operaci páteře a tak jsem se danému tématu hodně věnoval. Rád poradím či nasdílím veškeré výsledky svého ročního průzkumu, kontakty i zkušenosti s léčbou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam