• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYRIXOperace pàteře, zkušenosti, rehabiłitace. Výhřezy plotének
    Zkušenosti a prověřené postupy při bolestech zad. Rady po operacích, při obtížîch s plotènkami a dalšími podobnými problèmy....
    Bolí či bolely vás záda? Podstoupili jste nějakou rehabilitaci či jiné způsoby léčby? Podělte se o své zkušenosti a kontakty....

    rozbalit záhlaví
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HAUSNUMERO: Tak kompenzovat jde spousta věcí, otázkou je, jestli to má smysl, některý aktivity prostě na některý problémy vhodný nejsou no
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    CORNELA:zrovna řeším bolest křížokyčelního skloubení při jízdě na kole. Nechce se mi kvůli tomu přestat jezdit.
    Nešlo by to vyřešit nějakým kompenzačním cvičení po jízdě nebo před? Nevím přesně jak tyhle techniky fungují a kolik času pak cvičení zabere když stravim denně tak hodinu v sedle.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    RUTHAN: Rotoped na záda fakt není ideál
    JINX
    JINX --- ---
    RUTHAN: Jinak pokud si to můžeš dovolit tak úplně nejlepší je najít zkušeného trenéra/fyzioterapeuta a cvičit podle jeho doporučení.
    JINX
    JINX --- ---
    RUTHAN: Začal jsi cvičit teprve nedávno přijde mi to normální. Můžeš zkusit zařadit cvičení obden pro začátek a později přidávat vzdálenosti. Případně nejprve cvičit 3x týdne a pak přejít na 4x týdne.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit.. dlouhodobe spatny zada, takze jsem to toho moc nenachodil, zada se trochu zlepsily, ale zacaly me bolet nohy.. asi protoze jsem min chodil.
    Poridil jsem si rotoped.. ale nevim jak davkovat cviceni, protoze me nohy boli - svaly kousek pod koleny a hlavne predni stehna, uz rano kdyz vstanu, neni to nejaka velka bolest, spis jsou namozeny, ty svaly cejtim..

    Nevim, jak moc mam trenovat kolikrat denne, jaky vzdalenosti a tak.. ted jezdim 2x denne.. 2,5 km.. 20 watu, 100-110 tepu, 20 km/h.. cili tak 8 minut. Neni to tak, ze bych ti ty nohy uplne znicil a nemoh bych ujed vic, ale nevim jestli je to dobry napad, kdyz uz ten se to nestiha zregenerovat..

    Mozna, potrebuju pridat nejaky dny off, mozna kratksi vzdalenost, mozna se zbytecne bojim a mel bych pridat.. Kazda rada dobra.
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    PSYRIX: díky, napíšu ti zprávu. 😉
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    PAW_LINKA: Ptej se
    PAW_LINKA
    PAW_LINKA --- ---
    Zdravím, není tu někdo po operaci plotýnek v bederni oblasti? Mám ji relativně čerstvě za sebou v Motole a měla bych pár dotazů. Díky 😉
    ZLOOFINA
    ZLOOFINA --- ---
    hele rehabilitace az prej po laznich. a o lazne jsem prisla kvuli covidu, byla jsem tam tejden a akorat zacla karantena tak jsem jela domu starat se o deti. makat sem zacla asi dva mesice po operaci, ale u me to bylo dany i tim, ze sem kvuli operaci o praci prisla a musela si hledat novou. ale jako delam grafiku a makam z domova, dojizdet nekam bych bejvala nemohla daleko dyl, byla sem vcelku vyrizena.
    SMETI
    SMETI --- ---
    ZLOOFINA: husty, tak to drzim palce, uz davas nejaky rehabilitace ? me rekli nejdriv az po 2 mesicich od operace, a za pul roku snad neco jako lazne... Ja prave nemel vubec zadny priznaky typu nepohyblivosti nebo necitlivosti ale fakt hodne bolestivy blokady. Za jak dlouho si nastoupila do prace od ty operace pls tak ?
    ZLOOFINA
    ZLOOFINA --- ---
    SMETI: ja mela ACDF C5/6 a C6/7, coz je imho to samy, tlacily me rozdrceny plotynky do michy a nemohla sem hejbat rukou a mela sem sileny bolesti zad. tak mi plotynky vyndali a dali mi tam tyhle http://www.triaspine.com/EN-Products-Details.aspx?SmartId=9&CatId=2
    od ty doby pohoda. mluvit sem nemohla poradne docela dlouho, hlavne H mi neslo vyslovovat. ale uz pohoda, zejtra du akorat do motola na pulrocni kontrolu a doufam ze mi uz dovoli jezdit na kole a na bruslich. na kole teda uz jezdim, ale je to trochu pruda, protoze mi nejde hejbat hlavou do stran, tak kdyz se potrebuju rozhlidnout, tak musim zastavit a otacet se celym telem :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    ZLOOFINA: jj presne podriznute, mluveni se celkem da i kdyz ne uplne stoprocentne, hur se mi polyka, ale to prej trva tak dva tri tejdny, dneska sem stahnul novalgin na bolest na 1 za den,... co me asi obtezuje nejvic je spani, nevim moc poradne jak si lehnout protoze mam este celej zablokovanej krk

    a kde ti to delali ?

    ja mel tohle : operacni vykon : Predni dekomprese korenu a michy a sneseni osteofytu c5/c6 - Distektomie c4/c5
    ZLOOFINA
    ZLOOFINA --- ---
    SMETI: jee, to mas jak ja, ja mam teda jeste jeden obratel k dobru, ale jizvu budem mit asi stejnou..taky vypadas podriznute? a jak se ti mluvi?
    SMETI
    SMETI --- ---
    tak hlasim Homolka absolutni top za me, pristup, personal, doktori, vsichni hrozne v pohode.vstricny, stav po operaci zatim opravdu cajk, slo to krkem, uz rano sem dostal kafe a nejaky pecivo, polykat se docela da, neni to ani jako angina, zatim teda pod praskama na bolest,ale uz prvni co sem zaznamenal je zadna bolest hlavy s cimz sem bojoval posledni rok denne, na nohou uz, omezeni skoro zadny, limec a uvidim co dal s rehabkou, kazdopadne cekal sem ze budu prejetej tankem ale jestli se to uz nezhorsi tak fakt pohoda. Tak diky a drzim palce dalsim !
    SMETI
    SMETI --- ---
    CORNELA: aha supr dik, no uz to radsi googlit nebudu, zejtra se to dozvim :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    CORNELA: aha, tak tohle asi prave podle me bude tak horni krcni nebo ne ? zepredu jako kudy ? :D
    SMETI
    SMETI --- ---
    PSYRIX: dik, no tak super to rad slysim, jsem zvedavej jestli to budou delat krkem (pusou) nebo nejak zadama (mam 7mm v c4/5)
    PSYRIX
    PSYRIX --- ---
    SMETI: Dneska uz maji takove miniinvazivni techniky ze to ani neucitis. Par tydnu lehka omezeni a potom uz uplne normalni zivot :)
    SMETI
    SMETI --- ---
    PSYRIX: cajk ! dik moc, bude to na Homolce, slysel jsem na ne samou chvalu, tak pak poreferuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam