• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CHILDINTIME: ja prodavam DJI Mavic 2 Pro a 3 baterky, no :)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    nebudete nekdo prodavat dron? neco jako dji mini 4k, cenove tak 5-7 tis?
    THUNDERBIRD
    THUNDERBIRD --- ---
    SKID: mam dojem, ze avata 2 mela i ruzne typy O jednotek a bryli...
    SKID
    SKID --- ---
    ANARCHY: aha, díky...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SKID: možná se pletu, ale mám za to, že Pro-View kombo v sobě má DJI Goggles 2 a ovladač DJI RC Motion 2, kdežto Fly-more kombo má DJI Goggles a ovladač DJI RC Motion 3
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, tak ještě jeden dotaz - netušíte, jaký je rozdíl mezi Avata 2 a Avata 2 Pro? Koukám na porovnání a nejsem z toho moudrý.
    SKID
    SKID --- ---
    Chlapi díky za reakce a tipy, moje motivace jít do toho je teď vyšší. Už po Avatě pokukuju hrozně dlouho...
    MHO
    MHO --- ---
    SKID: muj point ne - zkus si pozici tela fixovat dotekem s necim. Cely zada na strom apod.
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    SKID: Já s tím vůbec problém nemám, přitom na Oculusu se mi ze začátku trochu blbě dělalo. Ale zajímavý je, že z těch videí se dělá blbě mojí drahé polovičce, absolutně nedává jakékoliv zhoupnutí / naklonění obrazu. Asi vyzkouším vyrovnávání horizontu.
    TRUPKIN
    TRUPKIN --- ---
    SKID: já lítám v sedě, moje střední ucho taky nezvládá pohyb koptéry ale v sedě je to v poho
    SKID
    SKID --- ---
    MHO: díky, no nezbývá než to prostě vyzkoušet. Budu mít u sebe asistenci :)
    MHO
    MHO --- ---
    SKID: ja jsem parkrat upadl. Blbe se mi nedelalo, ale pri ruznych divocejsich manevrech (typicky dive podel nejaky skaly) jsem nedokazal udrzet telo rovne.

Nosil jsem si zidlicku a dneska mam rad, kdyz se opru zady o strom, auto apod.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    CUKI: To že "moc elektrolyt není" platí o destilce, všechny ostatní případy vody maj v sobě rozpuštěno dost látek na to aby výsledek byl vodivej a elektronice dělal problémy. BTW čerstvě utopenou elektroniku parkrát propláchnout destilkou a následně isopropylalkoholem je jedna z cest kterou se čas od času podaří nějakou tu utopenou elektroniku zachránit.
    Když to jen usušíš, zůstanou ti tam vysrážený všechny věci co v tý vodě byly rozpuštěný, ty samy o sobě můžou bejt vodivý, navíc to často rádo nasaje vodu ze vzduchu a zvlhne ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    CUKI: Obnovení neukončenýho videa se celkem dá.
    Klasickej problém je že "hlavička" ve který jsou popisky jako rozlišení, barevná hloubka, framerate, délka videa atd. je až na konci souboru, přidává se právě při ukončování, když už se ví kolik čeho je.
    Odzkoušenej postup pro .mp4 co jsem několikrát použil:
    Potřebuješ jiný, celý video který bylo korektně ukončený, a natočený se stejným nastavením kamery. Z toho videosouboru uřízneš konec - posledních pár MB, myslím že jsem dával 10 nebo tak něco, a tenhle uřízlej konec přidáš na konec poškozenýho videosouboru. Nově vzniklý soubor otevřeš ve VLC. VLC bude mít kecy že mu spousta věcí nesedí, a nabídne ti možnost soubor opravit. To mu potvrdíš, ono chvíli počítá a pak to jde přehrát (a uložit to opravený).
    pravděpodobně ti na konci videa přibude pár záběrů z toho ze kterýho si vzal ten uřízlej konec, ale s tím už se dá žít.
    V linuxu to jde udělat snadno, ve windows netuším jak bych to řešil (čímž netvrdím že to nejde).
    SKID
    SKID --- ---
    B3DA: Díky za reakci, no s VR jsem celkem v pohodě, vyzkoušeno vícekrát. :) Samozřejmě záleží, jak moc zběsilý ten pohyb je.
    B3DA
    B3DA --- ---
    SKID: to je dost individualni, me se treba blbe nedela, ale to neznamena ze tobe nebude. Obecne lidi co trpi motion sickness mivaji problem s VR I FPV, jestli mas moznost si vyzkouset VR, mohlo by ti to pomoct s rozhodovanim.. VR bryle ti nekdo pujci spis nez FPV kopteru
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, dotaz na vás, co lítáte s FPV (viz. video od NANUQa vedle) - řešili jste na začátku nebo i později, že se vám dělá z fpv letu blbě? Dlouho se rozhoduju, jestli jít do Avaty a nevyhodit peníze.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MERTLAS: Jo ovládání jsem pustil hned, ale díval jsem se jak se blíží ke skále. Nicméně byla ještě poměrně daleko. Taky jsem trochu zazmatkoval tím, že mi to zase v nepochopitelnou chvíli upustilo od cine módu do normal.

Pokud by to cestovalo nahoru tak to do překážky pravděpodobně taky narazí. Ale já už viděl jen takové ty dramatické záběry pádu. MHO by mě zajímalo, jestli se z toho někdy dron sám od sebe dostane. Podle mě by bylo lepší aby se vypnul a dál se raději o nic nepokoušel.

Co používáš za kontakt s DJi?

U malých dronů netuším u těch velkých co používáš ty, může celkem dobře zabodovat UA. Za války jde vždy technologie mílovými kroky kupředu.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    CUKI: nekona a s velkou pravdepodobnosti ani v blizke ci vzdalenejsi budoucnosti konat nebude. kazdyho, kdo se o to pokusi, tak celkem uspesne "zadupal do zeme"

Co se blikani baterek tyce, tak zkus napsat na DJI support. Mozna ti poradi. Nerikej jim, ze ti to spadlo do vody, ale ze ti takle zacaly ty diody blikat a nikde si nenasel vyznam...

Ze zkusenosti, jedina moznost, jak neco zjistit je pripojit to k patricnemu softwaru, ktery maj jen kluci v Madarsku. Kam, kdyz to ale posles, tak ve chvili, kdy uvidi, ze to bylo ve vode (ano poznaj to, protoze uvnitr dronu jsou takovy ty specialni nalepky, ktere se s kontaktem s vodou zbarvi a ke kterym nemas sanci se dostat, protoze tam jsou zabudovany prave tak, aby se k nim normalni clovek nedostal, respektive u starsich stroju to celkem so, ale s novejsimi stroji to "vyresili" ku prospechju jejich), tak ten stroj ani diagnostikovat nebudou a rovnou ti napisou, ze byl ve vode a bud poslou novej kus, nebo ti s nim ani nic delat nebudou. Az poslou novej, tenhle hodej na hromadu a tu poslou zpatky do ciny, kde z toho vykuchaj pouzitelne casti a udelaj z nich novej stroj... Takze vlastne ani nemas moc sanci zjistit, co se stalo.

Jeste muzes vytahnout log letu, ale tam budes mit jen to co uz vis... ztratil si signal a cus... A btw jeste drobnost... to, ze ztratis obrazovej signal a zesedne ti displej neznamena, ze nemas ridici signal... ten vydrzi o trochu dyl, nez video signal. Takze ikdyz nic nevidis, tak muzes stroj ovladat.... v tu chvili (samozrejme podle prostoru, kde jsi) musis pustit kniply a jediny, kam letet, je nahoru a doufat, ze se to zas chyti... Pac po ztrate signalu samozrejme netusis, jak daleko si uletel, co se tam nachazi atd :) (pokud nelitas na pousti, kde vetsinou kolem tebe nic neni :) )
    CUKI
    CUKI --- ---
    našel jsem pouze tohle: https://support.dji.com/help/content?customId=en-us03400006780&spaceId=34&re=US&lang=en

že by to byli jediné chybové kódy dost pochybuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam