• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MARASAN: vyznačit plán v mapě a podle typu provozu se vyhýbat nezapojeným osobám
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    koukam na dronemap a nad nasi chalupou vidim nasledujici:

Dron nad 250 g nebo vybavený kamerou:
    provoz A1 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot musí důvodně očekávat let mimo nezapojené osoby v okruhu min. 1:1;
    provoz A2 - letový plán musí být vyznačen v mapě, pilot se musí dronem vyhýbat nezapojeným osobám v okruhu min. 1:1.

co z toho mam za povinnosti?
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    SPECZ: ja :)
    HULIK
    HULIK --- ---
    MERTLAS: Je to tak, prej v budoucnu bude.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    dronemap nema zadnou aplikaci... jen webove rozhrani.
    MHO
    MHO --- ---
    HAUSNUMERO: to pochopitelne mam. Ale je to jak pise kolage. Od 1.9. neni aktualni a ma se prejit na drone map.

Pochopitelne pro zakladni planovani asi staci DronView + kontrola silnic a zeleznic v okoli.
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    HAUSNUMERO: to už je od 1.9. zastaralý. Nově je dronemap.

MHO: mně přijde že není. Zatím si asi musíme vystačit s web verzí.
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    MHO: nejdem si jistej, ale nehledáš tohle? https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.foxtrot.dronview
    Nevim jestli funguje nemam android
    MHO
    MHO --- ---
    Ma ta nova dronemap.gov.cz apku pro android? Nejsem to schopen najit.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    INSOMNIA: Litam prave analog :) do budou na mozna walksnail s pridavnym wrx pokud budu chtit digital. Zatim jsem naprosto spokojenej s analogem. Dji jsem si zkusil jednou od kamose a ta latence mi prekazela, nicmene chapu ze se na to asi da zvyknout
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    WA9NO: DJI umi z Goggles 2 po kabelu do telefonu, takze monitor ani nepotrebujes, pokud teda nelitas analog.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: to je fajn, tak to ma byt :)

ja litam nejvic na ty moji louce u kunratickyho lesa v praglu a proste tam je uplne minimalni pohyb lidi. Kdyz litam s whoopem tak to ani lidi nezaregistrujou, ze tam neco bzuci... je to desitky metru od nich... naopak sem se taky setkaval spis s pozitivnim zajmem, jen ten jeden pripad kterej jsem tu zminoval byl anomalie..

5" quad jsem tam vzal jednou a uz to neudelam, to proste dela hroznej bordel a asi by me vyfakli i z hospody co tam ma zahradku kousek od louky.. :).. kdyz tak o tom pisu, tak vlastne s tim 5" nelitam skoro vubec... vyhovuje mi tinywhoop na 1S nebo ten apex 2" na 2S baterky, je to proste luxus ze mi staci powerbanka a muzu litat venku celej den bez nutnosti chodit domu nabijet baterky.. nejak nevim jak bych to samy delal s baterkama typu 4S a vic
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: já se snažím lítat tam, kde fakt nikdo není. Většinou mám sice spottera ale i tak mne děsne vadí, když mám brýle a někdo jsem těsně vedle. Ale když už kolem mne někdo projde, tak se většinou strašně zajímá co to dělám.
    X lidem jsem půjčil brejle a "svezl jsem je", že jsme kousek vyletěl, udělal jsem kolečko a zase si sedl.

Úplně super byl nějaký hodně starší pán, ze kterýho se vyklubal zakladatel modelářského kroužku v tom místě. Ale přestal se tomu věnovat před mnoha lety. A ten mne zabavil asi na další hodinu. Koptéru jsme v podstatě rozebrali, zajímalo ho úplně všechno.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MERTLAS: Ja si snad (nejenom) kvuli temhle situacim koupim takovej ten mobilni analogovej monitorek do ruky a kdyz prijde nakej takovej klaun tak mu to dam do ruky at se jde podivat jak je to hezkej konicek :)) samozrejme to asi nebude efektivni ve vsech pripadech, ale i kdyby to otevrelo oci jednomu z deseti, tak to za to bude stat :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone
    Limp Bizkit’s Fred Durst Smacks Drone Mid-Show #limpbizkit #freddurst #numetal
    https://www.youtube.com/shorts/l3G4nRDffvw
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Bohuzel se to posledni dobou trochu zvrhava... Ale imho je to vseobecny trend - ne jen co se dronu tyce, ale u nich to je samozrejme exponovany. Moje nedavna zkusenost z Vystaviste, kde jsem tocil nejakej DJ set, kdo me tu nezna tak vse legalne s povolenima atd... byli jsme tam dva piloti a meli jsme vyclenenej prostor za zabranama mimo lidi odkud jsme zaroven dobre videli. Akce, ktera se natacela na nekolik kamer atd... a v jednu chvili na me nastoupil nejakej evidentne bud uz napitej nebo sjetej chlap s vychodnim prizvukem, jestli mi jako prijde normalni ho tocit a ze me vypne... Ja tyhle situace naopak resim klidne, protoze to eskalovat nema smysl, poprosil jsem ho at opusti ten prostor, kde nema co delat a ze je mi to lito, ale bohuzel se nachazi na akci, ktera je verejna a vstupem a koupi listku na ni s natacenim souhlasil a co se litani tyce, tak je vse legalni, nicmene ze rozhodne on neni mym vizualnim zajmem a ze ho rozhodne netocim a tocit nebudu. Bohuzel si to nenechal vysvetlit a byl cim dal agresivnejsi. Ochranka bohuzel v tu chvili byla nekde jinde (kdo by neco podobnyho cekal) tak jsem se snazil dovolat klientovi, ze tu je takova situace a esi by sem nekoho kompetentniho neposlal. Nez se tak stalo, tak se ten typek sebral a odesel... Nicemene to bylo dost neprijemny a oba s kolegou jsme byli celkem neprijemne prekvapeni a do budoucna na podobnych akcich budu vyzadovat dedikovanou security primo u me, protoze kdyz se clovek potrebuje soustredit na praci, tak nechce takovyhle individua resit natoz kdyz me chtej fyzicky napadat...

Ale bohzel to je cas od casu soucast nasi prace. Vetsinou se s agresorem po chvili da domluvit, kdyz mu clovek vysvetli proc tam je, co dela, ze to dela legalne a pripadne mu ukaze zabery, aby vedel, ze opravdu on neni cil litani... ve vetsine pripadu se uklidni a nakonec se s nim da i normalne mluvit.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    MHO: to me neurazi, ba naopak ja souhlasim, ze je lepsi DE-eskalovat nez naopak... jak jsem psal, priste si v klidu dokourim cigarko a je to.. :)
    MHO
    MHO --- ---
    WA9NO: nechci te urazit - neznam Te. Ale z toho popisu bych navrhoval poldy nevolat. Ty prvni jsi sel do fyzickeho kontaktu. Zbytecne, nehrozil zjevne utok.

V tehle situacich nema slysl to eskalovat. Budto si nabehnes na debila s nozem a nebo to schytas od fizlu za napadeni. Melo to skoncit u cigarka. Chapu, ze ego tam pracuje, ale to ze je ten clovek vytocenej je jeho problem. Ne Tvuj.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    WA9NO: policajti byli uplne v klidku, quad sem jim ukazal za letu a smali se, ze nechapou jak to nekomu muze vadit a ze sem udelal dobre a policii privolal.. ten pan, kterej me konfrontoval se jeste jednou omluvil a rikal, ze uz na to takhle koukat nebude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam