• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    nemáte někdo srovnání ND filtrů na Mini 4 Pro - origo / nějaká "čína"? Vyplatí se vzít přímo DJi?

FORELLI
    FORELLI --- ---
    Hele dělejte si co chcete, jestli chcete práskat, práskejte. Já ho ani omylem nehájím, je to dement, s dronem se tak alespoň chová a s tímhle přístupem na něho stejně dojde.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FORELLI: Jak píše ANARCHY, jeho lítání je poměrně nebezpečné a je jen otázkou času, než se něco stane a někoho to zrakví. Jasně, trojnou nulu pak možná zavřou, ale velmi pravděpodobně zároveň nám všem ostatním - byť třeba lítáme jen rekreačně - zkomplikujou život nějakým novým předpisem, který na to bude reagovat. Zvlášť v situaci, kdy je tu stále ještě hodně silný tlak na sestřelování dronů.

Take ano, asi je lepší trojnou nulu nahlásit dřív, než se něco stane - protože pak to aspoň u části novinářů nebude "běžný pilot dronu", ale "recidivista, kterého UCL již v minulosti řešil, možná i se zákazem lítání" a dopady na ostatní pak nemusí být tak drakonické.
    MHO
    MHO --- ---
    Jako ono je obecně vtipné, co vlastně lidi nevědí, že porušují. Teď jsem narazil na tohohle týpka. Ano je to trochu jiná kategorie než naše quadcoptéry.

Stále věřím, že je to jen trik na views. Protože jestli fakt jako test lítal bez jakéhokoliv povolení a zabezpečení v noci v provozu, tak to je dost šílený. A ještě se pak sám udá.

Flying Car Laws on Road with SkySurfer Aircraft 🚁 Flying Drone Vehicle. #shorts
    https://youtube.com/shorts/vKDpopHb5sk?si=nz3_3mv63fCi9Poo
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZSIS: moral kompas si na Aliexpressu nekoupíš..
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ZSIS: Ten nick je přes 20 let starý - nechávám si ho prostě proto, že mně pod ním lidi znají. Jsem zastáncem svobody, a svoboda s sebou nese zodpovědnost za vlastní rozhodnutí, činy, a jejich následky - svoboda není to, když někdo něco dělá prostě proto, že fyzicky může, to je bezohlednost
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ANARCHY: jako, jo, legitimní názor. jenom si nemohu odpustit škodolibí úsmĕv když vidím tvůj ID.
    either everything is allowed, or nothing is.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    FORELLI: #FAFO
    Sám sem opakovaně chodí provokovat, protože si myslí jak je nedotknutelný.
    A za ty srnky si z mého pohledu nezaslouží soucit nebo shovívavost.
    A čekat až se to ucho utrhne tak, že někoho zmrzačí, mi taky nepřijde zrovna fajn - pokud někdo porušuje jakékoliv předpisy aniž by tím někoho ohrožoval nebo působil škodu, nebo pokud ohrozí jen sám sebe, tak neřeknu ani popel.
    Ale pokud ohrožuje druhé, tak je to něco jiného. A on je skutečně ohrožuje.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Pánové, že to stojí za hovno, to víme, ale práskat už mi přijde trochu moc. Ono se jednou to ucho utrhne.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SPECZ: Bud normalne datovkou s dodanim do vlastnich rukou panu rediteli, nebo to poslat mailem na podatelnu (s dotazem na odbor bezpilotniho letectvi) a nebo komukoliv na UCL 🙂

Druhou moznosti je samozrejme PCR, ktera by to UCL mela predat 🙂
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MERTLAS: Koho konkrétního se zeptat na UCL? Ono i pár dalších obrázků tu neni tak úplně OK ... (a samo že už je mám zálohovaný, videa taky ...)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    HAUSNUMERO: samozrejme, ze muze udelit, ale vsadim levou nohu, ze v tomto pripade rozhodne neudelil :) pro takovou vysku by po nem UCL chtelo zabezpecenou dopadovou plochu 120x120m v kazdem bode letu, zabor komunikace pod nim, zajistene osoby neucastnene letu v dane budovach nachazejicich se v dopadove plose (v tomto pripade cely V-tower plus sidlo PwC pod nim, atd atd... uz nekolikrat jsme se mu zde snazili vysvetlit, co dela spatne... prvne se to muze stat... podruhe to je zjevne diletantstvi a snaha o senzaci... Kazdopadne neni nic jednodussiho, nez se na UCL zeptat... staci poslat tento obrazek, plus odkaz na jeho youtube kanal a za nejakou dobu u nej zaklepe na dvere Policie s par otazkama... :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Armadillo, zdá se, je náš spasitel..
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    SPECZ: chápu, tak to potom radši nekrmit.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    HAUSNUMERO:Jednak se tu chlubil cíleným plašením zvěře pomocí dronu (že prej zkouší jak si zvyknou či co), ale hlavně o nějaký vysvětlování nula zjevně nemá zájem, chodí vysírat a hledá konflikt ...
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    Nechce se mi procházet všechny příspěvky, reagoval jsem hlavně na překročení výšky a létání nad obydlenou oblastí. Viděl jsem jen video s nalétáváním na zvěř – to se samozřejmě dá udělat šetrněji pomocí dobré optiky na kameře, bez nutnosti létat těsně nad nimi, tak jak to dělají třeba myslivci při sčítání a kontrole zvěře.
    Možná by stálo za to mu to v klidu vysvětlit, co dělá špatně… ale to bysme přišli o klasickou nyxí férovku.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HAUSNUMERO: To samozřejmě může, ale když si tu projdeš příspěvky toho pitomce, tak přijdeš na to, že to opravdu není tento případ. Když nic jiného tak proto, že abys dostal výjimku na lítání ve větších výškách nad městem musíš mít certifikaci, a na tu potřebuješ znát předpisy, což on evidentně nezná.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    HAUSNUMERO: To sice teoreticky ano, ale je to komplikované i pro zdejší profi-piloty a bez koňské dávky hypnotik neuvěřím, že si trojná nula jakékoliv povolení i jen zkoušel zařídit…
    HAUSNUMERO
    HAUSNUMERO --- ---
    COMODOR_FALKON: Nechci ti kazit hon na čarodějnici, ale ÚCL může udělit výjimku z pravidel pro létání s dronem, pokud o ni pilot požádá a zdůvodní ji.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    COMODOR_FALKON: On si myslí, že je vše v pořádku, protože si neuvědomuje, co všechno se může stát, a co dron při pádu z takové výšky může udělat, kór když trochu foukne vítr a snese ho to o kus vedle.
    Asi jako debil, co si dá ve městě honičku ve 200km/h rychlosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam