• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak jsem našel zajímavou diskusi o mini5pro a brýle a dosud nní jisté jsli bude vůbec ta možnost nebo jestli pojedou na starší profi 3 verzi (jako 4pro), novější lowcost 3N a nebo jestli přijdou zase s novým standardem. Aneb cestou co největší nekompatibility k větším ziskům :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    Zaujal mě tento: https://www.aliexpress.com/item/1005009972711718.html?

oproti DJi mini 4K i mini3 má mnohem lepší obraz i funkce. Letově asi srovnatelné.

A výhoda není to DJI. Nevýhoda j jich málo. Díly budou sice asi snadněji vyměnitelné, ale dostupnost v EU nic moc.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BTW nemá tu někdo zkušenosti s nějakými stavebnicemi dronů co se vejdou do kategorie C0? Něco odolného, častého a snadno opravitelného, zaměnitelného.
    Např taky koukám že mini2 nepoužiju už v ničem jiném ani ovladač protože všude je potřeba min RC-N2 ale vlastně neexistuje úplně univerzální ovladač i když se nijak zásadně neliší.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MERTLAS: Jo koukám na to. Pokud by odešel ten ovladač tak mám těžítko.
    Posílat cokoliv do DJI nemá smysl. Informoval jsem se na ceny a pokud tam není jen nějaká blbost tak je to jak cena za novej (použitej) dron.

BTW když chci použít jiný ovladač tak musím udělat konkrétně co? To párování? Kolem 4k se dá sehnat komplet ok dron mini2,.. SE,.. 4K,..

Ten ovladač je ale imho samotnej neprodejnej, protože jich je mnohem víc než dronů. Takže jediné co mi zbylo z toho je baterka (snad ok) a případné náhradní díly + 12párů vrtulí.

Jo a s tím odhlášením je tam problém v tom, že ani neznáš celý ten e-mail aby jsi napřímo kontaktoval toho přihlášeného majitele. To by dji mohl asi prozradit. No mě to netankuje, buď se odhlasí a nebo ho nekoupím, ale zajímalo mě jak to je.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    CUKI: Jediny jak to jde vyresit jinak nez, ze se odhlasi puvodni majitel, je ten ovladac rozflakat, poslat do dji a nechat vymenit…. Bude to stat prachy, ale jinak z toho mas cihlicku na policku :)

Obchod to nevyresi, pokud nezna hwslo puvodniho majitele…
    CUKI
    CUKI --- ---
    MERTLAS: Spíš jestli to má řešení a jestli to zvládne obchod, kde to kupoval vyřešit, těžko bude třeba po roce hledat předchozího majitele a nutit ho se odhlásit. Tak jestli to jde vyřešit i jinak na základě faktury a pod.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    CUKI: fail to je... musi se puvodni majitel odhlasit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Blbě se zeptám, včera jsem byl koupit DJI z druhé ruky a nepodařilo se odpojit ten stávající účet, ke kterému neměl majitel údaje? Jak moc je to velký fail? Tady nepředpokládám odcizení, má na to papíry z obchodu kde ho už koupil. Jen vlastně netuším jak postupovat, kdy se k tomu účtu už nepřihlásím?
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    Fajnovy hracky tam mame :)

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MHO: rychlost asi nema omezenou, Mini 5 Pro ma max. rychlost 54 km/h a když je dron C0 nemusí mít remote ID
    CUKI: legislativa se pořád měnila.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MHO: Tak já koupil třeba mini2 bez C0 a to jsem tam dodatečně dolepil.

Omezení na výšku tam je dost mě to sere. Protože když vzlítáš z údolí tak se ani nedostaneš nad terén. Dost bych ocenil kdybych během letu mohl tu "nulu" měnit. Přeci když naopak začnu na kopci a poletím od něj tak to taky musím hlídat sám. Jaký to má tedy smysl?
    MHO
    MHO --- ---
    CUKI: C0 ma od vyrobce natvrdo nastaveny limity. napriklad 120m max vyska a 19 m/s rychlost. take ma povinne remote id.

S mini 2 bez CO muzes (technicky mysleno) stoupat vys az k 500m. Ten samy dron s C0 proste ma tvrde omezeni.

pochopitelne neberu v uvahu moznost jailbreaku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    W_NOICE78:
    Mě by docela zajímal ten rozdíl mezi tím kdo má C0 a kdo ne, když parametrově jsou třeba stejný. Jde o to že třeba nebylo požádáno a nebo je to drahý aby prošlo na C0?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MHO: trochu te pouprravim... registraci samozrejme potrebujes, protoze na sobe ten stroj ma zaznamove zarizeni... registraci potrebuje i stroj C0 pokud ma zaznamove zarizeni...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    MAJA: Mel by to byt Mini se stitkem C0. Pokud je C1 tak A1/A3. Neo je C0
    MHO
    MHO --- ---
    FLLIP: good point.
    MAJA: ma ten dron na sobě značku C0 ? Vypadá takto:

Pokud ano, tak skutecně reagistraci nepotřebuješ. Ale pozor - starší DJI Mini (třeba moje II) není C0 a tedy registrace nutná je.

Add CHKO. Navod a vzor zadosti je tady:
    Povolení k létání s drony ve zvláště chráněném území - CHKO Šablona - AOPK ČR
    https://aopk.gov.cz/web/chko/povoleni-k-letani-s-drony-ve-zvlaste-chranenem-uzemi

Stredohori neznam. Na KRNAP vzdycky poslu vyplneny formular datovkou, obcas je to trochu chaos. Stejne jako treba povoleni k vjezdu apod.
    Samotnou registraci letu pak delas v dronemap. Tam zadas, kde. kdy a s cim letis.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MHO: Díky za potvrzení ... když se tedy budu chtít courat po Středohoří s foťákem a přibrat dron, tak potrřebuju souhlas na konkrétní datum od správce ? Pošlu jim třeba email nebo jak ten souhlas konkrétně vyžádat ?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    Na C0 podle mě neni potřeba vůbec nic, stačí zaregistrovat dron na ÚCL a lety si pak hlídat podle mapy níže.
    MHO
    MHO --- ---
    MAJA: pro litani s tim dronem potrebujes licenci a1/a3.

tim se stanes pilotem.
    pak si drona zaregistrujes jako provozovatel.

oboje zvladnes na https://dron.caa.cz/

no a pak je tu ta veta o Sredohori. Stredohori je zemepisna zona - CHKO. Takze k letu potrebujes - dle pravidel zony - souhlas spravce.

obecne pred kazdym letem kontrolovat https://dronemap.gov.cz/
    a ridit se pokyny v dane zone, pokud v ni jses.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MAJA: DJI Neo nebo Mini.
    badum-tsss.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam