• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZUZU: V divadle asi nic moc většího nepoužiješ, naopak bych použil něco malého lehkého 2-3" co není nebezpečné. Tedy něco s krytem na vrtule ale pokud chceš dobrej záběr tak O4 kameru. ez kytu vrtulí to bude zase o něco tišší no.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZUZU: Napada me k tomu nekolik otazek, ale momentalne jsem na mobilu a linej to datlovat. Pardon. Zkusim to zitra az budu na place ve volnych chcilich zformulovat. Pripadne kdyby bylo potreba tak si muzeme zavolat a probrat moznosti.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ZSIS: Spustil jsi mi PTSD z UA.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    musel jsem dobyt baterky, nejak byli prazdne.
    cisla me prekvapuji, cekal bych to horsi, nicmene v divadle by me to asi nezajimalo.

DJImini2

v klidu s rozjetym motorem ~57dBa
    ve vzduchu bez pohybu ~71dBa
    mereno na ca. 1m
    ma 3 harmonicky "tony" ktere se za letu lehce zvednou na ca. 130, 260 a 520 Hz, pak uz to je ten sirokopasmy bordel.

mladez zkouma!
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ZUZU: nahlas, široké pásmo.

dodám..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUZU: záleží na vrtulích a model výkonu a vůbec na pár dalších věcech, každopádně tichý to rozhodně není ;)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    DRAGON: ne. ale máme mikráky. správná otázka:) jaky bordel v dB a frekvenci to vlastně dělá? ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ZUZU: to bude divadlo pro neslyšící? :)
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ahoj, do vedlejšího klubu jsem dával dotaz ohledně toho, že bych rád konzultoval užití nějakého většího dronu v divadle. poradili mi, ať napíšu i sem. tak tedy: [ZUZU @ FPV UAV - First Person View Unmanned Aerial Vehicle - DIY Drones, Arducopter...]
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DJI Lito 1 a Lito X1 : European pricing starts at €339 (around $397) for the Lito 1, and €419 (around $490) for the Lito X1.

DJI’s new Lito Series beginner drones start at less than $400 | The Verge
    https://www.theverge.com/tech/917426/dji-drone-lito-1-x1-amateur-4k-obstacle-avoidance-pricing-availability
    BOZA
    BOZA --- ---
    No mě přijde hustý tohle. 200kg strom jsou schopní z dronu pokácet nastojato a vytáhnout z lesa. A není to AI:
    AirForestry precision harvesting trees with drones
    https://www.youtube.com/watch?v=Ucz-7NnapyA
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    A čím krmíte drony vy, aby tak hezky rostly?

https://x.com/i/status/2015523122762375539
    CUKI
    CUKI --- ---
    SYPFX: 3N určitě jsou spojené s účtem, očekávám že to bude platit pro všechny. Tedy před tím odhlásit.
    mini2 používá OcuSync 2.0 nejsem si jistej jestli spolupracuje s nějakými brýlemi.

Mám pocit že až mini3 a mini 4 fungují s brýlemi a na mini5 se čeká jestli vůbec a jestli pojede na 3, 3N a nebo něčím novým. Ale ověř si to, ruku do ohně za to nedám.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    hoj pls netusite, dostal jsem od kamarada dji goggle 2 a ovladac ktery drona utopil
    ale mam mavic mini2 kteres s tim neni compatible.
    a navic me ty bryle vubec nesedi na ocich (malo siroky)
    takze je davam na bazar a koupim si bud 3ky nebo neco jineho co me bude sedet.

mate zkusenost ktere bryle sedi lepe jdou na sirsi setup nez goggle 2?

a jeste jedna vec kdyz ty 2ky prodam musi se od puvodniho uctu nejak odhlasit nebo to neni nijak zprazene z uctem? Jeste jsem je ani nezkousel takze nevim ani jak to funguje.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    "homecooking is killing the restaurant industry!"
    :'D
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    WA9NO: pokud to je pro nejakou hobby zalezitost, kdy jsi schopnej si to vsechno zbastlit sam a bavi te to, pak si produkt v radu statisicu nemusis kupovat...
    Pokud ovsem ten stroj potrebujes k normalni praci a nemas cas na bastleni a potrebujes se spolehnout, ze vsechno jede presne a tak, aby vysledek byl opravdu kvalitni a se vsema informacema, s jednoduchym workflow a zaroven i rychle udelanej, nebo pokud delas celkem velky plochy, tak ti stroj za statisice jednak neprijde vubec drahej, druhak se ti celkem rychle zaplati a tretiak nemusis resit ruzny dodelavky :)
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    S Mini 3 Pro a Litchi Pilot (beta) jde delat celkem obstojna fotogrammetrie a ruzny orthophoto vecicky. Musel sem jedno Mini 3 Pro koupit na bazosi za 7900 s ovladacem (na telefon - to jsem chtel cilene prave proto aby tam fungoval litchi pilot na andoid), 3 baterky po cca 50 nabijecich cyklech, charging hub, brasna a dalsi extra futraly, ktery nepouzivam.

Jde to litat i s Mini 3 obycejnym uplne identicky, jen vam pak chybi "chytry funkce" v oficialni dji fly appce.
    Zkusim si ubastlit RTK rover abych mel tyhle scany zamereny s lepsi presnosti nez je standardni GPS, pak by to mohlo asi bejt i na komercni urovni, jen je treba se trochu vic naucit jak sbirat poradne fotky :-))

Zajimavy co tahle vecicka vsecko zvladne, clovek si ani nemusi kupovat enterprise produkty co jsou v radu statisicu :-))

CUKI
    CUKI --- ---
    Tak jsem našel zajímavou diskusi o mini5pro a brýle a dosud nní jisté jsli bude vůbec ta možnost nebo jestli pojedou na starší profi 3 verzi (jako 4pro), novější lowcost 3N a nebo jestli přijdou zase s novým standardem. Aneb cestou co největší nekompatibility k větším ziskům :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    Zaujal mě tento: https://www.aliexpress.com/item/1005009972711718.html?

oproti DJi mini 4K i mini3 má mnohem lepší obraz i funkce. Letově asi srovnatelné.

A výhoda není to DJI. Nevýhoda j jich málo. Díly budou sice asi snadněji vyměnitelné, ale dostupnost v EU nic moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam