• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MARASAN: Myslím, že si pleteš srnce a jeleny sika (kteří mají podobnou velikost a skutečně přemnožení jsou)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    MARASAN: drony.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MERTLAS: mi okusujou stromky. Vlky na ně poslat.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    MARASAN: presne... akorat to skace lidem pod kola... teda na kapotu... a kombajnu to stejne nic neudela 🙂 aspon co mi rikali kombajneri, kdyz jsme resili specialni pachovy ploty roznaseny dronem a jestli ty maly srncata vubec neco tem strojum poskodi.... mysleli jsme, ze bychom to zemedelcum nabizeli, ze tim pachovym plotem (kterej udajne dle klienta opravdu funguje, kdyz se nasype po obvodu nekdy cca v dubnu/kvetnu, nez to tam ty srny zanesou, ze do toho pole diky tomu vlastne vubec nevlezou) usetri za opravy stroju ponicenych posekanim srncat... tak se nam kluci s lehkym usmevem vysmali, ze to ten kombajn vubec nepocejti a ze jim to vlasnte je docela jedno... jen to pak splachnou vapkou a jedou dal 💁🏻‍♂️
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    000: srnci jsou premnozeni, kill'em all!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SPECZ: jo, díky, to si v dron galerii žádá read only :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    Nekrmte to, blokujte to.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    000: opravdu nevidis rozdil mezi "plasim zver, aby ji neprejel kombajn" (coz je samozrejme spravne) vs "plasim zver, ktere nic nehrozi a volne beha po poli"?

"Jsem si jistý, že jsem zachránil víc srnčat... "
    jaky je aktualni karmicky pomer? za kazdych 5 zachranenych srnek mas narok na jeden volny prulet nad divokym stadem, nebo jak to funguje?
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    000: rikas, ze zamerne tak nelitas a pritom delas naprostej opak...

Je jen otazkou casu, kdy ten stroj sam od sebe spadne... Proc to tvrdim, protoze za svou karieru v tomto oboru mam docela dost pripadu, kdy se tak stalo. At uz to byla chyba pilota, nebo stroje nebo ten stroj sundal ptak... naposledy dva tydny zpet nam I3 trefil uplne vylianej holub, kterej do nej sel bez respektu k vetsimu objektu ve vzduchu... stroj za 400k sel k zemi jak sutr. A to je rozhodne vetsi stroj, nez kterym litas ty... na mensi si dovolujou naprosto v klidu... A tohle se ti muze stat uplne kdekoliv. Nam se to nastesti stalo na uzavreny silnici uprostred mesta, takze se nikomu nic nestalo...

Pokud bys opravdu letal tak, abys nezpusobil ujmu, tak litas maximalne co to jde podle pravidel a nesnazis se je porusovat... 💁🏻‍♂️🙂

A ty tve pokusy... je jasny, ze se zvirata, ktera exponujes urcitou dobu na externi vliv, ktery neznaji, tak se mu nakonec prizpusobi pokud jim nezpusobuje skodu... nicmene to samozrejme nelze delat u cele populace... Plus navic kazdy takovyto externi vliv na ne pusobi stresove tak jako tak. Delej samozrejme, co uznas za vhodne, ale nepocitej s tim, ze te za to lidi budou chvalit... podobne jako dostal bidu tady ten mistr... https://youtu.be/DjYH7D3sWFg Proste ty zvirata to stresuje and thats it 🤷🏻‍♂️
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    znate ty myslenky ohledne ceste do pekla a dobrych umyslech?
    tak asi tak.
    000
    000 --- ---
    MERTLAS: Tak se opravuji. Vím co jsem porušil za pravidla. Záměrně ale nelítám tak, abych způsobil škodu nebo újmu.
    000
    000 --- ---
    Zjistil jsem například, že lze stádo na zvíře působit i způsobem , jakým je prováděn let. Způsob přiblížení a zejména intenzita hluku při změně směru nebo otáček jsou důležité faktory. To se hodí právě na tom poli, kdy je doslova žádoucí aby zvíře bylo vyplašeno. I když si zvíře přestane dronu všímat, lze právě tím manévrováním (akusticky) zvíře donutit k reakci.
    000
    000 --- ---
    DRAGON: Samozřejmě, že neruším cíleně samice v období, kdy vyvádí mláďata. Proto se tím zabývám od podzimu do jara, respektive během zimy.
    000
    000 --- ---
    DRAGON: Asi ano. To ale "experiment" týkající se srnců probíhal. Teď už mám nějaký výstup. Pozitivní.

Já bych každému, kdo si myslí, že ví jak to mám se vztahem k přírodě doporučoval, aby s náma při žních jel na Příbramsko, kde máme polnosti a pomáhal nám před kombajnem vyhledávat nebo plašit zvěř ukrytou v obilí. Dělali jsme to předtím pomocí lidí a psů a teď už dva roky i pomocí dronů. Jsem si jistý, že jsem zachránil víc srnčat než dotyční v životě viděli....
    000
    000 --- ---
    MORPHLER:
    Na videu je videt, ze je dron jiz neplasi. Tvoje hodnoceni je zcestne a unahlene, ale to nevadi.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ty vole, mam dejavu nebo jsme to tu uz jednou resili?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    000: video, ve kterem dokazujes akorat tak svou nulovou empatii jak k prirode, tak k tomu, co ti tu kdekdo rikal.
    me boli se na neco takoveho jen divat. jdi se splachnout.
    000
    000 --- ---
    000: Jedná se o stádo srnce obecného - srnců, srnek a srnčat. Většinou jeden srnec je dominantní. V druhé části videa je vidět, jak spolu srnci neustále soupeří.
    000
    000 --- ---
    000: Mimochodem experiment byl proveden se svolením majitele jak pozemku, tak stáda.
    000
    000 --- ---
    000: 00:00 - 00:35 Reakce stáda, které dron nezná.
    00:35 - konec Reakce stáda, které bylo vystavováno přítomnosti dronu 6 měsíců v nepravidelných intervalech. Přibližně jednou každých 14 dnů po dobu 15 minut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam