Bohuzel se to posledni dobou trochu zvrhava... Ale imho je to vseobecny trend - ne jen co se dronu tyce, ale u nich to je samozrejme exponovany. Moje nedavna zkusenost z Vystaviste, kde jsem tocil nejakej DJ set, kdo me tu nezna tak vse legalne s povolenima atd... byli jsme tam dva piloti a meli jsme vyclenenej prostor za zabranama mimo lidi odkud jsme zaroven dobre videli. Akce, ktera se natacela na nekolik kamer atd... a v jednu chvili na me nastoupil nejakej evidentne bud uz napitej nebo sjetej chlap s vychodnim prizvukem, jestli mi jako prijde normalni ho tocit a ze me vypne... Ja tyhle situace naopak resim klidne, protoze to eskalovat nema smysl, poprosil jsem ho at opusti ten prostor, kde nema co delat a ze je mi to lito, ale bohuzel se nachazi na akci, ktera je verejna a vstupem a koupi listku na ni s natacenim souhlasil a co se litani tyce, tak je vse legalni, nicmene ze rozhodne on neni mym vizualnim zajmem a ze ho rozhodne netocim a tocit nebudu. Bohuzel si to nenechal vysvetlit a byl cim dal agresivnejsi. Ochranka bohuzel v tu chvili byla nekde jinde (kdo by neco podobnyho cekal) tak jsem se snazil dovolat klientovi, ze tu je takova situace a esi by sem nekoho kompetentniho neposlal. Nez se tak stalo, tak se ten typek sebral a odesel... Nicemene to bylo dost neprijemny a oba s kolegou jsme byli celkem neprijemne prekvapeni a do budoucna na podobnych akcich budu vyzadovat dedikovanou security primo u me, protoze kdyz se clovek potrebuje soustredit na praci, tak nechce takovyhle individua resit natoz kdyz me chtej fyzicky napadat...
Ale bohzel to je cas od casu soucast nasi prace. Vetsinou se s agresorem po chvili da domluvit, kdyz mu clovek vysvetli proc tam je, co dela, ze to dela legalne a pripadne mu ukaze zabery, aby vedel, ze opravdu on neni cil litani... ve vetsine pripadu se uklidni a nakonec se s nim da i normalne mluvit.