• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    ZKAZENYHLEMYZD
    ZKAZENYHLEMYZD --- ---
    MICA: tak jsem to pročetl a pokud to chápu správně, tak jsem nic neporušil, ohledně létání v noci jsem tam nic neviděl, kdyžtak mě opravte, Phantom je vidět v noci bez problémů, byl jsem na hranici 100m a lítal jsem na Parukářce v dostatečný vzdálenosti od hustě obydleného území a osob )
    MERTLAS: pls k tomu nočnímu létání- nemělo nebo nesmí, vim že je to slovíčkaření, ale vcelku podstatný, příp. kde to je psáno ) díky
    MATT
    MATT --- ---
    MERTLAS: a kterej soumrak? v meteorologii nas ucili tri ruzny.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    PETINY: o tom jsem neslysel. Vesmes UCL pro hobby litani doporucuje dodrzovat hlavne prave dole odkazovany Doplnek X.

Letat by se nemelo 30 minut po soumraku a 30minut pred usvitem tedy kdyz je soumrak 19:30 tak muzes litat do 20:00. Usvit je v 5:30 tak muzes litat od 5:00.

Co se vysky tyce, tak nesmis litat nad 300m a zaroven musis byt pod mrakem.

Vsechno je to ale popsano v tom doplnku :) (nicmene hod kamenem, kdo jsi bez viny a nezkusil sis litat v noci :D )
    PETINY
    PETINY --- ---
    ZKAZENYHLEMYZD:
    MICA: možná se pletu, ale není každý město do 100-150m od "hranic" vymezenejch katastrem bezletová zóna?
    Myšleno nikoli z pohledu oficiálních bezletovejch zón, ale nový legislativy. Jsem si celkem jistej, že od ÚCL směrem ke mě tahle informace zazněla.
    MICA
    MICA --- ---
    ZKAZENYHLEMYZD: Podle předpisů bys měl lítat pouze pokud máš na stroj přímou viditelnost, lítání jen přes FPV není povoleno.
    Neměl bys létat v hustě obydlených zónách a nad 100 metrů.

http://lis.rlp.cz/predpisy/predpisy/dokumenty/L/L-2/data/effective/doplX.pdf
    ZKAZENYHLEMYZD
    ZKAZENYHLEMYZD --- ---
    MERTLAS: ola, díky za info ) ono je přímo zakázaný lítat za tmy nebo lítat za tmy v zástavbě? Příp. jak je to v parkách? Stroj jak jsem psal níže Phantom 3 Advanced
    PETINY
    PETINY --- ---
    minulej týden jsem byl na předváděčce Phantomu 4, celkem úlet jak to de dopředu - ty funkce co má v základu nám chtěli před čtvrt rokem vyvinout na ČVUT za 300 člověkohodin..
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZKAZENYHLEMYZD: nechci byt nejakej kazatel... ale doporucuju tuhle fotku verejne moc neukazovat vzhledem k nocnimu letu a zastavbe... nemuselo by se to UCL uplne libit :/

Nicmene fotka je pekna :) Na nocnich fotkach mest me bavi, jak z tohohle pohledu vypada vsechno uplne jinak. Ikdyz vim, ze to je Zizkov, tak jsem asi pet minut premyslel, z jakyho mista... :)

jeste bych vypnul predni LEDky aby to nekazily :) Co mas za stroj?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ZKAZENYHLEMYZD: Super, postni dalsi fotky
    ZKAZENYHLEMYZD
    ZKAZENYHLEMYZD --- ---
    Phantom3 Advanced včerejší Žižkov, čekal jsem daleko horší výsledek...
    RADAK
    RADAK --- ---
    MILIS: Diky za tip. Ale 29 je na rok starej pro me moc.
    MILIS
    MILIS --- ---
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    PETINY: zkus se zeptat tady: https://www.facebook.com/groups/rckopter/
    tam by ti meli byt schopni pomoct :)
    pokud nahodou ne, tak se zeptam primo nekoho, kdo s1000 ma :)
    PETINY
    PETINY --- ---
    nezná někdo velikost imbusu/šroubováku, kterej je potřeba na povolení šroubu u DJI s1000 k výměně motoru nebo lopatky?
    můj tip je 3, ale chtěl bych to vědět na jistotu
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    na podzim jsem byl poletovat na Snezce... ale jeste se nedostal k podrobnymu editu... tak tady jen instagramovejch 15 vterin.

https://www.instagram.com/p/BDQRfHMKiev
    RADAK
    RADAK --- ---
    MERTLAS: KOZEL: Ok, diky za rady a tipy. zjistim jeste reference na konkretni eshop a pujdu do toho. nektere maji priserne hodnoceni, jakoze penize pres paypal, pak mesic nic a pak mesic dolovani penez zpet....
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KOZEL: diky za pouceni :) USA je jasne jen jeden rok... nevim proc jsem si to rikal i v EU.
    RADAK: v tom pripade asi mozna lepsi koupit v tom Nemecku no :) Co se servisu tyka, tak stejne vsichni CZ prodejci posilaj vsechno do nemeckeho autorizovaneho servisu...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MERTLAS: Pleteš se http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_cs.htm , to co říkáš mi spíš připomíná USA, v EU je všude 2 roky ze zákona.
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    KOZEL: tak to slysim prvne... pac na vetsinu elektroniky jsem videl v eu pouze rocni zaruku a dalsi roky sis musel zaplatit... coz tady teda zaplatis taky, protoze to prodeje do ceny promitne taky...
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    MERTLAS: Imo tady u nás máme díky EU dvouletou záruku právě, která je i v ostatních zemích.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam