• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DAN_F: ok, děkuju :) a co že to s tím točením nakřivo? Jak jako nakřivo :) ? a ty máš teda favorita jakého?
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MAJKA: Za určitých podmínek ano (ačkoliv chtělo bych znát přesnou metodiku za jaké to porovnání vytvářeli, protože rozdíl taky může udělat natáčení v 60 a 30 snímcích za vteřinu a ze zkušenosti těmhle "nekontrolovaným" testům moc nevěřím), ale je třeba počítat s tím že to pak zase vyžaduje nějaký SW nástroj na ten downscale, což je teoreticky další investice navíc a musíš počítat s tím že pokud budeš chtít z toho 4k udělat fHD, musíš na nějakém průměrném notebooku počítat s tím 15 minut videa budeš převádět třeba půl dne. Jo a taky to zabere o dost víc místa na disku, takže další investice :)
    Na druhou stranu on ten rozdíl mezi Advanced a Pro nemusí být jen v rozlišení, ale možná že i ta kamera je třeba o něco lepší lepší. Po tom jsem nikdy nepátral a vím jen že Standard má horší senzor (tuším Panasonic) než Advanced (tuším Sony). Pro už ale zase není tak daleko od P4 a ten má jak 4k, tak lepší objektiv (bez soudkového zkreslení, ale v rozích pořád neostrý), vcelku použitelný kufr na transport v základu, přední senzory proti kolizi a lepší systém nasazování vrtulí. A točí úplně stejně nakřivo jako skoro všechny ostatní Phantomy :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DAN_F: chapu, ale i ta downscalovaná videa ze 4k na 1080p vypadají o dost lépe, ne? soudím teda dle pár videí na youtube (napr. https://www.youtube.com/watch?v=7RFraCgZgYg ), takže těžko říct
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MAJKA: Měl jsem tu nedávno asi 2 roky starý MBP a problém byl i s 60fps fHD…
    Každopádně někde tu mám 4k z P4, tak ho můžu nahrát a uvidíš. V reálu je v současné době 4k poměrně zanedbatelně rozšířené a jeho výhody tak oceníš hlavně pokud jej plánuješ nějak dál zpracovávat (právě hlavně pokud jde třeba o ty výřezy), nakonec jej totiž stejně 95 % (odhad, ne-li víc), bude sledovat (v lepším případě) ve FullHD, protože skoro nikdo nemá 4k zobrazovač a i když ho má, tak třeba na YouTube může být u nás člověk rád když má připojení co zvládne datový tok FullHD :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DAN_F: ok, to zvladne i muj Macbook říkaj internety, tak mam asi rozhodnuto. Moc dík
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    RADAK: Nejen stroj který to zvládne stříhat a upravovat – spousta běžných počítačů to ani pořádně nepřehraje.

    DAN_F Samozřejmě, ona tam bude i možnost natáčet "jen" ve FullHD, ale zase se dostáváme k tomu že to pak za ten rozdíl úplně nestojí.
    RADAK
    RADAK --- ---
    MAJKA: downscale video z 4k na full hd je podstatne lepsi. dalsi moznost u 4K je orez a vyrez z obrazu bez ztraty kvality. screenshot z videa taky vypada lip. ale jestli nemas stroj, ktery ti utahne strihat a upravovat 4K, tak to bude spis za trest.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MAJKA: Hodně zjednodušeně, jestli nevíš v čem je rozdíl mezi fullHD a 4k, ten rozdíl tu za to nestojí, natož u Phantoma :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Přátelé, mám dotaz. Nemůžu se rozhodnout mezi DJI Phantom Advanced a Professional. Jedno je full-HD a jedno je 4k. Ted jsem si na youtube u srovnani poslechla, že pokud nemám zařížení schopné přehrávat 4k tak si ten rozdíl moc neužiju.

    No televizi nemáme, máme jen PC a moc tomu nerozumim, ale ciste na youtube mi ten rozdil prijde dost zrejmej. Tak jak to je? Stojí to za ten rozdíl 7 tisíc? https://www.youtube.com/watch?v=7RFraCgZgYg

    Díky za jakékoliv názory :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    MAJKA: to je risk bazaru. napis si o pocet cyklu jednotlivych baterii. To jsem udelal taky. za 2 mesice co to mel typek dal 30 cyklu. baterka hlasila jeste pred mesicem 100%. takze pohoda.
    a jestli to bylo bourany nebo ne, zjistis hned pri prvnim pohledu a nech si to proletet a je to.
    musis zvazit jestli ta usetrena 10tka za to stoji nebo ne.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    RADAK: tyjo. Je tam inzerat na DJI3 professional za 22 :) rok starej... jen se bojim, ze s tim neco bude a co pak ja s tim. chmm.
    RADAK
    RADAK --- ---
    MAJKA: prosimte projizdel jsem vic inzertnich serveru, ale nakonec jsem nasel tady
    RC modely › coptery › quadcoptery | inzeráty - modelbazar.cz
    http://inzerce.modelbazar.cz/rc-model/copter/quadcopter/
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    RADAK: a kdes takhle pekne nakoupil? :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    RADAK: Aaale jde :D
    RADAK
    RADAK --- ---
    GEKONZPRAHY: Za 22k jsem koupil 2 mesice stary DJI phantom 3 pro s baterii se 35 cykly. Lita krasne a je to totalne pro blby. Mel jsem nulovy zkusenosti a prijde mi, ze pokud pouziva uzivatel hlavu, tak to snad ani nejde rozflakat.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    GEKONZPRAHY: A jinak třeba parrot ...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    GEKONZPRAHY: Napřed něco za litr co nebude tolik bolet když to rozštípáš :-)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Poradíte mi prosím dron do 15-20k pro někoho, kdo s tím v životě nelítal? Jde mi o jednoduchou obsluhu a aby to mělo kameru, ze který lezou rozumný záběry (tzn. aby na to šlo koukat i na velký telce). Díky :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Co mi radili kluci od Verticalu, tak je dulezity, aby vysilac nebyl mezi tebou a radiem a hlavne nelitat moc blizko...

    zkus napsat na FB klukum z Vertical Images nebo primo Petrovi Lnenickovi. Maj s takovymhle natacenim velke zkusenosti :)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Stalo se vám někomu, že dron přestal reagovat na rádio? Máme tuhle blbou zkušenost během posledního týdne hned dvakrát. Naštěstí jsme letěli jen s mrňousem (Iris), ale i tak to nebylo moc příjemné a odnesla to jedna vrtule. Je možné, že chytil signál od nějakého vysílače (vidět nic nebylo)? Pohybovali jsme se v intravilánu obce (zaměřovali jsme kostel). A máte nápad, jak to řešit, nebo je jediná rada nelétat u vysílačů?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam