• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    ESY
    ESY --- ---
    Jinak nemate nekdo tip na njeaky dobry spoty kde by slo litat a bylo tam neco betonovy co by slo sikanovat?:)))


    Jinak dneska prvni pokus o to divovat skaly a jako ani prd. Byl hroznej vitr a fakt nemam koule na to letet par cm nad povrchem..

    FIRST HILL
    http://www.youtube.com/watch?v=M0OkTAxhesM
    ESY
    ESY --- ---
    Tak zase neco z meho soudku, jedna populnocni.. Nekolik znamejch se me ptalo, kolik videa z letu pouziju a kolikvystriham pryc. Tak tady je plnej zaznam z uplne prvni baterky ten den :) A pokus o trosku jinej styl nez bezne litam :)
    JUST ONE BATTERY
    http://www.youtube.com/watch?v=WOiLyyeN4Ag
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    JENDAR: jasny :) tak uplne nejzakladnejsi (a taky dost obecny) dokument s pravidly, ktery upravuje pravidla pro drony je tzv Doplnek X, ktery je doplnkem Leteckeho predpisu L2, coz spousta lidi absolutne netusi a berou jako bernou minci pouze DX a to jeste tvrdi, ze je to pro hobby piloty jen doporuceny... Bohuzel DX plati pro vsechny piloty :)

    Jinak pripadu zraneni po svete nekolik existuje. Viz posledni video, ktere jsem sem daval. Jinak treba Phantom vazi 1,4kg coz je vaha cca cihly... nechces, aby ti cihla spadla na hlavu. plus tocici se vrtule... Ikdyz P4 uz ma pojistu, ze ve chvili, kdy se stroj nahne vic jak tusim o 45° nebo tak neco, tak motory vypne. Co udelaj zapnuty vrtule P4P jsem tu ukazoval nedavno a to se mistalo klasicky vlastni blbosti, kdy jsem stroj chytal do rukou a zapomnel ohnout ukazovacek a zaroven drzel knipl dolu, takze vykon uz nebyl takovej. Defakto uz to byl spis volnobeh vrtuli.

    Dalsi priklad bys nasel u Petra Juracky, kterej si nekolikrat kdysi, kdyz se stroje jeste stavely samodomo, posekal ruku tak, ze musel do nemocnice na siti.

    Bohuzel vsechny stroje jsou pouze cinsky plastovy hracky, ktery v noci montovalo nejaky cinsky dite po celodennim sberu rejze a software na to programoval totalne vyndanej programator, kterej mel uplne v pici... tedy ty stroje muzou kdykoliv, ale naprosto kdykoliv zahlasit chybu, prestat fungovat a jit dolu.

    Prikladem muze byt moje situace, kdy jsem letel v horach mimo lidi cca 300m vysoko a dobrejch 500m daleko. Stroj jsem vicemene uz nevidel, ale protoze to bylo v totalni pustine, kde bych maximalne prisel o stroj, ale nikomu nic neudelal, tak jsem to uplne neresil. No a najednou se mi otocil obraz na ipadu o 180° ale vsechno ostatni bylo v poradku.. V tu chvili netusis, co se deje... proc to je krucinal vzhuru nohama? padam? ulomil se gimbal? wtf? Bojis se zmacknout RTH protoze nevis, co vsechno de podelalo... je kompas ok? Kdyz dam automatickej navrat, nepoleti to nekam dokelu? FUnguje vubec prava a leva spravne? nastesti jsem presne vedel, kde jsem, jak se musim zorientovat a jak priletet zpet. Takze po par pokusech, zda kniply fungujou spravne, jsem se nastesti dostal na vizual a bezpecne zpet.

    Po par hodinach googleni jsem zjistil, ze to je chyba firmwaru, ale DJI se neobtezuje o takovejch vecech informovat a upozornit na ne... kdyby nebylo lidi na forech se stejnym problemem, tak to nezjistim.

    Kazdopadne stat se mi tohle na zakazce, nebo kdekoliv jinde, tak si asi cvrnknu do textilu... A to na zakazkach litam jen na vizual tak, abych se dokazal vzdycky bezpecne vratit. Jenze to jsem ja, kterej tusi, ze ty stroje jsou velmi poruchovy. Drtiva vetsina lidi, kteri litaj out of the box aniz by si cokoliv precetli a meli torchu zabrany, tak tohle vubec neresi a posilaj to viz moje videa za hranou.

    Kdyby te zajimaly nejaky pravidla detailneji, nebo si v DX neco nechapal, tak se klidne ptej :)

    NOMM: zajimavej pripad... kazdopadne je jeste rozdil mezi race kopterama, ktery si stavis sam a tema komercnima... u tech je to ruseni trochu mensi, ale ne male... zvlast ve meste, kde je tech signalu tak strasne moc a ruzne silnejch!!! Taky je spousta pripadu flyaway prave ve mestech... a to vcetne stroju typu mavic a phantom.


    AXTHEB: minuly vanoce jsem lital v telocvicne, kdy me kamaradi po pul roce meho odmitani nakonec ukecali, at je prijdu natocit jak hrajou florbal... mel jem ochranu vrtuli a byl cca ve vysce oci... ten stroj delal dost bordel... a i presto se jeden kamos totalne neudrzel a pri rozehravani, kdy se jen strilelo na branu a ja visel cca pet metru od brany v jeji urovni, tak mi do toho stroje absolutne nepochopitelne nabehl ikdyz vedel, ze tam jsem... NASTESTI nabehl do ty ochrany a mel jen par skrabancu a nic vaznyho se nestalo... nechci vedet, co by se stalo, kdybych to lital bez prop guardu a visel v urovni oci... :/


    Hodne lidi treba lita festivaly a ruzny akce treba pro deti a podobne a vubec si neuvedomuji, co se muze stat... deti jsou zvidave a vubec si neuvedomuji, co takovej stroj muze udelat... stejne jako rozpaleny kamna... Bohuzel si to oproti kamnum neuvedomuji ani rodice :/ A to nemusi byt v urovni hlavy, ale klidne deset metru nad nima... ten stroj, kdyz vypadne motor, tak jde kolmo dolu. Casto, kdyz jsem nekde mezi lidma a pripravuju si stroj nebo tak neco a nejdu ani do vzduchu, tak vsechny deti okamzite jsou a jeee to je droon a chtej si sahnout...

    Race koptery jsou mozna jeste trochu ostrejsi... jednak proto, ze treba nemaj imho to automaticky vypinani vrtuli pri urcitym nakolnu...? a druhak dokazou letet klidne 100km/h. A ikdyz jsou dost lehky, tak bych tim nechtel v plny rychlosti dostat do krku... a ani do bricha.

    no nic... patek vecer, konec plkani. sry za sloh :D

    TL:DR - proste ne nad nezucastnene lidi, silnice, koleje, ne ve mestech, ne nad budovama a podobne... :)
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    Konečně po dlouhé době zase ve vzduchu ;)

    NOMM
    NOMM --- ---
    AXTHEB: Miniquad FPV CZ
    NOMM
    NOMM --- ---
    AXTHEB: ach, automatické opravy.
    ne dětem. ale "se tam".
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NOMM: zaregistruj dětem? Jaká je to skupina?
    NOMM
    NOMM --- ---
    AXTHEB: pravděpodobně to chce abys byl členem auditka.
    Pokud tě baví drony a máš Fb účet, zaregistruj dětem a půjde ti to.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Rozumím. Ale mimo děsivých následků je podle mého také dobré upozornit, že ke zranění je u dronů prostě strašně blízko pořád.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AXTHEB: jo muze te to rozsekat vsude mozne, ale prijit o oko je docela desiva moznost. snazil sem se popsat co nejhorsiho si dokazu predstavit ze by se stalo, ne nejaky konecny vycet moznych zraneni.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AXTHEB: A co teprv dobře mířená na krk ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NOMM: Je nám líto, ale tento obsah teď není dostupný
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANDY_WARHOL: Do oka? Vrtule ti s radostí rozseká kůži a navíc tak, že tam v zásadě vždycky zbudou jizvičky. Takže stačí nějak obecně do obličeje, na trvalé následky oko trefit nemusíš.
    ESY
    ESY --- ---
    NOMM: jj vim o co se jedna. Tak ono celkove s timhle je problem no. tak sestrelovani se kolikrat resilo i na ruznejch mensich soutezich, kde to organizatori nezvladli :))
    NOMM
    NOMM --- ---
    Ona ta bezpečnost také není jen o tom jak a kde létáš, ale taky jak máš nastavený zařízení, speciálně vysílač videa.
    Asi před týdnem na FB psal týpek, který si byl dát testovací let nově postaveného racera na volném prostranství na Rohanově nábřeží u Vltavy. Létal s videovysílačem nastaveným na 25mW. To je výkon který je jednak legální a jednak se používá všude kde lítá více lidí najednou aby se nerušili.
    A po pár chvilkách ve vzduchu najednou ztáta videosignálu a samozřejmě řízený pád stroje, protože do brýlí mu naskočil signál nějakého neumětela (podle stylu letu a stabilizovného letového modu) který lítal na Žižkově, z Vítkova a samozřejmě zcela nebezpečně i nad zástavbou.
    Ten jouda z Vítkova měl docela určitě vysílač nastavený na minimálně 600mW, možná i víc, protože ten stoj co měl 25mW vyrušil na více než 1km!!!
    Pokud najdu na FB to video, nahodím ho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JENDAR: ac nejsem zrovna zastance prilisneho statniho paternalismu, kdy se pro jistotu zakaze kde co aby se nahodou neco nestalo, tak si dovedu predstavit neprijemna zraneni i od lehkeho dronu. i maly dron ti dokaze zpusobit ranu vrtuli, a kdyz se trefi treba do oka, tak to asi nedopadne dobre
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    MERTLAS: Neznám vůbec legislativu, ale dokážu si představit že je toho zakazanýho dost :D

    Ale pokud jsem tam viděl zábeěry z Karlštejna a podobně, kde nejsou davy lidi ani doprava nebo hustá zástavba. tak mi to příjde vpohodě, prostě hezký prostředí a asi bych to tam taky nějak pustil a polítal s tím že bych se řidil zdravým rozumem.

    Jinak spad někdy dron a někomu to ublížilo? Pokud to není stroj s pětikilovou zrcadlovkou s objektivem tak si moc needovedu představit nějaký ohrožení života nebo nějakou vážou škodu.

    Ale nechci tu zbytečně remcat, prd tomu rozumím jen mě překvapilo že ty videa těžce za čárou jsou někdy z mého pohledu vpohodě(nemluvím o těch přeletech těsně nad lidma, autama a husté zástavbě).

    btw: jinak drona nemám takže nelítám a beru to teď jen z pohledu totálního nooba
    ESY
    ESY --- ---
    Tak me snad neukamenujete. Bohuzel u karlina uz se litat neda, oteplilo se, tak me tam kamos hlasil kdy jdou lidi abych se klidil, ale udelal jsem si takovej vyrocni edit k dnoum mesicum ltani s dronem.

    SNAPPY ( FPV )
    http://www.youtube.com/watch?v=5LTYE7JGxCk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam