ARMADILLO: Ahoj, v dnesni dobe ma pojisteni vicemene kazda pojistovna. CSOB, Allianz, AON,...
Ja mam pojisteni sjednany pres Asociaci provozovatelu bezpilotnich letadel.
http://www.apbl.cz/cz/pojisteni-informace ale nemam havarijko.
Zakadem je pojisteni porti skodam zpusobenym treti osobe. Nicmene pokud neplanujes pouzivat dron k leteckym pracem, tak to pojisteni podle me neni uplne potreba, protoze stejne nesmis nad budovama, lidma atd. a v mistech, kde dle legislativy smis litat, tak bys uplne velky skody napachat nemel (teda pokud napriklad po padu nezahori baterka a nezapali les :) ).
V evrope jedina zeme, kde pojisteni teoreticky upotrebis, tak je Svycarsko, kde jej vyzaduji pro vsechny drony povinne a pak si tam muzes litat dle zakladnidch pravidel (ne nad lidi, ve mestech, u letist, v blizkosti liniovych staveb...) uplne v pohode a dokonce to i pouzivat komercne.
Pokud se ptas na "havarijko" tak s tim zadnou osobni zkusenost nemam (vim, ze id ESPION havarijko sjendany na pracovni stroj ma, tak pripadne zkus napsat jemu), ale vetsina pojistoven to uz dnes dokaze sjednat.
Pokud ty pojisteni sjednany mas, tak muzes byt samozrejme relativne v klidu, ale bude imho dost zalezet, jestli si pojistovna nenajde nejakou vec tak, aby nemusela plnit :) Dost doporucuju precist smluvni podminky ;)