• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    ZABIAS: Z plosiny uz jsem par podobnych fotek udelal.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    MERTLAS: no todle je spis co doufam ze by proslo mame toho vic vid ale todle se presne da rict ze je ze stafli :)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZABIAS: Pokud je tohle finalni fotka, tak to se opravdu neboj :) to fakt mohlo byt foceno ze strechy nebo tak... :)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ZABIAS: Kdyžtak řekneš, že jsi to fotil ze štaflí :-)))
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    todle snad proste projde :)

    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    MERTLAS: díky no moudrej stoho moc nejsem ale ok :)
    SU_SHI
    SU_SHI --- ---
    hory papiru - dokumentace, prideleni registracni znacky dronu, pilotni prukaz - asi nejvetsi blbost, silene vysoke povinne pojisteni
    stacila by dokumentace na 5 stranek vcetne podpisu pracovniku
    pro obycejne naletnuti snimku (foto, lidar, termo) az moc pravniho plevele
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    SU_SHI: O jske silenosti mluvis?
    SU_SHI
    SU_SHI --- ---
    MERTLAS: jj aneb jak cesky urednik premyslel az vytvoril naprostou silenost
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    ZABIAS: Pokud je pouziti komercni, tak by do toho mohlo byt stourano. Pokud to udelas jednou, tak imho cajk. Pokud opakovane, tak by to uz mohl byt pripadny problem (a to nejen vzhledem k poruseni predpisu z pohledu UCL, ale taky vzhledem k nedovolenemu podnikani, ktere by resil financni urad).

    Taky zalezi, co to je za fotky, kde byly litany atd. Pokd jen priroda, tak asi ok, pokud to bylo litany v HOPu (definice dle UCL: Huste osidleny prostor je dle leteckého Předpisu L 6/III definován jako prostor, který je ve velkoměstě, městě nebo osadě používán převážně k bydlení, obchodním činnostem nebo rekreaci (např. zástavba, obytné a obchodní zóny, parkoviště obchodních center, parky, hřiště, apod.)), tak to je na tobe, zda chces riskovat, ze to muze nekdo nahlasit na UCL a ti to do dvou let musi zacit resit atd... Realita je bohuzel smutna a mnoho postihu zatim nechodi (ikdyz i to je relativni, vzhledem k tomu, ze UCL muze resit prestupky az pet let zpetne a na zahajeni rizeni maji dva roky, takze casu dost).

    Nezalezi, jak "profi" je dron, ale k jakym ucelum jej pouzijes. Pokud pro osobni soukrome ucely a dodrzujes Doplnek X (tedy nelitas v HOPu), tak v pohode, pokud pro jakekoliv komercni, propagacni atd., tak uz je nutnost vlastnit povoleni k leteckym pracim. Viz http://www.caa.cz/...adla-bez-pilota-na-palube/co-to-jsou-letecke-prace-letecke-cinnosti-pro-vlastni

    Zalezi proste, jak velky mas koule, jestli se ti nevyplati ty fotky udelat legalne (at uz si udelat LP, nebo si na to najmout nekoho, kdo LP vlastni) a mit klid, nebo jestli chces riskovat, ze muze prijit obalka a budes vysvetlovat.
    ZABIAS
    ZABIAS --- ---
    chcem na web použít nejake fotky z dronu dron není profi nejakej ten standard za 20K , prej je ilegalní fotky pouzivat i pro vlastní reklamu jak to je ? díky za informace.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AXTHEB: Takze znovu stavet rizeni sice neni nezbytny, ale nejspis by to bylo zdaleka nejjednodussi cesta :-) A tim bych tohle lehce OT tema ukoncil.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPECZ: Máš gyro, kompas se prakticky nepoužívá a chování při ztrátě údajů je čistě SW věc, to můžeš snadno dopsat do bf. Jen ta inerciální navigace bude trochu oříšek, na akcelerometru se chyba integruje strašně moc.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AXTHEB: Potrebuju, pokud to ma byt odolny proti ruseni gps, tj. ma bezet na inercialni navigaci + napr. kompas by mel bejt nahrazenej / doplnenej nejakou variaci na radiokompas. Dalsi vec je, ze u takovyho stroje asi budu chtit trochu jiny chovani pri ztrate udaju z nekteryho senzoru, nez jak se chovaji consumer grade stroje.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SPECZ: Ani nijak specializované řízení nepotřebuješ, jen vysílačku a přijímač v nějakém obskurním pásmu.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    AQUARIUS: Mno, to záleží na tom na co to chceš, a kolik na to máš peněz a času. Na spoustu věcí půjde využít mrtě levnejch komponent z hobbykingu (baterky, motory, vrtule,esc a další smetí), "jen" tomu dáš specializovaný řízení a rádio ... A okamžitě máš stroj na kterej (pokud si něco nezkurvil/hrubě nepodcenil v návrhu) budou všechny tyhle hypermoderní hračky krátký.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SPECZ: pak by bylo dobry osetrit i moznost ruseni GPS, kde bude potreba mnohem mensi vykon a rusove s tim zajiste maji velke zkusenosti (mimojine dle nedavnych vyjadreni norskych a finskych ridicich letoveho provozu). Neco mi rika, ze inercialni navigace uz tak bezna v consumer grade dronech nebude.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    VEXCZ: A nebo něco úplně custom, což by byl můj přístup kdybych chtěl s dronem dělat nějaký fakt ošklivý věci ...
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    ARMADILLO: Long Range tim myslim treba R9 nebo TBS Crossfire
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam