• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SWALLOW2: jenom ten polarizacni
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    DRAGON: Jaky filtr jsi pouzival ? Dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2,7K v 60p je spravna cesta imho
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MASTA: je to jedno. zkousel sem si pustit originaly mp4 z dronu a delaj to taky :(
    MASTA
    MASTA --- ---
    DRAGON: A jakou postprodukci na tom delas aby se to netrhalo? :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    na to, že sem s tím byl ve vzduchu podruhý v životě, v půlce letu začalo chcát (radši sem ho přivolal) a byl neskutečnej vítr, tak musím říct, že mám z toho fakt radost, s tim Mavicem se mi velmi dobře spolupracuje.
    Sice má dost špatnou latency přechodů expozice, pohybovat s kamerou při letu praktický kontraproduktivní (možná pomůže naskriptovat cesty) a furt to neskutečně hlasitě pípá a něčím otravuje, ale já jsem velmi spokojen ;) sem zvědavej, co s tím budu točit za rok :)

    Project Maj Trailer (okamihu_photography)
    https://www.youtube.com/watch?v=pXpd5cApqVY


    kdyžtak 4K origo file je tady
    https://okamihu.cz/projectMaj2019.mp4

    jen ještě jedna věc: možná spíš začnu točit do 2,7K a víc snímků, protože těch 30fps je bez postprodukce dost škubanejch.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOMMYKNOCKER: ty jo, ten uz sem neotevrel tak 10 let, zkusim, dik. To byl skvelej tool.
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    DRAGON: To by mozna zvladl VirtualDub.
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    DRAGON: Jop je to paradni GPS stroj uvazuju ze zkusim nacpat na sveho freestyle 5” GPS a jestli taky bude takdhle hezky drzet jednu dobu jsem tam gps mnel ale prece jen neni to lehke nastavit takze kdyz delal RTH a pristaval poprve pristaval rychle klepl sebou o zem vzpamatoval se a zacal pristavat pomalu vypadalo to srandovne
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VEXCZ: Mavic 2 Pro. Zkousel sem s nim zamerne jet dopredu afap a pak treba rychle zatocit, ten stroj se ani nehnul, neskutecny. Zkousel sem i najezdy kolem zeme, cca metr a pul nad zemi ve vetru, dron se k zemi nepriblizil. Tohle me zacina bavit :)
    VEXCZ
    VEXCZ --- ---
    DRAGON: Parada co ze to presne mas
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prosím, dokážete někdo poradit nějakej soft pro Windows X, kterej vezme tu mp4 z drona a umí ji roz-splitovat na XY části a ty rovnou uložit? žádnej postproces, žádný reencode, pouze co nejjednodušší soft na rozdělení toho souboru na části mnou požadovaný?

    dík
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    sem cestou k doktorovi pořádně testnul mýho okřídlenýho dravce Ten stroj vydrží ve vzduchu neskutečný věci! Dneska je tak strašně brutální vítr, že mě to málem porazilo, ale on si vyletí v pohodě do dvou kileček a stojí jak dědkům po Viagře.
    Ten stroj miluju! :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SWALLOW2: jasan, tenhle
    TENENELE Official Store - Small Orders Online Store, Hot Selling and more on Aliexpress.com
    https://www.aliexpress.com/store/4172002?spm=2114.10010108.0.0.38436741fP3hto
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    DRAGON: Das prosim link na konkretniho prodejce v Ali? Dik
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    wow, tak tohle bylo rychly, objednano z Ali 4. brezna a za 11 dni doma? To je tusim rekord :)

    a kvalita je perfektni ;) váha 0,85gr

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    W_NOICE78: to je spis clanek pro uplny zacatecnicky lamy :)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DRAGON: tady mas clanek jak optimalne nastavit Mavica https://unlimitedrone.com/...o/?fbclid=IwAR1eCIjBboCsdOksWOjmGRbHiRyAPgMRth0Ah3KrnBe_x7SGI-8ZFZl5Gbc
    Je tam i zminka ohledne ostrosti pri zmene clony. Vpodstate pro profika nic noveho ;)
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    DRAGON: je to tak, ze koncovej klient vetsinou fakt nic nepozna. Dost se toho jeste ladi v postpro a pokud je zaber udelanej fakt dobre, tak vetsinou na kvalitu zapomenou a jsou ohromeni i tak :)

    Nat. Geo jsem tocil video do poradu s Morganem Freemanem a byli z toho prej podle produkce uneseni... a to to bylo litany Phantomem prave... az jsem cumel :)

    Divci Hrady jsou relativne ok. Sice je to porad HOP, takze bez vyjimky ofiko neni mozny (zvlast ted, kdyz tam ZOO stavi obrovskou ohradu pro kone Prevalskeho, tak tam bude lidi vic a vic :)) ale tady https://en.mapy.cz/s/3pHMG by to melo byt cajk :)

    Jinak triky... ono jich uplne moc neni a spis to jsou takovy ty bezny veci fyzikalnich zakonu, ktery se clovek ucil na gymplu a rikal si, ze je nikdy v zivote nebude potrebovat a ono ejhle :)


    DRAGON: koukej sem: http://dronview.ans.cz to je ofiko webovka od RLP ve spolupraci s UCL. ALE neni tam vsechno. Je treba to kontrolovat jednak co se zvlaste chranenych uzemi tyce. Ty jsou zaneseny v mapy.cz. A navic tam samozrejme neni zaneseny pravidlo pro HOP.

    Situace a misto, ktery si popsal je z legislativniho hlediska pro tebe jako hobby pilota no go. Jednak to je HOP (cyklostezka) druhak reka je liniova stavba (jezdi po ni lode) a tedy je potreba jednak povoleni od povodi, jakozto spravce liniovy stavby a druhak UCL protoze HOP. Kdyz zadam o vyjimku pro lety nad Vltavou, tak rovnou do podminek davam, ze ve chvili, kdyz popluje lod, tak prerusim let a vyhnu se (tuhle podminku mi tam davaj i oni aniz bych to napsal, ale takle aspon vidi, ze to znam a jsou radi, ze na to myslim :D ). Defakto v Praze byste nemeli litat nikde, protoze podle definice UCL je HOP "prostor, který je ve velkoměstě, městě nebo osadě používán převážně k bydlení, obchodním činnostem nebo rekreaci (např. zástavba, obytné a obchodní zóny, parkoviště obchodních center, parky, hřiště, apod.)," a tedy je nutnost zadat vyjimku.

    Aplikace MAIA je uz neaktualizovana vzhledem k prichodu EASA a tlacence spoluprace s AirMap. Ta je celosvetova a planuje se zatim do budoucna jako online reseni zadosti. Napriklad uz by to melo fungovat u nas na Ruzyni, kdy chcete litat nekde v blizkosti, tak to zadate do appky, ta to posle na RLP a ti to nejak resi... ale praktickou zkusenost s tim zatim nemam. Zatim jsem to resil vzdycky po staru mailem na pana reditel RLP...

    Prepnuti na FCC neni zasah do HW. A nemelo by to na zaruku mit vliv, pokud se to neudela pres nejakou appku, co lita netem (pres android se muselo neco hacknout nebo co...). JA na FCC nelitam, protoze to proste nepotrebuju. Navic jak rika AXTHEB: tak pokud te telekomunikacni urad zmeri, tak ma pravo udelit pokutu. Pravdepodobnost se limitne blizi nule, ale nic neni nemozne :) Ten vysilac proste sviti vic a dle nejakejch regulaci je zakazany pouzivat pristroje s vyssim vykonem nez.. a to ti nepovim, pac tomu rozumim jak koza nakladaku... navic jak rika B3DA: tak se to vyplati spis u tech mensich stroju, kdyz uz. Ale jak jsem uz mnohokrat rekl, a budu se opakovat, za tu dobu, co litam, jsem nikdy nepotreboval litat tak daleko, abych nevydrzel se zakladnim setupem...

    HULIK: imho to tu urcite dame vedet, kdy pujdeme :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    DRAGON: hrat si s FCC ma smysl u sparka a aira. ocusync funguje fajn i v CE limitech.. jinak to neni zasah do AC/RC, ale ciste sw nastaveni - appka si mysli ze jsi v FCC enabled prostoru (checkuje country code, kterej se pro tuhle prilezitost vraci jako US) a RC na zaklade tyhle informace povoli vyssi vysilaci vykon.
    Pokud by mela byt v ohrozeni zaruka, tak je to afaik diky pouziti s neoficialni app (existoval i zpusob jak do FCC prepnout s ofiko app, ale nevim jestli jeste funguje) a realne by to hrozilo az ve chvili, kdy bys pri tom pouzivani nekde boural a chtel to pak reklamovat (nebudes mit logy, nebo v nich bude videt zes pouzil patchlou/jinou app).
    Nicmene riziko ze te zmerej tu urcite je a na mavicu to imo fakt neni treba delat
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    DRAGON: Jo, ze si to prepnul se da zjistit velmi snadno, staci zmerit jak silne vysilas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam