• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEQUADROKOPTÉRY , Coptery DJI Phantom a jiné osazené kamerou, všeobecná diskuze, fotky a videa
    Tipy, triky a vše ostatní ohledně RC Quadrokoptér, létajících RC modelů osazených čtyřmi motory. Rady při nákupu zařízení a příslušenství. Quadrokoptéry s kamerou - vlastní ukázkové fotky a videa.
    rozbalit záhlaví
    MHO
    MHO --- ---
    EZOUN: U těhle malých může být trochu problém vítr. Vylezeš na kopec a kolem fouká jak prase. Mavic pro je celkem stabilní a zvládne to. Tyhle menší nevím.
    Výhoda je zase skladnost a celková nenápadnost
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    MHO: Diky - ja jelikoz to budu mit jenom pro zprijemneni prochazky atd mozna pujdu jeste niz - mavic mini nebo spark - vim ze paradoxne je asi bezpecnejsi trosku vetsi dron ale jak se znam, tak to nekam poslu za tyden
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mne se o vikendu stala zajimava vec: doted nikdy zadny problem s ani jednou z tech mych sesti baterek. Nabito vse na 100%. Teplota okolo nejak v poho, stal sem jenom v mikyne u dodavky. Dron M2P vzletnul a zarval cosi o amperech baterky a ze musi dolu, protoze LOW battery. Tak to sem nepobral. U ostatnich to uz neudelalo.

    a dalsi vec, co me strsne sere, je to, ze mi remote dobiji mobil a tim se strasne vybiji jeho baterky a nevydrzi nic. Tusite jestli to jde nekde vypnout?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: mne trochu desi to, ze to ma jenom 720p, to bude na ocich docela peklo, nemyslis?
    MHO
    MHO --- ---
    Jsem jenom jeden step od koupeni tech DJI FPV. Kdyby někoho zajímalo, tak tady je celkem super video kolem propojení s betaflight.

    Jediné co mne zatím straší jsou rozměry přijímače, to ještě trochu špěkuluju.
    HULIK
    HULIK --- ---
    Info pro uzivatel Mavic mini:
    I just updated dji fly to 1.0.8 and found some new feature compare to previous version.
    1. New feature to choose RTH, Descend or Hover when drone lost the signal.
    2. New feature on manual WB. We can set manual WB in Kelvin.



    MHO
    MHO --- ---
    EZOUN:

    a) primární použití. Foto? Video? Krajiny? Lidi ve sportu?
    Air je super na videa při akcích. je malý, ovládání gestu funguje dobře a opravdu jde udělat to, že někde jedeš na kole a natočíš se nebo parťáky.
    Naopak má malý čip, takže fotky je telefonní kvalita. Je menší, takže pokud chceš fotit krajiny doletí méně a hůř bojuje s větrem.

    b) přenosnost. Mavic PRO se dá složit do takovýho toho cyklo batůžku. Ale už se tam pak vejde jenom telefon a peněženka. Air je menší a skladnější.

    Osobně bych dneska šel mavic pro 2 s tím lepším foťákem (větší čip).
    PEKK
    PEKK --- ---
    EZOUN: Jsem začátečník (rok sporadickýho lítání), hlavně fotím a taky jsem zvažoval...nakonec mám aira (koukám, že cena drží) a jsem spokojenej, malej, lehkej, fotky i v noci v cajku.

    Pro 2 má hasselblad, to bude rozdíl, ale dost se toho dá dohnat postprocessingem:D Záleží jak často ty fotky budeš tisknout...
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    EZOUN: Když jsem jako začátečník uvažoval o dronaření, tak jsem uvažoval o Airu, coby tehdy nejlevnějším modelu. Pak jsem ale dostal tip, že vyjde mini, tak jsem počkal na Mini. A už se mi povedlo ho zbořit. A je rozdíl zbořit dron za 10K, nebo dron za 20K (pojistné krytí není 100%) - byť Air by tomu typu nehody patrně dokázal předejít...
    Ale nevědět co s prachama a rozhodovat se teď, tak bych volil spíš Mavic Pro 2 - má super velký 1 inch senzor.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ACID: Jo a ještě jsem zapomněl, i pokud někam založíš SD kartu jako já, tak aplikace umožňuje ukládat (komprimovaná) videodata zasílaná dronem kvůli ovládání...
    Vypadá to pak asi takhle (video z nyxího výletu): https://photos.app.goo.gl/CwBH5Xi7j1pCL6st6
    MERTLAS
    MERTLAS --- ---
    Lidi v dnesni dobe jsou totalne jebli... Dneska jsem (vzhledem k pocasi) delal pasportizaci zeleznice v Celakovicich, ktera se rekonstruuje. A v Hrbackovych tunich, uprostred niceho na me vylitl totalne nepricetnej kluk, kterej tam zcela evidentne rybaril bez povoleni v miste, kde byla cedulka, ze je rybareni zakazano, zacal mi nadavat do zkurvenejch fizlu a at ho nesmiruju... ze prochazka je povolena a on je na prochazce.... tak jsem mu vysvetlil, ze je mi uplne jedno, co tam dela, zejeho fakt nesmiruju, ale ze si klidne muzeme navzajem ukazat na svou cinnost povoleni... tak ztichl a s mumlanim o zasranejch dronech zmizel ke svym prutum :D
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    EZOUN: vzal bych urcite mavica pro
    KURE
    KURE --- ---
    EZOUN: moje rada je si to dobře rozmyslet. V podstatě všude kde je něco k vyfocení se s tím nesmí lítat.

    Jestli si vzít Air nebo pro. Je to asi jedno. Na první pohled je Air poloviční, ale stejně budeš mít ovladač, display, pár baterek, na to všechno nějakou tašku, takže těch pár deka rozdílu hmotnosti se ztratí.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Ahoj,
    co byste doporučili pro začátečníka?

    https://www.alza.cz/dji-mavic-pro-fly-more-combo-sleva-d4691874.htm
    Nebo
    https://www.alza.cz/dji-mavic-air-fly-more-combo-onyx-black-levne-d5267804.htm

    S dronem chci dělat hlavně fotky a ne nějaký akrobacie.

    Díky
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ACID: Aha... No asi takhle:
    Mini je v prodeji od listopadu 2019. Já si ho koupil k Vánocům. Jako hračku, se kterou se chci létání naučit a třeba při tom natočit nějaká hezká videa z výletů. Dlooooouho jsem řešil sehnání kompatibilního displeje: Nová aplikace Fly funguje POUZE na zařízeních s 64bit OS (nakonec ZTE Blade A7).

    Následně jsem s ním létal 1 den na NYXím srazu, což sežralo 2 baterie (asi 20 minut do poklesu baterie na 15%) a večer mi indoor vypadla GPS a dron havaroval.
    Nyní už mám nový, ale z toho jsem ještě ani neodstranil samolepky...

    + čekám až mi dojdou krytky motorů z Číny - což by mělo řešit jak ochranu motorů, tak prevenci/zmírnění situace, kdy se lopatky třískají o čumák dronu při letu v S-módu.
    ACID
    ACID --- ---
    COMODOR_FALKON: k cemu ho pouzivas, jak dlouho při tom reálně vydrží ve vzduchu, jestli jsi už řešil nějaký problém ať už HW nebo SW..
    klidně pošta, pokud by to tu překáželo
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: nezkoumal sem.nic, jen sem to v era nahodou objevil, kdyz sem si vybiral na doma vr headaet na zkraceni nudy doma v soucasne situaci.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    ACID: Co přesně Tě zajímá...?
    ACID
    ACID --- ---
    COMODOR_FALKON: mohl by ses o zkusenostech s mini rozepsat trochu vic? zvazuju ho a premyslim jestli ano, nebo poridit nejake JJRC X12 nebo neco podobneho..
    MHO
    MHO --- ---
    DRAGON: Aktuálně si říkám: stejně jsem chtěl vyměnit můj starej heaset za SHARKy. To je 12tis. A když jsou k tomu dvě kamera/video TX tak to vlastně není tak drahý.

    Zkoumal jsi už zda do toho lze dostat OSD z betaflightu?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MHO: ja taky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam